Näin hehkuvalta Meghan näytti hääpäivänään. Kuva: Shutterstock
Näin hehkuvalta Meghan näytti hääpäivänään. Kuva: Shutterstock

Jos tavoitteena on yhtä hehkeä meikki kuin herttuatar Meghanilla, nyt kannattaa olla kuulolla.

Sussexin herttuatar Meghan on vakiinnuttanut paikkansa tyylimuusana, eikä suotta. Omatoiminen tuore kuninkaallinen vastaa itse niin asuvalinnoistaan kuin ehostuksestaan. Vaikka mahdollisuuksia muuhunkin epäilemättä olisi, lähipiiristä on kerrottu, että Meghan yksinkertaisesti nauttii meikkaamisesta niin paljon, että haluaa hoitaa sen itse.

Sellaisissa hienoisissa poikkeustapauksissa kuin vaikkapa omat, kuninkaalliset häät, Meghan kuitenkin kääntyy ammattilaisen puoleen. Silloin hän luottaa pitkäaikaiseen ystäväänsä, meikkitaiteilija Daniel Martiniin.

Meghanin hehkuvan häämeikin loihtinut Martin on myös esimerkiksi Gemma Chanin ja Jessica Alban luottomeikkaaja – ei siis ihan turha jantteri! Nyt Martin on paljastanut Ellelle omat kikkansa kuninkaallistasoisen lopputuloksen aikaansaamiseen. Kas näin hän neuvoo:

  1. Valitse tyyli tilanteen mukaan. Ympäristö ja valaistus vaikuttaa siihen, miltä meikkisi näyttää, joten mieti, mitä aiot tehdä ja missä. Luonnollinen ilme toimii yleensä aina. Ihmiset huomaavat sinut, eivät meikkiäsi, eikä meikin kuluminenkaan näy yhtä paljoa kuin paksussa pakkelikerroksessa.
  2. Älä sekoita vettä ja öljyä. Jos haluat saada meikin kestämään pitkään, älä käytä öljypohjaista kosteusvoidetta vesipohjaisen meikkivoiteen alla. Kestävämpi lopputulos syntyy, kun valitsee myös ihonhoitotuotteista vesipohjaisen vaihtoehdon. Tuotteiden yhteensopivuus saa meikkivoiteen säilymään paremmin.
  3. Piilota näpyt pohjustusaineella. Piilottaminen onnistuu sutaisemalla näpyn päälle ensin hyvin ohuen kerroksen kortisonigeeliä ja lisäämällä sen kuivuttua päälle silmämeikin pohjustusainetta. Geeli suojaa avonaista finniä, kun taas pohjustusvoide sulkee sen. Vasta niiden jälkeen kannattaa levittää peite- ja meikkivoide.
  4. Käytä käsiäsi. Siirrä sudit ja sienet syrjään ja levitä meikki niiden sijaan sormin. Niillä saa työstettyä esimerkiksi kosteus- ja meikkivoiteen iholle paremmin. Lopputuloksen pitäisi olla kirkkaampi ja eloisampi kuin erillisillä välineillä.
  5. Mallaa meikkivoide masuun. Kyllä, luit oikein. Esimerkiksi rintakehä on usein punakampi kuin kasvot, joten oikea sävy kannattaa etsiä vertaamalla voidetta vatsan ihoon. Kun oikea tuote on löytynyt, se kannattaa levittä kasvoille niiden keskikohdasta alkaen ja edetä siitä kohti kasvojen ulkoreunoja, joissa on usein enemmän värivirheitä.
  6. Unohda liiat korostustuotteet. Jos meikissä käyttää kovin hohtavia tai kimaltavia tuotteita, kasvot voivat ainakin kuvissa näyttää metallisilta. Luonnollisemman hehkun voi loihtia lisäämällä hieman kasvobalsamia tai seerumia kasvojen korkeimmille kohdille muun ehostuksen päälle.
  7. Kevennä kosteusvoiteella. Kuten jo todettu, kuluminen näkyy raskaassa meikissä enemmän kuin kevyessä. Siksi onkin parempi lisäillä meikkiä tarpeen mukaan pitkin päivää kuin aloittaa heti aamulla tuhdilla kerroksella. Jos tavoittelee virheettömän oloista ihoa, muttei halua käyttää paksua meikkivoidetta, kannattaa sekoittaa peitevoiteeseen hieman kosteusvoidetta. Sekoitus peittää tarpeeksi, mutta luonnollinen iho näkyy silti sen läpi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla