Tiesitkö: pohjustus kannattaakin tehdä vasta silmämeikin jälkeen!

Nimikin sen kertoo, että pohjameikki levitetään muun ehostuksen pohjalle, eikö vain? No, ilmeisesti totuttu järjestys ei ehkä olekaan se paras. Sitä mieltä on Instagramin suosituimpiin meikkitaiteilijoihin lukeutuva Katie Jane Hughes. Refinery29-sivustolla parhaat vinkkinsä jakanut Katie neuvoo aloittamaan meikkaamisen meikkivoiteen sijaan silmistä.

Katie kertoo aloittavansa aina silmistä, koska silloin mahdollisesti variseva silmämeikki on helpompi puhdistaa kasvoilta. Hän käyttää itse varisseen meikin puhdistamiseen miselliveteen kastettua vanulappua muualla paitsi ihan silmien läheisyydessä. Siihen hän suosittaa viistoa meikkisivellintä ja kosteusvoidetta.

– Misellivesi saattaisi levitä silmämeikkiin, mutta kosteusvoide toimii, koska se on paljon sakeampaa. Sillä saa putsattua jäljet ilman, että sotkee meikkiään, Katie perustelee.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Katie Jane Hughes (@katiejanehughes) jakama julkaisu

Katie on aiemmin kertonut hyödyntävänsä meikin korjailussa myös vanupuikkoja. Niitä hän käyttää ehdottomasti kuivina. Märkänä ne nimittäin levittäisivät väriä, kun taas kuivalla puikolla saa pyyhkäistyä ylimääräisen meikin siististi pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pohjustuksen Katie tekee vasta, kun silmämeikki on valmis. Silloinkaan hän ei levitä meikki- tai pohjustusvoidetta ihan silmien lähelle ripsien tyveen saakka. Lähellä silmän alareunaa voiteet harvoin pysyvät siististi paikoillaan, vaan kertyvät juonteisiin ja liikkuvat.

– Siinä on joka tapauksessa alaripsien luoma varjo, joten on paljon luonnollisempaa jättää se peittämättä, Katie sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla