Me Naiset
|
Marjut Laukia
Valot ja varjot paljastavat kohouman ihon pinnassa, vaikka se olisi meikattu kuinka hyvin piiloon. Se kannattaa vain hyväksyä. Kuva: Reuters
Valot ja varjot paljastavat kohouman ihon pinnassa, vaikka se olisi meikattu kuinka hyvin piiloon. Se kannattaa vain hyväksyä. Kuva: Reuters

Kohollaan oleva finni ei kaipaa lisää huomiota osakseen. Siksi peitevoiteen sävyt kannattaa valita huolella.

Silmien alle voi hyvin levittää aavistuksen ihonsävyään vaaleampaa peitevoidetta, sillä se häivyttää tummuutta ja kirkastaa katsetta.

Sen sijaan kun tarkoituksena on tasoittaa värieroja muualla kasvoilla, peitevoiteen tulisi sulautua ihoon saumattomasti. Se on olennaista esimerkiksi mikropeittämisessä, tekniikassa, jossa peitevoidetta levitetään vain pigmenttilaikkujen, näppyjen ynnä muiden väriltään eroavien alueiden päälle.

Mikropeittäminen toimii hyvin, kun kasvoilla on vain pieniä näppylöitä. Jos poskeen tai leukaan sen sijaan kohoaa isompi paukama, sen piilottamiseen tarvitaan yleensä hieman enemmän vaivannäköä. (Vaikka finnipositiivisuus on muodissa, myös finnien meikkaaminen piiloon on edelleen täysin sallittua.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Punoitus ja tummuus on helppo saada piiloon, kun peitevoide on tarpeeksi pigmenttinen. Sen sijaan pinnanmuotojen häivyttäminen on jo vaikeampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Varjoa ja valoa

Näpyn voi kuitenkin saada melko huomaamattomaksi, kun käyttää kahta peitevoidetta, meikkaaja Lisa Eldridge neuvoo videollaan

Jos on joskus käynyt taidekoulua, opit pätevät myös meikkaamisessa. Siksi Lisa Eldridgekin varoittaa siitä, että yleensä kasvoille käytetty peitevoide on liian vaalea finnin korkeimpaan kohtaan levitettäväksi. Se vain tuo näppyä enemmän esille.

Hieman tummemmalla sävyllä sen sijaan näpyn korkeutta saa häivytettyä.

– Käytän tummempaa peitevoidetta näpyn pinnalla ja vaaleampaa sen ympärillä. En koskaan käyttäisi tätä väriä muuten, se on aivan liian tumma, Lisa Eldridge selittää videolla. 

Vaalean sävyn tarkoitus puolestaan on häivyttää finnin alle muodostuvaa varjoa.

Suuri ja koholla oleva näppy jää aina jossakin määrin näkyviin, mutta valon ja varjon avulla siitä saa ainakin vähän vähemmän erottuvan. Lohduttava ajatus on myös se, että todennäköisesti kukaan muu kuin ei tarkastele pahkuraa yhtä kiinnostuneena kuin sinä itse. Se on vain finni.

Jos peitevoide tuntuu luisuvan pois näpyn päältä, kannattaa kokeilla meikkitaiteilijan suosittelemaa pohjustuskikkaa, josta kirjoitimme aiemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla