Saisiko olla silosääret? Pienet etukäteistoimenpiteet parantavat lopputulosta.

Kesän lähestyminen tarkoittaa, että ihokarvanpoistovälineet pääsevät tiheämpään käyttöön. Vaikka karvoituksesta on monia hyötyjä ja jokainen voi vapaasti päättää karvojensa kohtalosta, moni haluaa hankkiutua ylimääräisestä reuhkasta eroon varsinkin säiden lämmetessä.

Aina lopputulos ei kuitenkaan miellytä, sillä ihokarvanpoisto voi jättää jälkeensä esimerkiksi sisäänpäin kasvavia karvoja. Jos on valinnut käyttöönsä epilaattorin, saattaa itse poisto-operaatiokin tuntua ikävältä tai jopa kivuliaalta. Väline voi siitä huolimatta viedä voiton muista vaihtoehdoista, sillä se pitää karvat pitkään poissa ja kestää vuosien käyttöä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Onneksi epiloitsijoidenkin karvanpoistopulmiin on ratkaisuja. Marie Clairen haastattelema ihoasiantuntija lääkäri Anita Sturnham kertoo, että pienet etukäteistoimenpiteet ovat ratkaisevia mukavuuden ja onnistuneen lopputuloksen kannalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aivan kuten höyläämistä, ei epilointiakaan kannata tehdä kuiviltaan. Sen sijaan ihoa tulisi etukäteen kastella parin minuutin ajan. Kostutettuna iho on tasaisempi, mikä tekee Sturnhamin mukaan epiloimisesta mukavampaa ja vähentää sisäänpäin kasvaneita karvoja.

Jos kuitenkin epiloi kuivaa ihoa, Sturnham suosittelee hieromaan sitä kuivalla pyyhkeellä ennen karvanpoistoa.

– Se saa karvat nousemaan ihon pinnasta ja varmistaa siten täydellisen lopputuloksen, Sturnham lupailee.

Monesti peräänkuulutetaan, kuinka tärkeää on rasvata iho karvanpoiston jälkeen. Koska epilointi poistaa karvat juuriaan myöten, kannattaa epilaattoria käyttävän pitää ainakin muutaman tunnin tauko ennen kuin levittää käsittelemälleen ihoalueelle mitään tuotetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla