Me Naiset
|
Oona Kujala
Ettei vain olisi lähtenyt kasvonaamioiden käyttö vähän lapasesta? Kuva: Shutterstock
Ettei vain olisi lähtenyt kasvonaamioiden käyttö vähän lapasesta? Kuva: Shutterstock

Kasvonaamiot toimivat parhaiten satunnaisesti käytettynä.

Kun arkeen haluaa helposti luksusta, on näppärää heittää kasvonaamio nassuun ja rentoutua oikein antaumuksella vähän aikaa.

Kasvonaamiot ovat toki ihania, mutta kuten monessa asiassa, myös naamioiden kohdalla vähemmän on enemmän.

Vaikkei ehkä äkkiseltään uskoisi, kasvonaamioiden liiallinen käyttö voi aiheuttaa melko ikäviä ongelmia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Popsugar kertoo, että periaatteessa kaikki kasvonaamiot kangasnaamioista savihoitoihin voivat liian usein käytettynä tehdä hallaa iholle. Dermatologi Harold Lancerin mukaan iholle pääsee liikaa tuotteita liian lyhyessä ajassa, jos kasvonaamioita käyttää toistuvasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Jos erilaisia tuotteita käyttää usein suuria määriä, iho ikään kuin ruuhkautuu niistä. Se voi aiheuttaa tulehtuneisuutta, ihottumaa ja epäpuhtauksia iholla, Lancer sanoo.

Toinen Popsugarin haastattelema dermatologi Justine Kluk lisää, että vaikka kosteuttavista naamioista harvemmin on isoa harmia, savea ja hiiltä sisältävät naamiot voivat toistuvassa käytössä aiheuttaa kuivuutta ja ärtyneisyyttä.

Pitkällä aikavälillä iholle voi kehittyä atooppisen ihottuman tai kroonisen inflammaation oireita.

Lancer summaa, että jos omaan ihonhoitorutiiniin kuuluu hyvä puhdistaja ja kosteusvoide sekä yksi tai kaksi ihonhoitotuotetta juuri omaa ihotyyppiä varten, kasvonaamioita tarvitsisi käyttää vain ”kuorrutteena kakun päällä”.

”Kasvonaamiota pitäisi käyttää vain kerran tai kaksi viikossa.”

– Kasvonaamiota pitäisi käyttää vain kerran tai kaksi viikossa ihonhoitorutiinin tehostajana, Kluk sanoo.

Jos kasvonaamiot ovat olleet osa päivittäistä pientä hemmotteluhetkeä, kannattaa ainakin varmistaa, minkälaisesta naamiosta on kyse.

Kuorivat ja puhdistavat naamiot sopivat ennemminkin viikoittaiseen käyttöön, mutta ei niitä kosteuttaviakaan naamioita kannata päivittäin iholleen laittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla