Me Naiset
|
Elina Karemo
Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Huulten huolellinen punaaminen vie sen verran aikaa, että meikin soisi selviävän siedättevän näköisenä syömisestä. Testasimme neljä erityyppistä punaa tositoimissa.

Huulipunat levitettiin pohjustamattomille huulille. Kuvat on otettu juuri ennen lounasta ja sen jälkeen. Arvosana muodostuu siitä, miten huulipuna kesti ja miltä se tuntui syödessä.

Mattapuna

Ennen ja jälkeen lounaan.

Himmeän mattapinnan jättävä Lumenen huulipuna tuntuu huulilla mukavan ohuelta. Se ei häiritse syömistä, ja muistan punan olemassaolon vasta, kun painan lopuksi leivänmurut huulilta varovasti lautasliinaan. Peilikuva paljastaa, että puolet punasta jäi ruokailuvälineisiin, mutta meikki on silti kohtuullisen helppo korjata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arvosana: 3/5

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lumenen Rasberry miracle -huulipuna, 14,90 €.

Kestokiilto

Ennen ja jälkeen lounaan.

Jane Iredalen kestopuna levitetään huulille kahdessa vaiheessa: ensin mattapinnan jättävä maalimainen väri, sitten kimmeltävä kiilto. Hämmästyttävää, että kokonaisuus tuntuu huulilla kohtuullisen miellyttävältä, mutta meikki ei juuri säikähdä edes jälkiuunileipää. Ainoa miinus siitä, että kiiltoon tarttuu murusia. Huulimeikki kaipaa lounaan jälkeen korkeintaan pientä fiksailua.

Arvosana: 5/5

Jane Iredalen Lip fixation -kestopuna, 39 €.

Nestemäinen puna

Ennen ja jälkeen lounaan.

Railakkaan oranssina hehkuva Diorin kiiltopuna on jotain huulipunan ja huulikiillon väliltä. Väripigmenttiä on niin reilusti, että huulten oma sävy peittyy kokonaan. Puna tuntuu syödessä suorastaan epämiellyttävältä, koska siihen tarttuu kaikki ja se tarttuu kaikkeen. Oranssia väriä löytyy ruokailun päätteeksi jopa sormista, mutta huulille sitä ei ole jäänyt juurikaan. Meikin saan käytännössä tehdä uudestaan kokonaan.

Arvosana: 2/5

Diorin nestemäinen Dior Addict Fluid stick -huulipuna, 42,20 €.

Kuultopuna

Ennen ja jälkeen lounaan.

Ohuen ohut Clarinsin kuultopuna tekee huulille vienon, ohuen kiillon. Ja jo sen perusteella voi arvata, miten tässä käy. Ja kyllä – muutama hörppy vesilasista, ja kaunis hohtelu on muisto vain. Toisaalta vahinko ei ole suuri, sillä meikki oli luonnollinen alunperinkin.

Arvosana: 2/5

Clarinsin Joli rouge -kiiltopunalipuna, 26,30 €.

Lue myös:

Helppo kauneuskikka – valkaise hampaat huulipunalla

Tiesitkö? Yksi puna – kolme lopputulosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla