Monet Curly Girl -suosikkituotteet löytyvät tavallisten markettien hyllyiltä. Kuva: Juha Salminen / Sanoma-arkisto
Monet Curly Girl -suosikkituotteet löytyvät tavallisten markettien hyllyiltä. Kuva: Juha Salminen / Sanoma-arkisto

Curly girl -hiustuotteissa ei saa olla sulfaatteja, silikoneja, mineraaliöljyä tai vahoja. Katso listalta sopivat tuotteet.

Uusi hiusvillitys, curly girl method, on laittanut suomalaisnaisten hiustenhoitorutiinit uusiksi. Luonnonkiharametodin suursuosio on johtanut siihen, että useiden kauppojen kosmetiikkahyllyistä on päässyt loppumaan siihen sopivat tuotteet.

Metodin hiustenhoitorutiini kuulostaa haastavalta, mutta on lopulta melko simppeli: luonnonkiharia hiuksia pestessä käytetään vain sampoota, jossa ei ole sulfaatteja. Jotkut eivät käytä sampoota lainkaan. Missään hiustuotteissa ei saa olla aineita, jotka eivät ole vesiliukoisia – siis ei sulfaatteja, silikoneja, mineraaliöljyä tai vahoja. Hiukset pestään usein pelkästään hoitoaineella, jota hierotaan myös päänahkaan. 

Kaikki pesuaineet ja muotoilutuotteet eivät sovi kaikille, joten virheostoksia todennäköisesti sattuu. Tuotteiden sopivuus riippuu muun muassa oman kiharan tyypistä, hiuksen huokoisuudesta, kuivuudesta, paksuudesta ja niin edelleen. Jos hiustuotteen ainesosaluettelo aiheuttaa päänvaivaa, voi ainesosien sopivuuden tarkistaa esimerkiksi Curlsbot-sivustolta. Myös Facebookin Curly Girl Suomi -ryhmästä löytää hyviä vinkkejä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Listasimme metodiin sopivia tuotteita kuvien kera – alkuun pääsee edullisilla markettituotteilla, mutta myös ylellisellä luonnonkosmetiikalla.

Lompakkoystävälliset tuotteet

Final wash -pesuun: Herbina syväpuhdistava shampoo (4,20 €)

Final wash on metodin alussa suoritettava hiustenpesu, jossa pestään silikonijäämät pois hiuksista. Final wash tulee aina tehdä uudelleen, mikäli käytät hiuksissasi silikonia sisältäviä tuotteita. Ensimmäiseen pesuun voi soveltua myös kylppärin kaapin muut tuotteet, kuten suihkugeeli tai käsisaippua, mutta ennen niiden käyttöä on hyvä varmistua, että tuotteet eivät sisällä metodissa kiellettyjä aineita.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Herbina (@herbinasuomesta) on

SampooXZ Shampoo (Persikkanektari) (2,60 €)

Hiukset pestään metodissa pääasiassa kokonaan hoitoaineella, mutta joillekin kiharatyypeille voi olla hyväksi myös sampoopesu jokaisella pesukerralla tai vaikkapa joka toinen pesu. Sampoopesu on suositeltavaa helposti rasvoittuvalle tukalle.

Hoitoaine: XZ (Kauraöljy, Herneproteiini, Mustikka, Aito, Energisoiva hedelmä, Persikkanektari, Niittyvilla) hoitoaine (2,60 €)

Jokaisella pesukerralla hiuksille tehdään co-wash, eli ne pestään kosteuttavalla hoitoaineella. Hoitoainetta hierotaan päänahkaan saakka ja puristellaan pituuksiin.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by XZ - Vahva suomalainen (@xzsuomi) on

Hiusnaamio: Organic Shop hunaja-avokado (3,99 €), Garnier Respons 300ml Nourishing Almond Milk Yoghurt hiusnaamio (4,30 €)

Hiusnaamio on hyvä tehokosteutushoito hiuksille. Levitä hiusnaamio kuontaloon kerran viikossa.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ORGANIC SHOP UK (@organicshopuk) on

Hiuksiin jätettävä hoitoaine: Noughty Intensive Care Leave-in Conditioner (10 €)

Kosteuttavan pesun viimeistelee hiuksiin jätettävä hoitoaine. Puristele hoitoaine märkään tukkaan.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Noughty Haircare (@sogooditsnoughty) on

Muotoilutuote: Kotitekoinen pellavasiemengeeli

Kaikkein edullisin curly girl -suosikkituote on itse tehty pellavansiemengeeli (PSG). Sen valmistaminen on varsin simppeliä: tarvitset 2,5 dl vettä ja 2 rkl siemeniä. Kiehauta 10 minuuttia ja siivilöi valmis tuote. Tuotteen voi myös puristella esimerkiksi ruokakaupasta ostettavan kestohedelmäpussin lävitse.

Muotoilutuotetta puristellaan kosteaan tukkaan ja annetaan kuivua. Kun hiukset ovat täysin kuivat, koppura cast puristellaan auki käsin tai esimerkiksi t-paitaa käyttäen.

Viimeistelyyn: XZ Kaura hiusöljy (5,40 €)

Sipaise pituuksiin muutama tippa hiusöljyä. Kiharat saavat kiiltoa.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by XZ - Vahva suomalainen (@xzsuomi) on

Keskihintaiset ja ylelliset tuotteet

Sampoo: Rahua Classic Shampoo (9,90 €)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rahua® (ra-wa) 🌱 (@rahuabeauty) on

Hoitoaine: Innersense Hydrating Cream Conditioner (32,00 €)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by I N N E R S E N S E (@innersenseorganicbeauty) on

Hiusnaamio: Shea Moisture Raw Shea Butter Deep Treatment Masque (15,45 €), Olivia Klein Hair Masque Hiustenhoitonaamio (9,90 €)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SheaMoisture (@sheamoisture) on

Hiuksiin jätettävä hoitoaine: John Masters Organics Green Tea & Calendula Leave-In Condition Mist -Hoitosuihke (44 €)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Masters Organics (@johnmastersorganics) on

Muotoilutuote: L’oreal Paris Studio Line New Mineral&Control 24h Invisible Clean Gel (5,29 €), KC Professional Four Reasons Power Gel hiusgeeli (7,70 €)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Four Reasons (@fourreasonsfinland) on

Viimeistelyyn: Flow Arganöljy (15,50 €)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Flow Cosmetics (@flowcosmetics) on

Juttua muokattu 18.5. klo 11.13: Poistettu kaksi tuotetta, jotka eivät sovellu metodiin. 

Vierailija

Niittyvilla shampoo ei sovi CG metodissa hiustenpesuun. Sisältää sulfaatteja. Kuten ei myöskään naturan kanerva. Clarifying pesuun sopii (eli tuotekertymiä pois).

On tosi kiva, että metodista puhutaan enemmän ja tuotesuosituksia löytyy. Harmittelen vaan niiden puolesta jotka katsoo suositukset artikkeleista joidenka eteen ei ole tehty tarpeeksi huolellisesti taustatyötä :( muuten hyvä artikkeli

Sisältö jatkuu mainoksen alla