Kuvat
Reuters
Esimerkiksi näyttelijä Rachel Brosnahan on tänä vuonna vaihtanut tummat kutrinsa vaaleisiin.
Esimerkiksi näyttelijä Rachel Brosnahan on tänä vuonna vaihtanut tummat kutrinsa vaaleisiin.

Haluatko kokeilla, onko blondina oikeasti hauskempaa? Nämä asiat kannattaa huomioida ennen muutosprosessiin ryhtymistä.

Vaaleat hiukset ovat viime aikoina olleet kovassa huudossa, ja yksi jos toinenkin tummatukkainen julkkis on päättänyt viettää syksynsä blondina. Tähtien hiusmuutokset saavat siirtymän brunetesta vaaleaveriköksi vaikuttamaan houkuttelevan helpolta.

Sitä se ei kuitenkaan ole.

Kampaaja Armineh Damanpak kertoo Fashion-lehden haastattelussa, mitä kaikkea on hyvä tietää, ennen kuin ryhtyy muodonmuutokseen tummatukkaisesta blondiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Muutos vaatii aikaa

Ensinnäkin on hyvä varautua siihen, ettei muutos tapahdu sormia napsauttamalla. Jos hiuksiasi ei ole ennen värjätty, pääset huomattavasti helpommalla kuin jos tumma tukkasi on värjäyksen tulosta. Muutosprosessin haasteellisuus riippuu toki siitäkin, kuinka tummat hiuksesi ovat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siirtymää vaaleahiuksiseksi ei kannata yrittää toteuttaa yhdellä kampaajakäynnillä, vaan fiksumpaa on varata useampi aika ja siirtyä asteittain vaaleampaan väriin. Vähittäinen vaalennus vaurioittaa hiuksia vähemmän kuin kerralla tehty rankka muutos. Jos dramaattisen muutoksen kuitenkin haluaa toteuttaa kerralla, kampaajakäynti voi Damanpakin arvion mukaan kestää jopa 7–10 tuntia.


2. Se vaurioittaa hiuksia

Vaalentaminen avaa hiussuomuja ja poistaa hiusten luonnollista pigmenttiä. Sen seurauksena hiusten tekstuuri muuttuu usein täysin, ja tukka tuntuu pörröisemmältä.

Jos hiusten uloin kerros tuhoutuu pigmentin poiston seurauksena, aiheutuu katkeilua ja latvojen haaroittumista. Mitä enemmän hiuksia vaalentaa, sitä enemmän ne kärsivät.

3. Vaalean sävyn ylläpito voi olla aikaavievää ja kallista...

Blondi tukka voi vaatia tiuhempia kampaajakäyntejä kuin tumma. Jos haluaa säilyttää värin hyvänä, kannattaa käydä fiksaamassa tukkaa 6–8 viikon välein. Samalla on hyvä leikata ja hoitaa vaalennuksen aiheuttamia kaksihaaraisia.

Vaalennetut hiukset vaativat hyvää huolenpitoa myös kotona. Damanpak suosittelee kampaamotuotteita värin ja hiusten kunnon ylläpitämiseen.

Kaunis vaalea ei siis säily itsestään, vaan vaatii aikaa ja rahaa. Sävyä valitessa kannattaakin huomioida ulkonäköasioiden lisäksi myös se, miten se sopii omaan elämäntyyliin. Katso vinkit sen oikean vaalean valintaan tästä jutusta:


4. ... mutta onnistuu oikeilla tuotteilla

Jos on valmis näkemään vaivaa, unelmasävyn ylläpitäminen – ja hiusten pitäminen terveinä – kyllä onnistuu. Damanpakilla on oma suosikkituotesarjansa, mutta yleisesti ottaen vaalennetuille hiuksille sopivat parhaiten kosteuttavat tuotteet. Helppoja valintoja ovat nimenomaisesti vaalennetuille hiuksille tarkoitetut sampoot ja hoitoaineet. Lisäapuna voi käyttää kosteuttavaa hiusmaskia.


5. Paluu tummaan tukkaan sujuu helpommin

Muutosta ei tarvitse suotta arkailla liikaa. Jos et olekaan tyytyväinen kuontaloosi vaaleana tai kyllästyt vaativaan ylläpitoon, voit aina palata tummatukkaiseksi. Tähän suuntaan muutos sujuu huomattavasti helpommin. Hiukset ovat yleensä vaalennuksen jäljiltä huokoiset, joten ne imaisevat värin nopeasti. Toisaalta hiukset myös yhtä lailla päästävät väriä herkemmin, eli kannattaa varautua siihen, että pysyvämpään tulokseen pääseminen voi viedä pari värjäyskertaa. 

Kerromme aiemmassa jutussamme, mitä vaaleaveriköstä bruneteksi muuntautumisessa kannattaa huomioida:

Sisältö jatkuu mainoksen alla