Kuva: Imaxtree
Kuva: Imaxtree

Takaamme, että nämä meikkityylit pitävät pintansa vuoteen 2020 asti – kenties paljon pidempäänkin.

Villit meikkitrendit ovat hauskaa katseltavaa, mutta omalle naamalle tulee usein valikoitua jotain hillitympää. Millainen siis on tämän hetken trendikkäin versio käyttökelpoisesta arkimeikistä?

Sitä selvitti Byrdie-sivusto, joka kysyi meikkitaiteilijoilta, millaisena ammattilaiset näkevät kauneusvuoden 2019.

Meidän värikkäitä luomivärejä vielä arastelevien iloksi gurut listasivat helposti lähestyttäviä meikkitrendejä, jotka ovat tällä hetkellä ajankohtaisia ja myös pysyvät sellaisina pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Ihojen iho

Pitkään jatkuneen hehkumeikkitrendin jälkeen hätäisimmät jo ehdottelevat, että joko sitä naamaa pitäisi alkaa mattapintaistamaan, mutta heille voi sanoa, että ei ole mikään kiire.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Iho, joka vielä meikattunakin näyttää iholta, on aina tyylikäs. Meikkitaiteilija Gucci Westman kehottaa tavoittelemaan lopputulosta, jota kuvaavat adjektiivit raikas, tasainen ja dewy eli – pahoittelut toistosta – kasteenraikas.

– Pidä huoli siitä, että valitset meikkivoiteen, joka on voidemainen, häivyttyvä ja kerrostettava, Westman neuvoo Byrdien jutussa ja kehottaa käyttämään kasvoilla ainakin paria eri sävyä, jotta lopputuloksesta tulee moniulotteinen.


2. Siipimäinen rajaus

Kissarajaus, siipimäinen rajaus, miksi sitä nyt haluaakaan kutsua. Joka tapauksessa silmän ulkonurkkaan tehty pieni rajauksen ”häntä” nostaa mukavasti katsetta ja tuo meikkiin potkua.

Mikä parasta, tyyliä voi muunnella vapaasti aina dramaattisesta mustasta viivasta pieneen minisiipeen – tai leikittelemällä väreillä ja glitterillä.

3. Mehukkaat huulet

Mattahuulipunat voi jo suosiolla unohtaa, sillä erilaiset huulikiillot ja kiiltohuulipunat ovat tehneet näyttävän paluun. 

Gucci Westman suosittelee käyttämään myös huulien meikkaamiseen kahta sävyä. Kirkkaampi levitetään keskelle suuta ja asteen tummempi lähemmäs suupieliä. Sillä tavalla syntyy kolmiulotteinen ja muhkeammalta näyttävä tyyli.

Huultenrajauskynän käyttö on suositeltavaa, ja koko komeus kannattaa viimeistellä mehukkaalla huulikiillolla.

4. Kevyt kasvojen muotoilu

Highlighting ja contouring eivät ole menossa minnekään, meikkitaiteilija Ash K Holm sanoo Byrdielle.

Hänen mukaansa tyyli muotoilla kasvoja kuitenkin muuttuu hieman vuodesta toiseen. Nyt eletään hieman minimalistisempaa kautta, ja jokusen vuoden takaiset vahvat varjostukset ovat tauolla.

Kirjoitimme aiemmin helposta contouring-kikasta, jota meikkitaiteilija Tom Pecheux suosii. Hän sipaisee hentoa varjostussävyä viistosti luomille ja samansuuntaisesti poskipäiden alle. Se kehystää kasvot luonnollisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla