Omena päivässä pitää kynnet kauniina! Kuva: Shutterstock
Omena päivässä pitää kynnet kauniina! Kuva: Shutterstock

Huolitellut, lakatut kynnet viimeistelevät tyylin. Näillä vinkeillä saat kynnet kasvamaan terveinä ja kauniina.

Kauniit ja hyväkuntoiset kynnet antavat huolitellun vaikutelman. Mutta miten kynnet saisi ensin kasvamaan mahdollisimman terveinä ja vahvoina? Missmillmag.com-sivusto opastaa.

Toimi näin:

1. Hoida kynsinauhojasi.
Kosteuta kynsinauhoja kynsinauhaöljyllä. Kynsinauhat suojaavat bakteereilta ja kynsisieneltä, joten älä revi niitä tai työnnä niitä taaksepäin.

2. Käytä kynsilakanpoistoainetta.
Älä rapsuta kynsilakkaa pois sormin, vaan käytä kynsilakanpoistoainetta. 

3. Syö fiksusti.
Useat ruoka-aineet ovat hyväksi kynsille. Esimerkiksi D-vitamiinia ja runsaasti proteiinia sisältävät ruuat ravitsevat heiveröisiä kynsiä. Hirabeautytips.com -sivuston mukaan esimerkiksi lohi, kananmuna, kana, pinaatti ja omena vahvistavat kynsiä.

4. Juo vettä.
Koko kroppa tarvitsee vettä uudistuakseen, myös kynnet. Runsas vedenjuonti myös tehostaa käsien verenkiertoa ja vahvistaa näin kynsiä.

5. Käytä suojakäsineitä.
Puhdistusaineiden kemikaalit haurastuttavat kynsiä. Käytä suojakäsineitä siivotessa ja tiskatessa.

6. Käytä viilaa.
Muotoilu viilalla on kynnelle hellempää kuin sen leikkaaminen.

7. Suojaa kylmältä ja kostealta.
Kosteus ja kylmyys haurastuttavat kynsiä ja saavat ne katkeilemaan helpommin. Kuivaa kynnet kunnolla käsienpesun jälkeen. Hanskat käteen, kun sää kylmenee!

8. Valitse kynsilakkasi tarkasti.

Koska kynsilakat sisältävät runsaasti kemikaaleja, voi jatkuva kynsien lakkaaminen vahingoittaa kynttä. Kellastuneet ja hauraat kynnet voi välttää antamalla kynsien välillä hengittää.

9. Älä hukuta kynsiä lakkaan.
Kun lakkaat kynsiäsi, anna jokaisen kerroksen kuivua rauhassa.

10. Älä pure kynsiä.
Onhan tämä selvää kaikille? Kynsien pureskelu saa aikaan vain tuhoa: röpelöiset ja muhkuraiset kynnet eivät kasva kauniisti.

Lue lisää:

Hollywood-tähti Vanessa Hudgens innostui Sini Sabotagen suunnittelemista kynsitarroista

Louboutininpunaiset kynnet lumoavat, mutta suolaiseen hintaan

Meikkivoidesiveltimellä saa aikaan peittävän ja kauniin meikkipohjan, kun etenee vähän kerrallaan.

Munanmuotoiset meikkisienet eivät suotta ole nousseet suursuosioon. Niiden avulla tumpelompikin onnistuu meikkivoiteen levittämisessä, sillä sieni imee liian meikin itseensä ja jättää jälkeensä kevyen, heleän ja tasaiseksi meikatun ihon.

Meikkivoidesivellin ei ime, minkä takia pohjasta saattaa tulla paakkuinen tai epätasainen. Sen avulla on kuitenkin mahdollista saada peittävämpi pohja kuin sienellä, ja joidenkin meikkivoiteiden kanssa suositellaankin käytettäväksi nimenomaan sivellintä. Se on yllättävän helppoa, eikä siveltimen käyttöä kannata turhaan pelätä!

Siveltimen käyttäjän helmasynti ja merkittävin syy ongelmiin on, että meikkivoidetta tulee levitettyä helposti liikaa. Se johtuu usein siitä, että meikkivoiteen levittää kasvoille

a) suoraan purkista eli kerralla koko sen määrän, jonka ajattelee tarvitsevansa, tai

b) tuubista ensin siveltimeen ja siveltimestä suoraan kasvoille.

Meikkaaja ja Youtube-tähti Wayne Goss neuvoo videollaan levittämään meikkivoidetta ensin kämmenselälle ja siitä sormenpäällä töpötellen kasvoille. Sitten meikkivoide häivytetään siveltimellä pyöritellen. Kannattaa edetä kerroksittain, pieni määrä kerrallaan. Silloin meikkivoide pääsee imeytymään ihoon ja sitä tulee käytettyä vain sen verran kuin oikeasti tarvitsee.

Yllättävän pieni määrä meikkivoidetta riittää peittämään koko kasvot. Kallista tavaraa ei mene hukkaan, ja ihosta tulee paakuton ja luonnollisemman näköinen kuin isommalla voidemäärällä.

Perinteisellä litteällä meikkivoidesiveltimellä on vaikea saada aikaan tasaista jälkeä. Wayne Gossin mukaan se sopii paremmin meikkivoiteen levittämiseen iholle ennen sienellä häivytystä. Videolla Wayne Goss näyttää myös, miten kasvojen korostus ja varjostus tehdään meikkivoiteen alle.

Ratkaisu finnin päältä luisuvaan meikkiin todennäköisesti löytyy jo meikkipussistasi.

Silmämeikin pohjustusvoide on yksi monikäyttöisimmistä meikkituotteista. Sen lisäksi, että se pitää luomivärin paikallaan, sen avulla voi myös estää huulipunan karkailun huulten rajojen ulkopuolelle ja jopa ehkäistä silmälasien valumista nenänvartta pitkin.

Silmämeikinpohjustaja auttaa myös, jos meikki ei meinaa pysyä finnin päällä, neuvotaan meikkaaja Vilja Vuolteen uutuuskirjassa Parhaat piirteesi – meikkaajan käsikirja (Docendo).

Näppyjen päällä iho on yleensä kiiltävä ja pingottunut, joten voidemainen meikki karkaa kohdasta helposti. Kirjassa neuvotaan näin:

”Näppyjen päälle kannattaakin painella pieni määrä peitevoidetta ja häivyttää vain reunat kevyesti sormella tai meikkisienellä. Painele sen jälkeen irtopuuteria näpyn päälle, jotta meikkipohja kiinnittyy kunnolla. Voit myös taputella öljytöntä silmämeikin pohjustustuotetta ison yksittäisen finnin päälle ennen meikkipohjan levittämistä.”

Miten emme ole tulleet aiemmin ajatelleeksi! Öljyttömyyden lisäksi kannattaa tietenkin huomioida, että pohjustustuote on joko väritön tai ihon kanssa samaa sävyä, jotta se ei korosta finnin kohtaa entisestään.