Käänteinen balayage tuo vaaleisiin hiuksiin uutta ilmettä. Kuva: Colourbox ja Instagram
Käänteinen balayage tuo vaaleisiin hiuksiin uutta ilmettä. Kuva: Colourbox ja Instagram

Hiusintoilijoiden uusin villitys, käänteinen balayage, voi olla joko todella hyvä tai todella huono uutinen suomalaisille.

Muutama vuosi sitten hiustenvärjäyksen isoksi hitiksi nousi balayage-tekniikka, jossa hiusten pintaan maalataan hieman tyveä vaaleampia raitoja. Tavoitteena on luonnollinen, auringon raidoittaman näköinen lopputulos, joten usein vaalennusta suditaan erityisesti kasvoja kehystämään ja latvoihin.

Siinä missä erilaiset kirkkaat ja pastelliset trendivärit ovat vaihdelleet, viehättävä balayage on pitänyt pintansa niin julkkisten kuin tavistenkin keskuudessa. Vieläkään balayage-raidat eivät ole painumassa unholaan, vaan niistä nähdään uusia versioita. 

Balayage nurinpäin

Uusinta uutta on käänteinen balayage, joka on yhdysvaltalaisen kampaaja Deryn Danielsin aikaansaannosta. Daniels julkaisi tekemästään värjäyksestä kuvan Instagramissa ja Redditissä, josta Popsugar-sivusto bongasi sen. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuten nimi kertoo, käänteinen balayage on värjäys, jossa hiusten pohjaväri on vaalea ja seassa on tummempia raitoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
”Ole vastakohta blondin balayagen täyttämässä maailmassa”, käänteisen balayagen luonut  Deryn Daniels kirjoittaa.

Deryn Danielsin julkaisema käänteinen balayage muistuttaa melko erehdyttävästi pari vuotta sitten muodissa ollutta liukuväriä, mutta ei nyt takerruta siihen. Uusi hiusväritrendi on syntynyt, ja vieläpä sellainen, joka sopii monelle suomalaiselle!

Siinä missä alkuperäinen balayage soveltuu erityisen hyvin hiuksiin, joiden pohjaväri on tumma tai vähintäänkin tummanvaalea, on uusi käänteinen raidoitustekniikka omiaan vaaleisiin hiuksiin. Blondi tyvikasvu ei tätä värjäystä pilaa. 

Käänteisessä balayagessa korkeintaan hiusten tyveä tarvitsee vaalentaa, ja latvat puolestaan saavat tummempaa väriä pintaansa. Latvat pysyvät siis potentiaalisesti paremmassa kunnossa kuin perinteisen balayagen keinoin. 

Skunkkitukan toinen tuleminen?

Ei käänteinen balayage silti ole pelkkää ilotulitusta. Niille, jotka ovat eläneet teini-ikää 2000-luvun alkupuolella, käänteinen balayage saattaa aiheuttaa inhonväristyksiä tai nostalgiaa. Deryn Danielsin Instagramissa julkaisema balayage-kuva nimittäin tuo mieleen runsaan vuosikymmenen takaisen tumma alta, vaalea päältä -värjäysvillityksen, joka tunnettiin myös skunkkitukkana ja ylioppilaslakkivärjäyksenä.

Käänteinen balayage on kontrasteiltaan huomattavasti maltillisempi kuin puhkiblondattua ja pikimustaksi värjättyä hiusta yhdistelevä yo-lakkivärjäys. Vaalean yleisvärin ja tummien latvojen yhdistelmä kuitenkin viittaa siihen, että pian saatetaan nähdä skunkkitukan toinen tuleminen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla