Kiharakikkoja on some pullollaan, mutta sukkaa en ollut vielä kokeillut. Prosessi oli ihanan vaivaton, eikä lopputuloksessakaan ole valittamista. 

Videopalvelu TikTokissa on meneillään uusi villitys, sukkakiharat. Disney-merenneito Arielia muistuttava nuori nainen esittelee videolla, kuinka kietoo hiuksensa tavallisen sukan ympärille ja saa tulokseksi kutakuinkin täydelliset kiharat. 

Itse olen kokeillut vuosien varrella kaikki mahdolliset hiusten kihartamiskeinot, mutta jaksan silti innostua jokaisesta uudesta tekniikasta. Sukkahomma näyttää videolla vaivattomalta ja tulos on upea. Tätä on pakko kokeilla!

Illalla saunan jälkeen kiedon hiukseni hetkeksi pyyhkeeseen ja kaivan sillä aikaa kaapistani neljä pitkävartista sukkaa. Olen katsonut TikTokin useiden sukkakiharavideoiden lisäksi puolikkaan YouTube-videon, joten olen siis käytännössä ammattilainen. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
@allisonnkayyy

Here’s the sock curl tutorial. This video was longer, but I had to cut it down.. ope ##sockcurls ##tutorial ##fyp ##foryоu ##hair

♬ original sound - allisonnkayyy

Nyöritä kuin luistimia

Tukkani on takkuinen ja vielä kostea, kun alan jäsennellä sitä neljään osaan. Kiinnitän kolme osiota hiuslenkeillä sivuun ja jaan neljännen vielä kahteen osaan. Videoilla tytöt ovat kiinnittäneet sukan kieputtelun ajaksi klipsillä hiustupsun tyveen, mutta minulla ei ole klipsiä, joten joudun pärjäämään ilman. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

On hiukan haastavaa pitää sukkaa paikallaan samalla, kun yrittää kietoa hiuksia sen ympärille. Tekniikan kuitenkin oppii nopeasti, ja kun ensimmäiset kiepautukset on tehty, sukka pysyy jo paikallaan. 

Ideana on, että hiuskiehkurat kieritetään ristikkäin sukan ympärille. Samalla tavalla nyöritetään nilkan ympärille esimerkiksi balettitossujen tai luistimien pitkät nauhat. Ensin edessä ristiin, sitten takana, ja tätä jatketaan alas asti. Latva solmitaan tiukasti hiuslenkillä.

Sukan voi jättää roikkumaan pitkäksi, mutta itse koen tässä kohtaa helpoimmaksi solmia sukkien päät yhteen pään päälle. Näin mahdollinen yöllinen pyöriminen ei vaaranna kiharoita. 

Lopputulos ilahduttaa

Omat hiukseni riittävät mukavasti neljään sukkapötkylään. Näytän nukkumaan käydessäni Jane Austenin kirjan sankarittarelta, eikä tekniikka paljon niistä ajoista poikkeakaan. Olen joskus kokeillut wanhan ajan paperikiharoita, mutta niillä kiharoista tulee niin tiukat, että tulos muistuttaa lähinnä Pelle Hermannia. Toivon, että sukkakikka tuottaa lempeämmät laineet. 

Aamulla irrotan hiuslenkit ja nykäisen sukat pois. Pienen pöyhimisen jälkeen tulos alkaa hahmottua.

Hiukseni ovat ehdottomasti kiharat. Olisin voinut tehdä kieputtelun siistimmin ja paksummissa osioissa, ja joudun vielä lisäämään tukkaani pisaran hoitavaa öljyä kuivuuden karkottamiseksi. Mutta lopputulos on kieltämättä hauska ja vaivaton, ei lainkaan Pelle Hermanni. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla uudelleen. 

Ensimmäisen yrityksen tuotos on vielä hiukan sotkuinen, ja ensi kerralla päätän kokeilla paksumpia osioita.
Ensimmäisen yrityksen tuotos on vielä hiukan sotkuinen, ja ensi kerralla päätän kokeilla paksumpia osioita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla