Hyvä Hiuspäivä -kiertueella treenataan. Kuva: Sari Keurulainen
Hyvä Hiuspäivä -kiertueella treenataan. Kuva: Sari Keurulainen

Hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkima neuvoo kikat, joilla saat kampauksen lyhyeen, puolipitkään ja pitkään tukkaan.

Hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkiman Hyvä Hiuspäivä -kiertueella opetellaan hiustenlaiton niksejä. 

Miten muotoiluraudalla syntyy  kampaus lyhyeen, puolipitkään ja pitkään tukkaan?

Lyhyet: Saat hiuksiin kuohkeutta ja sulkamaisuutta, kun otat sormien väliin eri kokoisia hiuosioita ja liu'utat muotoilurautaa niitä pitkin tyvestä kohti latvaa kääntäen samalla kättä. Kuvittele kuorivasi keitettyä perunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Puolipitkät: Föönatun näköinen, elegantti ja kuohkea kampaus syntyy, kun jaat hiukset kämmenen kokoisiin hiusosioihin ja tupeeraat niiden tyven yksi kerrallaan. Liu'uta niitä muotoiluraudan välissä laajalla kaarella ja käännä samalla kevyesti sisäänpäin. Näin tehdään Hollywood-tähtien upeat lookit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pitkät: Saat loihdittua tukkaan eloa ja liikettä liu'uttelemalla muotoilurautaa pystyasennossa eri suuntiin. Lämpölevyjen väliin voi napata eri kokoisia osioita, niin saat aikaan rennon seksikkään beach-tyylin.

Miten muotoiluraudalla saa kivoja, kestäviä ja luonnollisia kiharoita?

Nyrkkisääntö on, mitä suurempi hiusosio, sitä loivempi kihara. Muotoilurauta kannattaa kuitenkin pitää melko kuumana, noin 200-asteisena, jotta muotoilusta tulee kestävä. Luonnolliset valuvat laineet syntyvät, kun liu'utat muotoilurautaa pystyasennossa pitkin hiusosiota.

Mitä muotoilutuotteita olisi hyvä käyttää muotoiluraudan kanssa?

Muotoilutuote, varsinkin lämpösuoja, on tärkeä. Muotoiluraudan jatkuva käyttö köyhdyttää hiuksen kosteus- ja öljyvarastoa, ja hius kuivuu. Mitä kuivempi hius on luonnostaan, sitä vähemmän se kestää lämpömuotoilua.

Myös kemiallisesti käsitellyt – varsinkin permanentatut ja vaalennetut hiukset – vaativat erityishuomiota. Normaalikuntoiset ja värjätyt hiukset kestävät hyvin muotoilulaitteiden käyttöä, kunhan muistaa käyttää riittävän kosteuttavia pesu- ja hoitotuotteita.

Me Naiset on mukana Marielan Hyvä Hiuspäivä -kiertueella. Katso kiertueen ajat ja paikkakunnat täältä ja opi ammattilaisten opastuksella helpon hiustenlaiton salaisuudet.

Lue myös:

Mariela Sarkiman parhaat nettivinkit: Näin ostat amerikkalaisista nettikaupoista helposti

Näin teet kiharat muotoiluraudalla – katso video

Sisältö jatkuu mainoksen alla