Aikaa ja pinnejä. Siinä hiustaiteilija Hanne Kuusisen resepti juhlakampaukseen.

Kuohkea pohjustus takaa onnistuneen kampauksen. Alumiinivahvisteiset lämpötarrarullat, 2 kpl/3,50 €, Cailap. Suihkuttele lakkaa reilummin vasta loppuvaiheessa, niin kampausta on helpompi muokata. Tresemmén 24 Hour body Finishing spray -lakka, 8,90 €. Hieman mattainen rakenne auttaa tukkaa pysymään paremmin hallinnassa. Redkenin Urban experiment 8 Wool shake -geelisuihke, 29,25 €. Four Reasons Duster -hiuspuuteri, 10,90 €.

Ohjeet näyttävään juhlakampaukseen

1. Föönaa tukkaan muhevuutta muotovaahdon tai tuuhennussuihkeen kanssa. Erota otsalta ja pään päältä kolmiomainen osio erilleen klipsillä.

2. Käy hiukset läpi raudoilla tai kiepauta hiuksiin isot rullat tai klipsit, jolloin kampausta on helpompi tehdä. Käännä sivut ulospäin ja etukolmio alas kasvoille helpottamaan muotoilua.

3. Avaa hiukset ja harjaa kiharaisuus pois. Tupeeraa hiukset tiiviimmin tyvestä ja kevyesti kauttaaltaan latvaan asti. Tee tupeeraus kasvojen sivustoilta hiusrajoilta lähtien kapeissa
pystyosioissa. Silota pinta kammalla.

4. Harjaa hiukset toiselle puolelle päätä. Jos tahdot siistin lopputuloksen, kampaa pinta sileäksi. Sormin silottaen lopputulos on rouheampi.

5. Kiinnitä pinnejä alhaalta ylös ristiin toisiaan tukemaan ja hieman enemmän sille puolelle, johon hiukset on harjattu. Käännä ylin pinni alaspäin sulkemaan koko rivistö.

6. Ota tukasta tukeva ote molemmin käsin ja pyöräytä hiukset simpukkamaisesti kääntäen pinnirivistön päälle. Kiepauta hiukset tiukemmin niskasta ja löysennä kohti päälakea. Kiinnitä
pinneillä nutturan sivusta sisäänpäin.

7. Haro hiuskolmio auki. Suihkevahalla tai hiuspuuterilla saat
rakennetta. Ota hiusosio etusormen ja peukalon väliin, kieritä
itsensä ympäri ja tupeeraa sormin vetämällä latvasta kohti
tyveä. Kiinnitä pinneillä ja lakalla.

Vinkki! Pese hiukset edeltävänä päivänä, jolloin tukka ei ole liian liukas kampausta tehdessä. Unohda silottavat tuotteet, kampaus onnistuu, kun tukassa on kitkaa.

Mallina Lancôme-lukijakisan voittaja Anni Jylhä. Hiukset Redken Artist Hanne Kuusinen/The Hair by Redken loft Helsinki, Stockmann. Hiusten pesu ja hoito Body Full -sampoolla ja -hoitoaineella. Föönauksen tukena Woolshake 08 -geelisuihke, rautojen kanssa Spray Starch 15 -lämpömuotoilusuihke. Kampauksen muotoilussa Wax Blast 10 -suihkevaha. Viimeistely ja kiinnitys Forceful 23 -hiuskiinteellä ja Shine Flash 02 -kiiltosuihkeella.