Ihmiskone, joka puunaisi joka aamu nassun ja tukan kuntoon, olisi tervetullut. Kuva: Shutterstock
Ihmiskone, joka puunaisi joka aamu nassun ja tukan kuntoon, olisi tervetullut. Kuva: Shutterstock

Insinöörit, hoi! Heti paikalla kehittämään letityskonetta.

Työpäivän jälkeen ripsivärit ovat poskilla ja aamulla laitettu ponnari sojottaa ties minne. Jos minä saisin päättää, kosmetiikkateollisuus tehtailisi tulevaisuudentököttejä, jotka helpottaisivat aamurutiineitani ja pysyisivät vaikka ikuisuuden.

Aamulla ripsille voisi harjata koko päivän kestävää tuuheuttavaa ihmemaskaraa, ja tukan laittaisi priimakuntoon letityskone.

Valitettavasti tällaisia ei ole olemassakaan. Jos meidän taviksien kauneudenhoito on välillä hankalaa, kyllä ammattilaisetkin kaipaavat apuvälineitä, joita ei ole vielä keksitty.

Kysyimme Me Naisten kauneustoimittajilta Ia Luhtaselta ja Elina Karemolta, mitä kosmetiikkatuotteita he kaipaavat.

1. Ripsiväri, jonka voi poistaa vetäisemällä irtoripsien tapaan. Toinen vaihtoehtoehto olisi "magneetti", joka imaisisi ripsivärit pois. (Meikin poistamisessa ärsyttävintä on ripsivärin irrottaminen!)

2. Kiharahuppu – pää laitettaisiin hupun tai kuvun sisään ja tadaa, kiharapilvi on valmis!

3. Älyrajaustussi, joka matkii automaattisesti toiseen silmään piirretyn rajauksen niin, että molemmissa silmissä viivat ovat samanlaisia.

4. Kivuton, ihokarvat KERRALLA tappava laite!

Näitä me kosmetiikkatavikset toivomme:

Maksaläiskävoide. "No tietty sellaista voidetta, joka poistaa maksaläiskät turvallisesti. Ei sellasia oikeasti oo."

Hammastahnapastilli. "Ei aina jaksa harjata niin kauan."

Jakauskampa. "Joku kampamainen viritys, jolla jakaus tulisi aina kohdalleen."

Kynsilakkadippi. "Siis sellainen puteli, jossa uitetaan sormenpäätä ja kynsilakka hyppää paikalleen kuin itsestään."

Tukkakone. "Pitkän tukan letitys- ja nutturakone. Laittaisi joka aamu tukkaan uusia hienoja saparoita ja lettejä."

Epäselluliittivoide. "Vähän kuin meikkivoide selluliittialueille. Tätä voisi töpöttää kinttuihin, kun pitää lähteä rannalle. Sama voide voisi toimia suonikohjuille."

Ihmeripsari x 2. "Ripsiväri, joka pysyy rasvaisissa silmissä koko päivän, mutta sitä ei tarvitse hinkata hulluna pois (niin kuin vedenkestäviä.)" ja "Ripsien kestoväriä, joka myös tuuheuttaa samalla tavalla kuin ripsiväri. Eli kestoripsari!"

Mitä kauneudenhoidon apuvälinettä sinä kaipaat? Kerro jutun kommenteissa!

Lue myös:

Ripsiväri, joka kestää yöunet?

Toimivatko trendikkäät silmänrajaustarrat?

Alipaineimua, neuloja, sähkövirtaa ja happoa – testissä rankat hoidot

Alle kympillä voi saada toimivan mattameikkivoiteen, hieman kevyttä sävyä – tai päänsäryn tuhdeista hajusteista.

Jos haussa on halpa meikkivoide, markettien meikkivalikoimasta on paljon apua. Esimerkiksi muutama vuosi sitten Suomeen tulleella Essencellä on valikoimassaan useampikin meikkivoide, jonka hinta jää viiden euron paikkeille. Ehkä kaikkein edullisimmin meikkivoiteensa saa Lidlistä. 

Alle kymmenen euron hintaluokassa valinnanvaraa on jo melko paljon. Myynnissä oleva sävyvalikoima tosin on monessa edullisessa meikkivoiteessa hyvin suppea, esimerkiksi kolme sävyä. Mattameikkivoidetta etsivä löytää edullisen tuotteen todennäköisemmin kuin kuultavaa tai hehkuvaa lopputulosta tavoitteleva. 

Entä laatu? Pikatestasimme kuusi alle kymmenen euron meikkivoidetta.

Perustavaraa ilman peittävyyttä

Cien Liquid Foundation, 3,99 euroa

Sopivan meikkivoidesävyn löytäminen Lidlistä ei ole ihan helppoa, sillä testerit ja peilit puuttuvat. Onneksi pakkauksissa on läpinäkyvät paneelit, joista pilkottavia sävyjä vertailen naamaani taskupeilin avulla. 

Itse meikkivoide on monin tavoin mitäänsanomatonta. Jälki ei ole ihan mattaa eikä ihan kuultavaa, tuoksu on mieto ja voide levittyy kohtalaisesti. Tavara ei ole kovin peittävää, joten erillinen peitevoide on tarpeen.

Meikkivoide kestää sitkeästi kasvoilla läpi jopa erittäin hikisen hot joogan. Iho ei meikit naamassa hikoilusta kylläkään ilahdu.


Tujua tuoksua

Essence Stay All Day 16 Hour Foundation, 4,69 euroa

Pumppupulloon pakattu Essence tuoksuu erittäin voimakkaasti. Jos et pidä hajusteista, älä mene lähelle tätä meikkivoidetta! 

Meikkivoide levittyy miellyttävästi ja peittää hyvin. Läheltä katsottuna juonteet ja kuivat kohdat korostuvat, mutta työpaikalla lopputulos saa kehuja. 

Tuote lupaa 16 tunnin pitoa. Sekaiholle kiilto ilmaantuu iltaan mennessä, kuivuuteen taipuvainen iho taas tuntuu entistä kuivemmalta. 

Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Kaikki testatut meikkivoiteet myydään 30 millilitran pakkauksissa, joten meikkivoiteiden hinnat ovat vertailukelpoisia keskenään.
Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Kaikki testatut meikkivoiteet myydään 30 millilitran pakkauksissa, joten meikkivoiteiden hinnat ovat vertailukelpoisia keskenään.

Mattaa monessa sävyssä

Maybelline FIT Me!, 8,70 euroa

Halpismeikkivoiteista Maybellinen voide on ainoa, josta on tarjolla laaja sävyvalikoima. 16 sävyn joukosta löytyy myös pari tumman ihon sävyä – niitä ei ole tarjolla muissa tämän hintaluokan meikkivoiteissa. 

Meikkivoide on juoksevaa ja hyvin levittyvää eikä käyttökokemus näin ollen muistuta tunkkaisista teinivuosista. Tuoksukin on mieto. Putelin kyljessä luvataan mattaa jälkeä ja ihohuokosten katoamista. Ihohuokoset ovat kyllä tallella meikkaamisen jälkeenkin, mutta lopputulos on tosiaan sopivan matta. 

FIT Me! on perustoimiva mattameikkivoide.


Täydellistä tasaisuutta

Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation, 8,90 euroa

Rimmelin liisterimäinen meikkivoide muistuttaa teinivuosien meikkivoiteita, eli kyseessä on todella tuhti tapaus. Ennen levittämistä ajattelen, ettei tämä tökötti naamassa kehtaa lähteä ihmisten ilmoille.

Vaikutelma on jotain vahanuken ja posliininuken väliltä.

Stay Matte saa hämmästyttävän hyvin aivan kaikki epäpuhtaudet piiloon, muttei luo kuitenkaan täysin pakkelimaista efektiä kasvoille. Yleisvaikutelma on silti nukkemainen – jotain vahanuken ja posliininuken väliltä. 

Tuoksu ja koostumus ovat kummalliset, mutta tuote on pysyy hyvin sekaihoisen naamassa päivän ilman kiiltoefektiä. Tuote toimii mainiosti, jos kaipaa iholleen täydellistä tasaisuutta.

Kevyttäkin kevyempää

Nordic G!rl Best Ma(t)te Forever Matte Foundation by Lumene, 8,90 euroa

Jos olisi olemassa termi ensimeikkivoide, Lumenen Nordic G!rl sarjan meikkivoide menisi siihen kategoriaan. Mattameikkivoiteeksi nimitetty tuote on niin ohutta ja läpikuultavaa, että siitä tuskin jäisi kiusallisia meikkivoiderajoja, vaikka sitä levittäisi maalitelalla. 

Kasvot eivät ainakaan tunnu tahmeilta tai pakkeloiduilta, mutta mattavaikutuksen havaitseminen jää mielikuvituksen varaan. Nordic G!rl sopii erittäin luonnollista lookia etsivälle. 

Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Cien-meikkivoiteen ostopaikassa Lidlissä ei ollut testereitä, joten sopivan sävyn ostaminen ei aivan onnistunut.
Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Cien-meikkivoiteen ostopaikassa Lidlissä ei ollut testereitä, joten sopivan sävyn ostaminen ei aivan onnistunut.

Kuultavaa luonnonkosmetiikkaa

Benecos Light Liquid Foundation, 9,99 euroa

Tokmannin Benecos-valikoimaan kuuluu kaksi meikkivoidesarjaa, joista kummastakin on tarjolla kolme sävyä – mutta eri sarjoissa on eri sävyt. 

Voide on rakenteeltaan melko tuhtia ja tahmeaa, sen oloista, kuin sen sisään olisi vispattu ilmaa. Meikki ei tunnu levittyvän kovin hyvin, mutta yllättäen lopputulos on onnistunut. Meikkivoide sulautuu ihoon kauniisti.

Kasvot tuntuvat tahmaisilta pitkin päivää, mutta kaunis kuultava lopputulos säilyy iltaan asti.

Ohuthiuksisen kannattaa leikitellä jakauksellaan, sillä se saa kuontalon näyttämään tuuheammalta.

Ohuita hiuksiaan on turha vihata – siksi olemme listanneet 10 syytä rakastaa niitä, esimerkiksi ajan ja rahan säästymisen.

Paljon on myös tehtävissä, jotta hiukset näyttäisivät kuohkeammilta. Yksi helpoimmista tempuista on jakauksella leikittely. Byrdie-sivuston artikkelissa neuvotaan, että ohuille hiuksille sopii parhaiten sekainen jakaus.

– Älä kampaa hiuksia siistille jakaukselle. Pidä jakaus sotkuisena ja suunnattuna taakse kohti päälakea. Älä myöskään kasvata hiuksia liian pitkiksi, kampaaja Scott Ade neuvoo jutussa.

Sotkuinen jakaus kannattaa ehdottomasti tehdä pään sivuun. Silloin sen voi heilauttaa kesken päivän toiselle puolelle – ja tadaa, hiuksissa on taas reilusti pöyhkeyttä!

Jos aikaa ja valmiutta panostamiseen löytyy enemmän, pohjalle voi tehdä kampaamotason föönauksen, joka näyttää takuulla tuuhealta.