Annikan suorat hiukset kihartuivat kahdessa kuukaudessa korkkiruuviksi hiustenhoitometodin avulla. Kuva: <span class="photographer">Annika Ollila</span>
Annikan suorat hiukset kihartuivat kahdessa kuukaudessa korkkiruuviksi hiustenhoitometodin avulla. Kuva: Annika Ollila

Moni suorahiuksinen on löytänyt tukastaan salakiharan, kun hiusta on ryhdytty hoitamaan sille parhaalla tavalla. 

Uusi hiusvillitys, curly girl method, on laittanut suomalaisnaisten hiustenhoitorutiinit uusiksi.

Suositun metodin idea on hoitaa hiuksia ilman silikoneja, sulfaatteja ja kuivattavia alkoholia sisältäviä tuotteita, keskittyen kiharan hiuksen kosteuttamiseen ja hellävaraiseen hoitoon. Hiuksien lämpökäsittely on myös ankarasti kiellettyä metodissa.

Lue tästä tarkat ohjeet metodin noudattamiseen:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kiharan hiuksen oikeaoppiset hoitometodit ovat olleet pitkään tiedossa heille, joilla on voimakas kihara tai afrotukka. Salakiharaksi paljastunut hius on kuitenkin tullut yllätyksenä monelle suorahiuksiselle naiselle, jotka ovat koko ikänsä tottuneet harjaamaan ja lämpökäsittelemään hiuksiaan suoraksi.

Suoran tai taipuisan hiuksen omaavat naiset jakoivat Me Naisille kuvat kihartuneista hiuksistaan Facebookin Curly Girl Suomi -ryhmässä. Hurjat ennen-jälkeen kuvat paljastavat, millaisia ihmeitä kosteuttava hiustenhoitotapa voi parhaimmillaan tehdä suoralle hiukselle.

Riikka on hoitanut suoria hiuksiaan metodilla kolmen viikon ajan – siinä ajassa hius on muotoutunut mielettömälle korkkiruuville.

– Niin kauan kuin vain muistan, olen pesun jälkeen föönannut ja viime vuosina myös suoristanut hiukseni, koska muuten olivat mielestäni "epäsiistin oloiset", Riikka kertoo.

– Päätin kuitenkin antaa mahdollisuuden tälle metodille ja olen ollut aivan äimän käkenä mitä se on hiuksilleni saanut aikaan! 

Annika on hoitanut hiuksiaan metodilla jo lähemmäs kaksi kuukautta.

– En olisi ikinä osannut kuvitellakaan, että tosta pörrösestä takkupesästä oisi tällaiseen! hän sanoo.

Metodi antaa rakennetta myös lyhyeen kuontaloon: Elinan kuvien välillä on vain viisi päivää.

– Lapsena oli kiharat, mutta sen jälkeen on ollut vaan taipuisat hiukset. Nyt tullut vähän eloa päähän, hän sanoo.

Jonna on elänyt koko ikänsä siinä uskossa, että hänen tukkansa on piikkisuora:

– Olen ollut vasta viikon metodilla. Olen täysin äimänä tästä. Olen elänyt suorahiuksisen elämää tietämättä, että mun hiukset onkin kiharat, hän sanoo.

Satu on taas hoitanut hiuksiaan metodilla kuukauden verran.

– Tuossapa kuva puolen vuoden takaa ja sitten puolentoista viikon metodin jälkeen. Tukkaa on vaalennettu välissä lisää, joten aika korppua on latva. Mutta kai tuota kiharaksi voi sanoa! Tiina sanoo.

Vilman taipuisa hius paljastui ehdaksi salakiharaksi:

– Kampaaja sanoi joskus, että mun hiukset ovat taipuisat, mutta sen enempään en uskonut niiden pystyvän. Nooh, näissä kuvissa on eroa viisi päivää, joten tämän ”taipuvuuden” määrä on mulle melkoinen yllätys, hän sanoo.

– Mulle tuli laineita murrosiässä, mutta luulin tuhonneeni ne suoristuksilla, vaalennuksilla ja ihan älyttömillä määrillä huonoja tuotteita. Takasin ne näyttää tulevan, sanoo Minttu.

Heidi sai päähänsä korkkiruuvit vain neljässä päivässä:

– Tiesin kyllä jo ennalta, että hiuksillani on jonkin verran taipumusta pörröisyyteen ja laineikkuuteen. Siitä huolimatta nämä korkkiruuvit ovat kyllä tulleet todella suurena yllätyksenä, hän sanoo.

Vierailija

Näin ei sais tietenkään sanoa, mutta useimmilla nuo hiukset näyttävät vaan klähmäsiltä ja sotkusilta, joita tekis mieli kammata. Vähän naurattaakin, kun puhutaan kiharoista, kun hiukset on vaan sotkuset. Silti jokainen saa pitää hiuksensa juuri sellaisena kuin haluaa. Pianhan tämäkin trendi menee ohi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla