Ainekset kauneuden helpoimpiin kotihoitovinkkeihin löytyvät tutun ruokakaupan hyllyiltä. Samalla kun tankkaat jääkaapin ja puurohyllyn, muista nämä seitsemän tuttua ihonhoitoherkkua.

Mansikat

Paitsi että mansikassa muhii rutkasti c-vitamiinia, marja toimii myös tahran- ja plakinpoistajana hampaille. Murskaa mansikat soseeksi ja levitä hammasharjalla purukalustoon. Anna vaikuttaa viisi minuuttia. Tee käsittely kerran viikossa.

Hunaja

Hunaja on elimistön ystävä syötynäkin, mutta ulkoisesti se toimii iholla kuin ihmeparantaja. Levitä hunajaa sellaisenaan palohaavan päälle tai käytä tehokosteuttavan naamiona kasvoilla. Jos sekoitat hunajaa oliiviöljyn kanssa, saat hiuksille ravitsevan hoitoaineen. Jos taas sekoitat hunajaan kaurahiutaleita, on kasvoillesi luvassa ihana kuorintahoito.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Omenasiiderietikka

Vaikka hyvää onkin, älä lorauta kaikkea omenasiiderietikkaa salaattiin ja kastikkeeksi vaan säästä osa ihonhoitoon. Sekoittamalla sitä veden kanssa, omenasiiderietikasta syntyy kelpo kasvovesi. Laimeampi seos kuivalle iholle ja tiukempi mikseri rasvaiselle iholle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kookosöljy

Ruokahyllykosmetiikan monikäyttöisin tuote! Käytä vartalovoiteena, sheivausvaahtona ja meikinpoistajana. Kookosöljyn väitetään myös toimivan turvotusta laskevana silmänympärysvoiteena. Märkiin hiuksiin levitettynä se taltuttaa kuivuuden ja karkeuden, tekee hiuksista laskeutuvan ja lisää niiden kiiltoa.

Kaura

Kaura toimii puurona kasvoillakin. Sekoita 3 osaa kaurahiutaleita, 1 osa vettä, 1 osa hunajaa sekä yksi kananmuna ja pyöräytä huoneenlämpöinen seos tehosekoittimessa. Tehokas kasvonaamio saa viipyä iholla kunnes se tuntuu kiristyvän. Huuhtele huolella ja ihastele pehmennyttä ihoa.

Maito

Varsinkin talven kuivattamalle iholle maitokylvyt ovat helpotusta ja hemmottelua. Lorauta kylpyveteesi muutama mukillinen maitoa. Kokeile maitoa myös helpottamaan kuivuneiden jalkapohjien kuorintaa: laske pieni vati täyteen maitoa ja uita jalkojasi maitokylvyssä ennen kuin raspaat ne.

Kahvi

Kahvi toimii ihonkin herättäjänä. Sekoita puoli kuppia kuivaa kahvijauhetta, oliiviöljyä ja vähän suolaa, jynssää ihollesi varsinkin selluliittikohtiin ja suihkuta. Kahvi yllättää tehokkaana ihonakuorijana.

Lue myös:

9 outoa, mutta toimivaa kauneuskikkaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla