Me Naiset
|
Viivi Aaltovesi
Talven parhaat kauneusvinkit: punaa poskiin ulkoilusta, hattu jemmaamaan huono hiuspäivä ja päivän päätteeksi saunaan. Kuva: Shutterstock
Talven parhaat kauneusvinkit: punaa poskiin ulkoilusta, hattu jemmaamaan huono hiuspäivä ja päivän päätteeksi saunaan. Kuva: Shutterstock

Mikä piristää ilmeen ja tuo hehkun kasvoille? Me Naisten lukijat kertovat.

 1. Vanhat kunnon kauneusunet. Jos naamasi ja fiiliksesi ilmentävät väsymystä, uni on paras ratkaisu. 
 2. Hikijumppa ja suihku päälle. Liikunta kääntää tutkitusti omaa kroppaa koskevat mietteet entistä positiivisemmiksi, ja itsevarmuus jos mikä kohentaa ulkoista olemusta.
 3. Seerumi. Kerroimme hiljattain kolmekymppisestä Varpusta, joka sai seerumin käytöllä ainaisen kuivuuden ja kiristyksen tunteen kaikkoamaan kasvoiltaan. 
 4. Kylmä vesi. Erityisesti kuivuuteen ja ärtymiseen taipuvainen iho kiittää, kun pienennät kasvojenpesuveden lämpötilaa
 5. Säännölliset elämäntavat. Paljon unta, hyvää ruokaa, kivaa liikuntaa, tarpeeksi vapaa-aikaa – kun nämä ovat kasassa, hyvinvointi näkyy ulospäinkin.
 6. Päihteet pois. ”En tupakoi enkä kapakoi”, tiivistää eräs lukijamme.
 7. Stressi minimiin. Helpommin sanottu kuin tehty, tiedetään. Lue, miten kolmekymppinen Pinja sai pienillä elämäntapamuutoksilla arkeensa lisää lempeyttä
 8. Pirteä huulipuna. Pelastaa päivän, myös dagen efterinä
 9. Kasvojen puhdistus joka ilta. Huolellinen puhdistus varmistaa, ettei meikki aiheuta haittaa iholle ja että kosteusvoide imeytyy. 
 10. Kosteutus. Sisältä ja ulkoa: tarpeeksi vettä ja tarpeeksi kosteusvoidetta.
 11. Kuivasampoo. Pelastajamme! 
 12. Peltipurkki-Nivea yövoiteena. Vinkkaaja oppi tämän työpaikaltaan vanhainkodista – tuhti klassikkovoide on kuulemma 90-vuotiaiden mummojen nuorekkuuden salaisuus!
 13. Ulkoilu. Raittiin ilman kaupanpäällisiksi saat trendikkäät pakkasenpuremat posket.
 14. Kunnon aamiainen. Nälkäkiukku ei tietojemme mukaan kaunista ketään.
 15. Valoa kynästä. Kunnon valokynä valaisee harmaimmankin naaman. Myös uutisankkuri Kirsi Alm-Siira on kertonut vannovansa valokynän nimiin.
 16. Kasvojumppa. Tehokasta ja ilmaista!
 17. Sauna. Saunominen on tunnetusti ja tutkitusti terveellistä, joten miksei se myös kaunistaisi. 
 18. Lepo. Laiskottelu kunniaan! Mikään meikki ei auta, jos ei osaa antaa itselleen mahdollisuutta levätä välillä. 
 19. Hymy. Kliseinen sanonta, jonka mukaan hymy on paras asuste, pitää kutinsa. 
 20. Suosikkikäsilaukku. Kun asussa on mukana suosikkivaate tai lempilaukku tai kasvoilla on omaa suosikkihuulipunaa, ilme kirkastuu ihmeesti. 
 21. Kestovärjäys. Tummien ripsien ja kulmien ystävän aamut helpottuvat kummasti, kun ripsiin ja kulmiin ottaa kestovärin. 
 22. Kookosöljy. Kookosöljyn ylenmääräinen nautiskelu ei ole terveellistä, mutta kauneudenhoidossa samainen tuote on monikäyttöinen ihmeaine
 23. Hatut ja huput. Tukanpesu on taattu kauneusniksi, mutta jos siihen ei ole aikaa, oikotiet pelastavat huonon hiuspäivän.
 24. Korostuspuuteri. Highlighter tuo kirjaimellisesti hehkua kasvoille. 
 25. Itsehyväksyntä. ”Jos on sinut itsensä kanssa, ei ole väliä miltä näyttää”, lukija toteaa. Tästä on vaikea olla eri mieltä.
 26. Häivähdys päivetystä. Asteittain ruskettava päivävoide ja aurinkopuuteri ovat monen luottotuotteita varsinkin niinä vuodenaikoina, joina auringonvalo on vähissä. 
 27. Poskipuna. Terveesti rusottavia poskia on tavoiteltu kautta aikain. Nykyään punaiset posket saa onneksi luotua kädenkäänteessä sopivilla tuotteilla. 
 28. Lusikat silmänalusille. Jääkaappikylmät lusikat ainakin tuntuvat vähentävän silmäpusseja. Eikä vanhojen kunnon kurkkuviipaleidenkaan voimaa pidä väheksyä. 
 29. Kotitekoinen naamio. Kotikosmetologi laatii kosteuttavan naamion vaikkapa hunajasta ja luonnonjugurtista tai kurkumasta.
 30. Iloinen mieli. Jos tämä klassikkoasuste on hukassa, kokeile viiden minuutin mindfulness-harjoitusta, jolla mielialan luvataan kohentuvan. 

Lukijoiden vinkit on poimittu Me Naisten #marrasjuu-kampanjan postauksista Facebookista ja Instagramista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla