Näyttelijä Sarah Paulsonin korvan taa sipaistu hiustyyli on huolettomuudessaan juuri täydellinen. Kuva: Reuters
Näyttelijä Sarah Paulsonin korvan taa sipaistu hiustyyli on huolettomuudessaan juuri täydellinen. Kuva: Reuters

Hiusten kasvattaminen voi olla samaan aikaan helppoa ja turhauttavaa. Näillä kampausideoilla selviydyt vaikeimman vaiheen yli.

Parin viime vuoden aikana lyhyestä tukasta on tullut supertrendikäs. Eikä suotta. Lyhyt tukka on varsin helppo ja vaivaton hiustyyli. Erilaisia pixie-leikkauksia, klassisia polkkatyylejä ja muita lyhyen tukan malleja on loputtomasti.

Mutta moni meistä kaipaa silloin tällöin muutosta elämään. Siksi vannoutuneenkin polkkien ja pixie-leikkausten suosijan mieleen voi hiipiä ajatus: ”Mitä jos kasvattaisin tukan pidempään kuosiin?”

Hiusten kasvattaminen on perin simppeliä: tärkeintä on malttaa jättää kampaajakäynnit välistä. Moni lyhyestä hiusmallista pidempään kasvattanut kuitenkin tietää, että se voi olla helpommin sanottu kuin tehty.

Hiustenkasvatusprosessiin voi mahtua myös tuskaisia vaihteita. Sellaisia jolloin houkutus syöksyä kampaajalle ja palata takaisin tuttuun lyhyeen malliin käy lähes sietämättömäksi.

Englannin kielessä vaikeinta vaihetta hiusten kasvatusprosessista kutsutaan nimellä ”awkward phase” eli kiusallinen vaihe. Silloin tukka ei tunnu asettuvan millään, ja malli voi tuntua kantajastaan omituiselta.

Kiusallisen vaiheen yli pääsemisessä voi kuitenkin auttaa muutama helppo hiustyyli. Kokosimme kuusi ideaa:

1. Puoliponnari

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bryce Scarlett (@brycescarlett) on

Näyttelijä Margot Robbien suosima puoliponnari on hyvä esimerkki siitä, kuinka hyvältä puolipitkä tukka voi näyttää. Sido tukka kiinni rusetilla tai kauniilla hiusdonitsilla niin kampauksesta tulee hetkessä juhlava.

2. Niskanuttura

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LACY REDWAY HAIRSTYLIST (@lacyredway) on

Puolipitkän tukan kanssa on turha haaveilla herttuatar Meghanin suosimasta sotkunutturasta, sillä sitä varten hiuksissa pitää olla runsaasti pituutta. Siro niskanuttura toimii kuitenkin ihan yhtä hyvin! Sipaise eri suuntiin harottavat suortuvat kuriin pinnien avulla.

3. Pörröinen pyöräytys

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Graham Nation (@grahamnation) on

Jos tukassasi ei ole luonnostaan erityisemmin volyymiä, sitä voi huijata hiuksiin haromalla jakauksen sotkuun. Sotkuisessa jakauksessa ei haittaa, vaikka tukassa olisikin runsaasti erimittaisia, epämääräisiä kerroksia.

4. Kevyesti lainetta

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAL SALCEDO (@salsalhair) on

Jossain kohdassa kasvatusvaihetta tukka saattaa olla epäsymmetrinen. Älä anna sen häiritä. Epäsymmetrinen polkkatukka on juuri nyt hyvin ajankohtainen. Elävyyttä siihen saa esimerkiksi rennoilla laineilla.

5. Korvan taa sipaisu

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LACY REDWAY HAIRSTYLIST (@lacyredway) on

Jos suortuvat ylettyvät korvien taa, kannattaa harkita niiden sipaisua toiselta puolelta korvan taa. Sillä kampaukseen saa mukavasti elävyyttä ja yllätyksellisyyttä.

6. Pikkuiset letit ja kiepautukset

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Pelerossi (@alex_haircraft) on

Tämä tyyli vaatii jo sorminäppäryyttä, mutta pienellä harjoittelulla saat näyttäviäkin kampauksia puolipitkään tukkaan.