Oho, eihän se ole kuin pikkuinen lipsahdus! Kuva: Shutterstock
Oho, eihän se ole kuin pikkuinen lipsahdus! Kuva: Shutterstock

Näillä vinkeillä pelastat tilanteen ilman, että joudut kasvopesulle.

Lipsahtiko meikkiä liikaa? Vapisiko käsi väärällä hetkellä? Etenkin kiireen keskellä tapahtunut meikkimoka voi tuntua katastrofilta. Mutta ei hätää, monta asiaa pystyy korjaamaan ilman, että tarvitsee aloittaa kaikkea alusta.

Liikaa meikkivoidetta

Liian paksu meikkivoidekerros saa kasvot näyttämään elottomilta ja vahamaisilta. Jos meikkivoidetta pääsi lipsahtamaan liikaa, kokeile ensin painella kasvoja kevyesti kasvopaperilla. Keskity erityisesti kasvojen reunoihin, kuten hiusrajaan ja leukapieliin. Painele myös nenä ja poskipäät.

Jos meikki näyttää edelleen turhan paksulta, taputtele kevyesti pieni määrä kosteusvoidetta kasvoille. Se ohentaa meikkikerroksen kuulaammaksi.

Liian räikeä poskipuna tai tumma aurinkopuuteri

Jos posket tuovat mieleen sirkuspellen tai aurinkopuuteri teki kasvoista likaiset, ei pyyhkiminen kasvopaperilla enää riitä. Lopeta siis hankaaminen ja taputtele kriisikohdan päälle kevyesti meikkivoidetta.

Aloita hyvin varovasti, jotta lopputuloksena ei ole liian paksu meikkikerros. Muista, että tarkoitus ei ole peittää poskipunaa tai varjostusta kokonaan vaan ainoastaan hieman hillitä sävyä.

Tärkeintä on muistaa levittää meikkivoide taputellen. Jos voidetta sutii kasvoille pyyhkivin liikkein, jo olemassa oleva meikkipohja kärsii.

Vinkki: persikan sävyiset poskipunat sopivat erityisen hyvin talvi-iholle.

Pieleen mennyt silmänrajaus

Pieni väärä liike rajauskynällä ja rajaus on pilalla. Ei hätää. Voit pehmentää koko rajauksen pumpulipuikolla utuisammaksi ja luoda lopputuloksesta sumusilmämeikin.

Jos haluat säilyttää tarkkarajaisen, viivamaisen lopputuloksen, kostuta pumpulipuikkoa pohjustusaineeseen ja pyyhi suttu kevyesti pois. Jos meikkipussista ei löydy pohjustustuotetta, käytä peiteainetta.

Hiusöljy rasvoitti hiukset

Lorahtiko vähän liikaa hiusöljyä? Pyyhi käsipaperilla enimmät öljyt pois ja lisää hiuksiin vähän kuivasampoota. Jos lopputulos näyttää edelleen likaiselta, luo tarkoituksella sliipattu kampaus: vedä hiukset tiukalle ponnarille taakse. Itse asiassa sliipattu malli on tämän syksyn ykköskampaus!

Täältä löydät ammattilaisen ohjeet hiusöljyn käyttämiseen.

Itseruskettavasta jäi laikukas rusketus

Voi olla, että ihmeitä ei ole tehtävissä. Mutta kokeile tätä: leikkaa sitruuna puoliksi ja pyörittele sitruunaa iholla muutaman minuutin ajan. Lisää kostealle pesusienelle tai -pyyhkeelle vähän leivinjauhetta ja hiero kohtaa vielä sillä. Huuhtele huolellisesti.

Kannattaa kokeilla myös kuorintaa ja sen jälkeen öljyhoitoa: levitä lämpimän veden pehmittämälle iholle reilusti öljyä, anna vaikuttaa 10 minuuttia ja hiero ihoa sen jälkeen pyyhkeellä.

Täältä löydät vinkkejä itseruskettavan levittämiseen.

Lähde: Byrdie

Lue myös:

Kuinka paljon meikkiä on liikaa? Kauneusguru vastaa

Seepra vai leopardi? Itseruskettava jätti laikkuja – näin tasoitat ne

Kaupallinen yhteistyö: Sekaisin voideviidakossa? Testaa Voidebaarissa itsellesi sopivin!