Sotkeminen sallittu! Kun noudatat tätä niksiä, ei ole niin väliä, miten laajalle alueelle luomivärisi sudit. 

Luomiväreillä taiteilu saattaa tuntua pelottavalta – etenkin, jos takana on useita epäonnistuneita yrityksiä. Lehdissä ja meikkitutoriaaleissa vilisevät termit, kuten banaanivarjostus ja cut crease, saavat lähinnä hien nousemaan otsalle. Jos omat luomet sattuvat olemaan lisäksi raskaat, on kauniin ja pikkutarkan meikin luominen vieläkin hankalampaa.

Mikäli luomivärin levittäminen tuntuu kömpelöltä ja lopputulos on yrityksestäsi huolimatta usein epämääräinen, kannattaa ottaa mallia Youtuben meikkigurun Wayne Gossin helposta niksistä. 

Goss neuvoo sutimaan luomiväriä suurpiirteisesti ja rennolla kädellä niin, että väri levittyy reilusti silmän ulkonurkan ylitse.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun silmämeikki on valmis, Goss ottaa esiin tavallisen silmämeikinpuhdistusliinan ja pyyhkäisee ylimääräiset luomivärit pois. Tuloksena on siisti, kauniisti yläviistoon suuntautuva silmämeikki. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Silmämeikinpuhdistusliinan sijaan saman tuloksen voi saada aikaan käyttämällä silmämeikinpoistoaineeseen kastettua vanulappua.

Luomivärien sävyillä ei Gossin mukaan ole väliä – meikkiä tehdessä voi siis käyttää mitä tahansa sävyjä, luonnollisia tai värikkäitä. Goss kertoo videolla haluavansa vain osoittaa niksillä, että luomiväriä ei tarvitse pelätä, sillä virheet on helppo korjata.

Näin homma sujuu:

  1. Levitä vaaleaa, kevyesti hohtavaa luomiväriä koko luomelle aina kulmakarvoihin asti. (P.S. Suosittelemme, että pohjustat luomet ensin.)
  2. Levitä keskitummaa luomiväriä luomivakoon ja hieman liikkuvalle luomelle. Levitä väriä reilusti silmän ulkonurkan ja kulmakarvalinjan yli. Näyttää hassulta, mutta ei hätää.
  3. Nappaa tummempi sävy ja levitä sitä silmän ulkonurkkaan ja häivytä luomivakoon. 
  4. Häivytä ulkoreunat.
  5. Levitä pienemmällä siveltimellä vielä tummempaa sävyä silmän ulkonurkkaan, häivytä reippaasti ulospäin. Ei haittaa, vaikka meikki alkaa näyttää jo aika sotkuiselta. 
  6. Vaihtoehtoinen askel: voit syventää meikkiä entisestään ja levittää mustaa tai muuten tummaa luomiväriä silmän ulkonurkkaan. Häivytä ulospäin. 
  7. Levitä käyttämääsi keskitummaa sävyä alaluomen ulkonurkkaan ja häivytä sisänurkkaa kohti. 
  8. Ota esiin silmämeikinpuhdistusliina. Pyyhi sillä ylimääräinen luomiväri pois niin, että veto kohdistuu alaluomen linjaa seuraten kulmakarvan kärkeä kohti. Goss näyttää tämän videon kohdassa 4:09. Kas näin, ylimääräinen luomiväri on tiessään! 

Halutessasi voit levittää liikkuvalle luomelle hohtavaa, värikästä luomiväriä. Videollaan Goss käyttää näyttävää turkoosin sävyä. 

Tuloksena on kaunis ja dramaattinen silmämeikki, johon ei tarvita tarkkaa kättä. 

Jos meikkaat kasvosi ennen silmiä, huomaa, että meikinpuhdistusliina vie mukanaan myös mahdollisen meikkivoiteen. Voit lisätä sitä hieman tarvittaviin kohtiin, kun silmämeikkisi on valmis. 

Katso tutoriaali vielä alla:

 

Vierailija

Miten voi tehdä tällaisen jutun ilman videota tai edes vaihe vaiheelta kuvia. En vaan tajua. Tällaisissa jutuissa teksti ei kerro "mitään" ja kuvat puhuis enemmän kuin tuhat sanaa. No onneksi on juutuubi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla