Me Naiset
|
Viivi Aaltovesi
Kastautuminen ennen uima-altaaseen siirtymistä kannattaa. Kuva: Shutterstock
Kastautuminen ennen uima-altaaseen siirtymistä kannattaa. Kuva: Shutterstock

Uima-altaiden kloorivesi tekee hallaa hiuksille, mutta tuhoja voi hillitä. 

Ah, kesä ja uintisäät! Jos onnistut löytämään tiesi maauimalaan kauniina kesäpäivänä tai matkustat nauttimaan lämmöstä uima-altaiden äärelle, kannustamme pulikoimaan sydämesi kyllyydestä, hiuksista viis.

Tosiasia kuitenkin on, että uima-altaiden kloorivesi ei tee hyvää hiuksille. Kloori on voimakas kemikaali, joka voi haurastuttaa hiuksia, tehdä ne karheiksi ja vaikuttaa niiden väriin. 

Muutamalla yksinkertaisella neuvolla klooriveden aiheuttamia hiustuhoja voi hillitä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Kastele hiukset ennen altaaseen menoa. Jos olet koskaan vieraillut suomalaisessa uimahallissa, tämä sääntö lienee tuttu. Uimahalleissa sääntö on olemassa, jotta vesi pysyisi mahdollisimman puhtaana, mutta suihkuttelu ennen altaaseen menoa suojelee allasveden lisäksi hiuksia. Kun hiukset on kyllästetty kloorittomalla vedellä, ei kloorivesi pääse vaikuttamaan suortuviin yhtä tehokkaasti. 
  2. Suojaa hoitoaineella. Silaus hiuksiin jätettävää hoitoainetta suojelee tukkaa uinnin aikana.
  3. Suihkuttele uinnin jälkeen. Niin mukava kuin uima-altaasta olisikin kellahtaa suoraan auringonottoon, kannattaa siirtymä tehdä suihkun kautta, jotta ylimääräinen kloori huuhtoutuu hiuksista. 
  4. Käytä sampoota. Pelkkä huuhtelukin on hyvästä, mutta tehokkaimmin kloorijämät irtoavat sampoolla.
  5. Kosteuta. Tuhti, kosteuttava ja hoitava hoitoaine on paikallaan maauimalareissun jälkeen, sillä kloorivedessä uiskenteleminen kuivattaa hiuksia. Kosteutus kannattaa kesällä muutenkin, sillä hyvinvoiva ja kosteutettu hius selviää uintireissuista huonokuntoista tukkaa paremmin.

Lähteet: PopSugar, Glamour, Elle

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla