Kuorintaa, kosteutusta ja haudusta. Listasimme parhaat vinkit ihon sheivaamiseen.

Sheivaus on monelle karvanpoistomenetelmistä tutuin. Väärin tehtynä se ei kuitenkaan ole vaihtoehdoista ihoystävällisin – punaiset näppylät ovat varmasti tuttuja meistä jokaiselle.

Listasimme vinkit oikeaoppiseen karvojen ajeluun, jolla säästyt näppylöiltä ja suojelet ihoasi. Jos vahinko on jo sattunut, löydät lopusta myös ihoa rauhoittavan ihmeaineen.

Ennen sheivausta

1. Kosteuta

Pidä iho kosteutettuna jo ennen sheivaamista. Säännöllinen rasvaaminen pitää ihon terveenä ja kimmoisana, jolloin sheiverikään ei haavoita sitä yhtä helposti. Muista rasvata myös bikininrajat ja kainalot, jotka jäävät usein ilman huomiota.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Kuori

Iho kannattaa kuoria ennen sheivaamista, jotta kuollut ihosolukko irtoaa, eikä tuki kasvavaa karvatuppea. Jos sheivaat intiimialueita, kuten bikininrajaa, kannattaa iho kuoria hellällä pienirakeisella kuorinnalla karkeiden suolakuorintojen sijaan. Esimerkiksi itsetehty kahvikuorinta toimii loistavasti koko keholle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Pese

Iho tulee pestä huolellisesti ennen sheivausta, sillä muutoin epäpuhtaudet kasaantuvat karvatuppeihin. Pese kehosi hellävaraisella saippualla, joka ei kuivata ihoasi.

Sheivauksen aikana

4. Hauduta

Jos olet kosteuttanut, kuorinut ja pessyt kehosi huolella, mutta näppylöitä ilmestyy silti, kannattaa ihoa hauduttaa lämpimän ja kostean pyyhkeen alla ennen sheivausta. Jos sinulla on sauna, kokeile sheivata kunnon löylyjen jälkeen. Lämpimän ja kostean yhdistelmä saa karvatuppesi pehmenemään.


5. Hyvä terä ja vaahto

Sheivaaminen on välineurheilua, joten hyvä terä ja sheivausvaahto ovat ensiarvoisen tärkeitä onnistuneen lopputuloksen kannalta. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että mitä useampi terä, sitä parempi sheiveri.

Intiimialueet kannattaa hoitaa intiimialueen sheivaukseen tehdyillä sheivereillä, sillä ne ovat suunniteltu karkeampien karvojen ajamiseen. Saman asian ajaa myös miesten partasheiverit. Muista vaihtaa sheivausterää tarpeeksi usein, sillä tylsä terä vahingoittaa ihoa.

Sheivausaineeksi sopivat parhaiten siihen tarkoitetut tuotteet vaahdoista geeleihin. Herkkäihoisen kannattaa välttää myös turhia hajusteita. Älä koskaan sheivaa pelkällä vedellä, vaan turvaudu hätätilanteessa vaikka hoitoainepurkkiin.

6. Sheivaa karvan kasvusuuntaan

Jos ihosi ärsyyntyy helposti, kannattaa karvat sheivata niiden kasvusuuntaan. Jaloissa ja bikininrajassa tämä tarkoittaa ylhäältä alaspäin, kun kainaloissa taas karvat kasvavat joka suuntaan. 

Jos et voi sietää pientä sänkeä, joka karvanmyötäisestä ajosta jää, sheivaa karvat ensin myötäkarvaan ja vasta sen jälkeen vastakarvaan. Tämä ärsyttää ihoasi vähemmän kuin suoraan vastakarvaan ajaminen. 

7. Huuhtele ja pese sheiveri

Epäpuhtaudet aiheuttavat näppylöitä, joten huuhtele sheiveriä karvojen ajelun välissä ja pese se huolellisesti sheivauksen jälkeen. Pesun jälkeen sheiveri kannattaa kuivata, ettei terä pääse ruostumaan.


Sheivauksen jälkeen

8. Huuhtele iho

Huuhtele sheivattu iho kylmällä vedellä, jotta iho rauhoittuu ja ihohuokoset sulkeutuvat.

9. Rasvaa

Ihon kosteuttaminen on tärkeää, joten rasvaa ihosi myös karvojen ajelun jälkeen. Rasvan olisi hyvä olla kevyttä ja hajusteetonta, jotta se ei ärsytä tai tuki ihoa.

 10. Anna ihon hengittää

Jos mahdollista, oleile sheivauksen jälkeen hetki esimerkiksi kylpytakissa, jotta ihosi saa hetken hengittää. Puuvillaiset alushousut ja vähän löysemmät farkut ovat iholle pitsistringejä ja pillifarkkuja mukavampi vaihtoehto.

11. Sinkkivoide

Jos ikäviä näppylöitä vinkeistämme huolimatta ilmestyy, on niihin paras apu sinkkivoide. Tuotetta löytyy muun muassa suomalaiselta Murumurulta, mutta perinteinen vauvojen sinkkivoidekin käy tarkoitukseen erinomaisesti. Sinkkivoide rauhoittaa ihoa ja auttaa sitä palautumaan.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Butik (@thebutikshop) on

12. Anna ihon palautua

Kaikista helpoin keino välttää ikävät punaiset näppylät on sheivauksen lopettaminen. Jos se kuitenkin tuntuu tarpeelliselta, odota, että edelliset näppylät paranevat ennen seuraavaa sheivauskertaa. Tärkeintä on, että iho saa palautua rauhassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla