Luonnollisen pörröisen oloisten kulmien salaisuus on liikuttaa kulmakynää pystysuunnassa.

Erilaiset tyylit ovat muodissa eri aikoina, ja trendien vaihtelu näkyy myös kulmakarvoissa. Täydellisen symmetrisiksi piirrettyjen, vahvojen Instagram-kulmien jälkeen vuorossa on tervetullut tyyli: rennon luonnolliset kulmakarvat. Pörheämpien kulmakarvojen uusi tuleminen on jo alkanut, ja niistä voinee oikeutetusti ennustaa seuraavien vuosien suosituinta kulmatyyliä.

Sitä mieltä on ainakin meikkiguru Katie Jane Hughes. Hän kertoo In Style -lehdessä, että uskoo ihmisten tavoittelevan ensi vuonna mieluiten mahdollisimman luonnollisen näköisiä kulmakarvoja, ei enää supertarkasti laitettuja.

– Kuvittele vähemmän päälle liimatun näköistä kulmatyyliä ja enemmän pehmeitä, pöyheitä kulmia, luonnehtii Instagramin seuratuimpiin meikkitaiteilijoihin lukeutuva Katie.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka luonnollisuus on ylipäänsä suuressa arvossa, kaikilla ei ole tuuheita pörrökulmia ihan luonnostaan. Hentoja kulmia ei tietenkään ole pakko vahvistaa lainkaan, mutta jos rennon pörheä tyyli houkuttaa, voi sen saavuttaa meikin avustuksella. Tällä kertaa kannattaa kuitenkin hylätä totuttu tapa käyttää kulmakynää ja lähestyä operaatiota uudesta vinkkelistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Moni värittää kulmansa niiden muodon mukaisesti, siis jopa vaakasuuntaisilla vedoilla. Katien mukaan niin voi kuitenkin saada aikaan lattean ja yksiulotteisen vaikutelman. Eläväiset ja kolmiulotteiset kulmat saa aikaan, kun piirtää kulmat tuuheammiksi aavistuksen vinosti kohti ohimoita suuntautuvilla, yksittäisiä karvoja muistuttavilla vedoilla. Kulmat kannattaa myös harjata ylöspäin suuntautuvin vedoin, jolloin ne näyttävät pörheämmiltä. 

– Hyvä vinkki on olla kulmakarvojen muotoilussa johdonmukaisesti epäjohdonmukainen, koska mielestäni mitä enemmän yrittää saada aikaan yhtenäisen kokonaisuuden, sitä enemmän kulmilla on tapana näyttää päälle liimatuilta, Katie sanoo.

Voi siis olla hyvä idea myös hieman vaihdella sitä, missä kulmassa kulmakarvojaan värittää.

Jos omat kulmakarvat ovat harvemmat kuin toivoisi, Katie neuvoo viimeistelemään meikin ohutkärkisellä kulmakynällä. Kun sillä täyttää harvempia kohtia, kulmakarvat näyttävät puuterisen sijaan enemmän siltä kuin ne olisivat oikeasti tuuheammat.

Olemme kertoneet aiemmin myös toisesta kikasta, joka auttaa saavuttamaan luonnolliselta näyttävän lopputuloksen. Siinä jujuna on keskittyä meikkaamisessa kulmakarvojen keskiosan kaareen ja loppupäähän ja jättää kasvojen keskellä oleva alkupää mahdollisimman kevyesti meikatuksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla