Hyvä terveys
Ihonhoidossa vähemmän on enemmän. Kuva: Shutterstock
Ihonhoidossa vähemmän on enemmän. Kuva: Shutterstock

Hyväkuntoinen iho voi ärtyä ylenpalttisesta hoidosta. Tarkista, ovatko rutiinisi kunnossa.

  1. Säänto numero yksi: Ihon kemikaalikuorma kannattaa pitää kohtuullisena. Mitä enemmän erilaisia tuotteita käyttää, sitä suurempi riski on allergisoitua jollekin kosmetiikan ainesosalle, jolloin iho ärtyy.
  2. Peseminen liian voimakkailla pesuaineilla poistaa ihon omaa rasvaa, jolloin iho kuivuu ja voi reagoida esimerkiksi näppyinä. Tunne siis ihotyyppisi ja valitse sopiva puhdistusaine. Maitomaiset ovat hellävaraisimpia, vaahdot usein kuivattavimpia. 
  3. Liian usein tehty kuorinta isorakeisella kuorinta-aineella saattaa ärsyttää ihoa, samoin liian voimakkaiden anti-age-tuotteiden käyttö. Itseaiheutettua ihon ärtymistä hoidetaan usein uusilla tuotteilla, mikä saattaa ärsyttää ihoa lisää.


Muista!
Herkälle iholle suunnatut hajusteettomat tuotteet ovat turvallisia. Kannattaa lukea myös tuoteseloste: herkkä iho kestää todennäköisesti paremmin tuotetta, jossa on alle kymmenen erilaista ainesosaa viidenkymmenen sijaan. Jos iho reagoi hajusteisiin, on hyvä välttää paljon erilaisia kasviuutteita ja eteerisiä öljyjä sisältäviä tuotteita.

Asiantuntija Merike Laine, iho- ja kosmetiikka-neuvoja, Helsingin Allergia- ja Astma-yhdistys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla