Tässä tekniikassa silmä rajataankin ripsien alapuolelle jäävä yläsisäluomi.
Tässä tekniikassa silmä rajataankin ripsien alapuolelle jäävä yläsisäluomi.

Oletko kuullut yläsisärajauksesta? Se tekee ripsistä tuuhean näköiset eikä pienennä liikkuvaa luomea. Helpompi vaihtoehto on push liner -rajaus. 

Silmien rajaaminen on tarkkaa puuhaa. Rajauksen opettelu ottaa aikansa, samoin omien silmien muodolle sopivan rajaustyylin löytäminen. 

Moni haikailee Instagramista ja Youtube-videoista tuttujen kissarajausten perään, mutta kaikkien silmille ne eivät sellaisenaan sovi. Tekniikkaa vaihtamalla kissa- eli siipirajaukset saattavat onnistua, mutta katseeseen saa syvyyttä muillakin keinoilla.

Erityisen hankalaa silmien rajaaminen on niille, joiden yläluomet ovat raskaat. Englanninkielisissä tutoriaaleissa tällaisista silmistä käytetään termiä hooded eyes. Raskaat luomet tunnistaa siitä, että kun silmät ovat auki, liikkuvaa luomea ei juurikaan näy. Perinteinen, paksu ylärajaus pienentää liikkuvaa luomea entisestään ja saa silmät näyttämään raskailta. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yläsisärajaus eli tightlining-rajaus on raskasluomisten paras ystävä. Yläsisärajauksessa rajausväriä levitetään aivan ripsien tyveen. Tekniikka onnistuu myös nostamalla yläluomea aavistuksen siten, että rajauskynällä väritetäänkin ripsien alapuolella oleva ”yläsisäluomi”. Tähän tarkoitukseen kannattaa käyttää pehmeää kynää tai geelimäistä rajausväriä ja pientä sivellintä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voit opetella tekniikan Youtube-meikkiguru Wayne Gossin videon avulla. Hän näyttää tekniikan videon kohdassa 1:12. 

Rajaaminen vaatii hieman harjoittelua ja saattaa aluksi saada silmät vetistämään. Muutaman kerran jälkeen tunteeseen kuitenkin tottuu. Tekniikka todella toimii: ripsien alle tehty rajaus saa ripsirivistön näyttämään tuuhealta ja katseen terävältä ilman, että liikkuva luomi peittyy paksun rajauksen alle. 

Kuulostaako hankalalta? Hieman helpompi kikka on käyttää push liner -tekniikkaa. Siinä rajausväri ikään kuin työnnetään aivan ripsien tyveen – ei siis liikkuvalle luomelle eikä oikeastaan yläsisäluomellekaan, vaan itse ripsien juureen. 

Goss opettaa tekniikan alla olevalla videolla. Tarvitset vain mustan luomivärin ja pienen, jäykän siveltimen. Itse tekniikkaa hän alkaa näyttää videon kohdassa 1:57. 

Kun homma onnistuu, voit kokeilla vielä näyttävämpää kikkaa. Goss nimittäin vinkkaa, että kun mustan luomivärin päälle levittää värikästä luomiväriä, silmät saavat aivan erityisen upean ilmeen. Musta luomiväri tarvitaan alle, sillä se luo katseeseen syvyyttä. Värikkään luomivärin lisääminen mustan päälle on helppo tapa tuoda meikkiin hillitysti väriä. 

Goss demonstroi tyylin alla olevalla videolla. Ensin hän näyttää jälleen, miten push liner -tekniikka toimii, ja lisää sitten värikästä luomiväriä perään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla