Hempeys ja helppous ovat kesämeikin ja -kampauksen avainsanat. Lue parhaat vinkit!

Pastellimeikin pelisäännöt

1. Yhdistä pastelliväreihin kontrastiksi tumma ripsiväri tai rajaus. Hennot sävyt näyttävät yksinään käytettyinä helposti valjuilta eivätkä tuo silmiä esiin.

2. Kylmät sävyt raikastavat ruskettuneita kasvoja, mutta­ ole varovainen, jos ihosi on punakka. Jos luomilla on sinistä tai turkoosia, punaa suu lämpimällä roosalla, jotta meikki pehmentyy. Käytä punertavia sävyjä silmissä varovasti ja pidä pääpaino huulissa.

3. Jos pidät luonnollisesta meikistä, ruskean eri sävyt ovat hyvä valinta. Mattaiset nudesävyt näyttävät päivettyneellä iholla kuitenkin helposti sammuneilta, joten pieni annos kiiltoa ja kimallusta freesaa ilmeen.

4. Vältä tasapaksua ilmettä. Jos silmämeikki on värikäs, huulille riittää väritön tai kevyesti sävytetty kiilto. Sipaise poskille punaa silmämeikin tasapainoksi.

5. Pastellivärit näyttävät puhtailta ja tulevat kauniimmin esiin, kun iho on tasaisen värinen. Pohjusta iho pehmeitä värisävyjä mukaillen kevyesti, mutta peitä paikalliset ihovirheet huolellisesti. Sävyttävät päivä­voiteet ovat loistavia kesäkäyttöön, sillä ne antavat ihon kuultaa kauniisti eivätkä kaipaa puuteria.

Helppoja kesäkampauksia

Pallonuttura

Hulvaton pallo pehmentää kasvojen piirteitä. Kapeaposkinen voi pyöräyttää kampauksen aivan päälaelle, pyöreäposkinen suosii takaraivoa.

Pöyheäksi tupeerattu
Tukan muotoilukikoista paras on tupeeraus. Pörhennä hiuksia koko pituudeltaan parin sormen levyisissä osioissa, suhuta lakkaa hiuspehkon sisään ja silota päällihiukset. Tuloksena on pysyvä volyymikampaus.

Tupeerausvinkkejä:
- Sormin tupeeraus käy näppärästi.
- Kammalla saat tiukimman jäljen.
- Harjalla lopputulos on pörhöinen.

Huomio taakse
Kampauksen huomion voi kiinnittäämyös takaraivolle, kuten näyttelijä Lauren Conrad on tehnyt. Kiinnitä letit pään muotoa mukaillen niskaanpinneillä.

Tukka ponnarille
Sivuletti vaatii pientä väkerrystä. Aloita kampauksen teko
letistä. Kiinnitä se takaraivolle pinnillä siksi aikaa, kun teet ponnarin. Irrota pinni ja sujauta letin häntä ponnarin sekaan.

Kesävinkki rasvoittuville hiuksille:
Kesällä päänahka hikoaa. Öljyiseen tyveen auttaa kuivasampoo. Hiuslakkakin häivyttää rasvaisuutta himpun verran. Tupeeraa hiustyveä hieman ja suihkuta lakkaa.

Kiepauta pyörteelle
Helpoin pitkän tukan kampaus syntyy kiepautustekniikalla. Pyörittele pieni hiusosio kierteelle ja kiinnitä pinnillä takaraivolle tai korvan päälle. Jätä tukka takaa auki tai kiinnitä niskaan löysälle nutturalle muutamalla pinnillä.

Kiire ja meikkivoiderajat, te ette ole tervetulleita näihin juhliin. 

Ammattilaisen meikkituolissa istuminen on ihanaa, mutta tyyristä. Niinpä erityisiin juhlapäiviinkin valmistautuessa täytyy usein ottaa meikkisuti kauniiseen käteen ja loihtia juhlameikki ihan itse. 

Etenkin sellaisina juhlapäivinä, joista jää muistoksi pitkä liuta valokuvia, paineet onnistua meikin kanssa ovat kovat. Kauniin ja kestävän meikin teko itse ei onneksi ole mikään mahdottomuus.

Britannian Elle haastatteli meikkitaiteilija Trish McEvoyta siitä, miten täydellisen juhlameikin voi tehdä itse omana hääpäivänään. Samat niksit pätevät muidenkin tärkeiden päivien meikkeihin.

Näin onnistut:

  1. Varaa puolitoista tuntia aikaa. Kyllä, oikeasti. Mestariteokset eivät synny kiireessä.
  2. Toimi järjestyksessä. Ensin hiukset, sitten meikki ja viimeisenä juhlavaatteet niskaan. Jos paita tai mekko pitää pukea pään yli, estä meikin ja juhlavaatteen ei-toivotut kohtaamiset pitämällä ohutta huivia kasvojen päällä pukeutuessasi.
  3. Luota tyyliisi. Juhlapäivänä on tarkoitus näyttää omalta itseltä, mutta vain vähän tavallista paremmalta. Hää- tai valmistujaispäivän aamu ei ole hyvä hetki tyylipoliittisille täyskäännöksille. 
  4. Harjoittele etukäteen. Harva saa irtoripset aseteltua ja silmät rajattua täydellisesti ensi yrittämällä. 
  5. Käytä arkimeikkiäsi perustana. Jos sinulla on tapana tehdä vahva meikkipohja arkiaamuisin, tee se juhlaankin – mutta jos arkimeikkisi koostuu ripsarista ja peitevoiteesta, voi juhlameikiksi riittää muutaman irtoripsitupsun ja heleän poskipunan lisääminen arkimeikkiin.
  6. Häivytä huolella. Kehnosti häivytetyn meikkivoiteen ja kaulan ihon välisen sävyeron ei pitäisi olla potrettien keskipiste. 

Kesä on ihon parasta aikaa. Teoriassa. Todellisuudessa kasvoille saattaa kesäkuumalla pukata ikävää ihottumaa ja kipeää näppyä. Ratkaisimme  kesäihon yleisimmät ongelmat,

jotta voit keskittyä uittamaan varpaita laiturilta.

Näppylänaama

Ongelma: Hikeen sekoittuneet bakteerit ja ihon omat öljyt saavat ihohuokoset tukkeutumaan, ja turhan tuhti aurinkovoide näkyy seuraavana päivänä finneinä poskilla.

Ratkaisu: Kanna rantakassissa mukana puhdasta pikkupyyhettä tai pikkupakettia nenäliinoja. Taputtele hikistä ihoa pyyhkimisen sijaan, sillä pyyhkiminen saattaa pahentaa tilannetta. Pese hatut ja pyyhkeet jokaisen käyttökerran jälkeen. Kiinnitä huomiota aurinkosuojan koostumukseen: valitse tuote, joka on öljytön ja ei-komedogeeninen.

Pintakuiva iho

Ongelma: Vaikka Suomen kesä onkin yleensä kostea, saattaa iho yllättäen muuttua pintakuivaksi. Aurinko, uintireissut ja ilmastointi voivat yhdessä saada ihon kiristämään.

Ratkaisu: Käy uima-altaassa tai merivedessä pulahtamisen jälkeen pikapesulla, jotta suola ja kemikaalit eivät jää iholle muhimaan. Valitse kasvoille ”saippuaton” eli sulfaatiton putsari, joka on iholle hellävaraisempi. Levitä kosteusvoide välittömästi pesun jälkeen, jotta voide sitoo kosteuden iholle. Muista juoda riittävästi. Hehkuvan ihon takaamiseksi vettä voi kesäkuumalla juoda huoletta muutaman litran päivässä.


Pigmenttiläiskät

Ongelma: Kaikki auringossa käryttelyn haitat eivät näy iholla saman tien: kolmen-neljänkympin korvilla kasvoille voi alkaailmestyä ruskeita läiskiä, pigmenttimuutoksia.

Ratkaisu: Yleensä poskille, ylähuuleen ja otsaan ilmestyviin tummentumiin kannattaa kokeilla pigmenttiläiskille tarkoitettuja seerumeita ja täsmätuotteita, jotka vaalentavat ihoa. Uusien pigmenttimuutosten syntyä voi estää suojaamalla läiskille alttiit kasvot SPF 50 -suojavoiteella sekä suosimalla leveälierisitä hattua, joka on kaiken lisäksi trendikäs!

Aurinkoihottuma

Ongelma: Illalla kasvoille ja dekolteelle saattaa ilmestyä kuivaa, kutisevaa näppyä. Aurinko­ihottuma puskee iholle, vaikka suojavoiteita olisi käyttänytkin. Kyse on kehon ylikuumenemisesta, mitä varsinkin urheilu aiheuttaa.

Ratkaisu: Viilennä näppylöille noussut iho kylmällä, märällä pyyhkeellä ja anna ihon ilmakuivua viilennysoperaation jälkeen. Jos paikallishoidosta ei ole apua, rauhoita ihoa vartin kylmällä suihkulla. Välttele seuraavat päivät hajustettuja voiteita ja pesuaineita. Pahimpaan ihottumaan kannattaa levittää ohut kerros apteekin kortisonivoidetta.