Lasit hämäävät, jos edellisillan elämä näkyy silmänalusissa. Kuva: Imaxtree
Lasit hämäävät, jos edellisillan elämä näkyy silmänalusissa. Kuva: Imaxtree

Oletko sinäkin laiska silmänympärysten rasvaaja? Tämän jutun luettuasi motivaatiosta ei pitäisi enää olla puutetta.

Olin 18-vuotias, kun aloin käyttää silmänympärysvoidetta säännöllisesti. Yli kymmenen vuoden ajan rasvasin silmänympärykseni päivittäin, mutta viime aikoina uskoni on alkanut horjua.

Ei sillä, että ryppyjäkään olisi vielä kummemmin ilmestynyt. Koska hanavetemme tulee tietääkseni ihan vain Päijännetunnelista eikä mistään nuoruuden lähteestä, ihonhoitorutiinini vaikuttaa toimineen ilmeisen hyvin.

Siitä huolimatta viimeisen parin vuoden aikana olen alkanut hieman luistaa rasvausrutiineistani. Silmänympärysvoide on alkanut tuntua ylimääräiseltä vaiheelta, koska hyppysissäni se näyttää ja tuntuu ihan samanlaiselta voiteelta kuin kaikki muutkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäksi hyötyjä on mahdotonta arvioida, koska en voi tietää, mikä tilanne olisi, jos en olisi koskaan rasvannut silmänympäryksiäni. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toistaiseksi rasvaustaukokaan ei ole aiheuttanut mitään katastrofaalista.

Mielessäni on kuitenkin alkanut kummitella pieni pelko siitä, olenko tekemässä virheen lintsatessani ihonhoitovaiheesta, josta aina jaksetaan muistutella.

Se ei ole mokien vakavuusasteikolla sieltä pahimmasta päästä, koska rypyt eivät lähtökohtaisesti edes ole mikään virhe, mutta ihonhoidossa ennaltaehkäisy on usein helpompaa kuin jälkikäteen korjailu.

Myös kauneudenhoidon asiantuntija Katja Kokko on kirjoittanut blogissaan, että silmänympärysvoiteen pitäminen hieman turhana on yleistä. Hänen mielestään vaihe kuitenkin kannattaa, ja eron kyllä huomaa. Samaa mieltä on muun muassa Bustle-sivuston haastattelema dermatologi.

Silmänympärysvoiteen käyttöön on erityisesti kaksi syytä:

  1. Silmänympärysiho on ohuempaa kuin muualla kasvoilla. Se eroaa kasvojen ihosta myös siten, että silmänympärysalueella ei ole juurikaan talirauhasia. Siksi se kaipaa ekstrakosteutta ja -hoivaa, jota varten silmänympärysvoiteet on nimenomaan kehitetty.
  2. Herkkyytensä vuoksi silmänympärysiho myös ärtyy herkästi, joten se tarvitsee tuotteen, jonka koostumus on riittävän hellävarainen. Siksi tavallinen kasvovoide ei välttämättä ole paras valinta.

Pitkän tähtäimen hyötyjen lisäksi silmänympärysvoiteesta voi saada myös välitöntä apua, sillä niissä on usein ainesosia, jotka vähentävät turvotusta. Kasvovoiteet sen sijaan saattavat jopa pahentaa sitä.

Sen sijaan se itseäni ihmetyttää, miksi niin monista silmänympärysvoiteista puuttuu aurinkosuoja. Aurinko tunnetusti vanhentaa ihoa, joten mieluiten yhdistäisin siltä suojautumisen silmänympärysvoiteen levittämiseen, joka alkoi taas yllättäen kiinnostaa.

Lue myös, millä tekniikalla silmänympärysvoide pitäisi levittää.

Vierailija

Silmänympärysvoide on kyllä ihan turhake. Itse laitan seerumin myös silmien ympärille, ja taputtelen ihan vähän kosteusvoidetta alueelle. Koskaan ei ole ollut ongelmia. Päiväsaikaan aurinkovoidetta pitää laittaa myös silmien ympärille, muttei liian lähelle silmää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla