Ai, että! Jalkojen rasvaaminen tuntuukin jo niin hyvältä. Kuva: Shutterstock
Ai, että! Jalkojen rasvaaminen tuntuukin jo niin hyvältä. Kuva: Shutterstock

Perusvoidetta, öljyä, silmänympärysvoidetta... Rasvaa ei talvella kannata säästellä, mikäli kärsii kuivasta ihosta.

Talvikelit pakkasineen ja viimoineen ovat armottomia iholle. Rasvaaminen ei aina tunnu auttavan. Jotkut ottavat käyttöön tehokkaammat seerumit. Näin teki esimerkiksi 33-vuotias Varpu, joka kokeili ensimmäistä kertaa seerumia ja yllättyi: iho tuntuu pehmeältä eikä kuivalta kuten yleensä on tapahtunut muina talvina.

Jotkut luottavat kasvojen talvi-ihon hoidossa kuorintojen ja kasvoharjan tehoon. Parhaassa tapauksessa pelkästään harja kuorii hilseilevät kohdat hellävaraisesti ja parantaa verenkiertoa.

Mutta talven kylmyys voi kiusata muitakin kehonosia kuin vain kasvoja. Mitä kiristäville jalkojen ja käsien iholle voi tehdä? Kokosimme parhaat vinkit kuivan talvi-ihon hoitoon:

1. Jalkapohjat sileiksi

Kun kantapäät kovettuvat ja halkeilevat, moni tarttuu innokkaasti jalkaraspiin. Kevyt raspaus on kyllä hyvä juttu, jotta kuiva ihosolukko lähtee pois ja jalkavoide pääsee imeytymään kunnolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta tärkein jalkapohjien hoitovinkki on kuitenkin päivittäinen rasvaus. Raspia suositellaan käytettäväksi korkeintaan pari kertaa kuukaudessa.


2. Pehmosääret rasvaamalla

Kun vedät sukkahousut jalasta pois, pöllähtääkö sieltä valkoinen pilvi ulos? Se kertoo kuivista jaloista. Jos säärten iho kuivuu helposti talvella, kannattaa tarkistaa ensimmäisenä karvojenpoistotavat. Sen jälkeen voi lisätä kosteutta tavallisella tai paksummalla kosteusvoiteella sekä silloin tällöin tehtävillä kuorinnoilla.

Höyläysvinkki kuivalle iholle: koska höylä vetää ihokarvojen mukana aina myös hieman ihon pintaan, kosteus ehtii haihtua entistä helpommin. Siksi suihkugeeli tai karvojenpoistoon tarkoitettu aine kannattaa korvata talvella kosteuttavalla vartalovoiteella tai -öljyllä. Myös tylsä terä ja liiallinen painaminen kuluttavat turhaan ihoa.

 

3. Kädet kuntoon sormenpäistä lähtien

Käsien peseminen flunssakaudella ja kuiva pakkanen ovat joidenkin käsille aivan liikaa. Käsien iho kuivuu, hilseilee ja menee jopa rikki. Jos kädet ovat kuivat, yksi keino on levittää niille reilusti paksua käsirasvaa ja antaa vaikuttaa yön yli puuvillahanskojen alla.

Säännöllinen hoito puree myös kuiviin kynsinauhoihin, joihin kannattaa käyttää kunnon öljyä ja kuorruttaa sillä sormenpäät päivittäin.


4. Huulet hehkuviksi

Kuivat huulet – niin tuttua talvisaikaan? Huulet voi onneksi suojata ja kosteuttaa vaikkapa perusvoiteella sekä kuoria silloin tällöin. Me Naisten toimittajan, Viivi Aaltoveden ykkösvinkki on silmänympärysvoiteen käyttö huulille:

”Nopeasti imeytyvä voide antaa huulilleni pikakosteutusta juuri ennen huulipunaa ja kasvojen rasvaamisen yhteydessä iltaisin sekä aamuisin.”

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla