Puhdistusliinat toimivat loistavasti meikin irrottajina. Kuva: Shutterstock
Puhdistusliinat toimivat loistavasti meikin irrottajina. Kuva: Shutterstock

Helpoin liina ei ole hellävaraisin kasvoille.

Meikinpoistoliina on kullanarvoinen kaveri paljon meikkaavalle. Liinoissa on kuitenkin kahden kerroksen väkeä: yhdet ovat järeitä, toiset hellävaraisia. Varsinkin, jos käyttää liinoja säännöllisesti, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millaisella kankaanpalalla kasvojaan hieroo. 

Kosmetologi, maskeeraaja Tuija Luukkainen suosittelee meikinpoistoliinaa puhdistusaineen kaveriksi erityisesti, kun poistettavana on paljon meikkiä. 

– Meikinpuhdistusliinojen hyvä puoli on, että niillä näkee selvästi, että kasvot on putsattu kunnolla, Make Up For Ever Academyssa kouluttava Luukkainen sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Luukkaisen suositus kuitenkin koskee vain monta kertaa käytettäviä liinoja, joita ei ole uitettu puhdistusaineessa valmiiksi. Kestävän, mikrokuidusta valmistetun liinan löytää esimerkiksi nimellä Make Up Eraser tai Duroyn valikoimasta. Näitä liinoja on tarkoitus käyttää pelkän veden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäksi esimerkiksi Sensain valikoimissa on liina, joka toimii puhdistusaineen apuna. Kestävät puhdistusliinat poistavat meikkiä mekaanisesti, mutta hellävaraisesti. 

Kertakäyttöistä helppoutta

Kosteuspyyhkeitä muistuttavista, valmiiksi puhdistusaineilla kostutetuista kertakäyttöliinoista Luukkainen ei ole yhtä vakuuttunut. 

– Sellaisia puhdistuspyyhkeitä käytetään usein hyvin kovakouraisesti. Mielestäni niistä jää myös tunne, että kasvoja pitäisi vielä pyyhkiä jollakin, Luukkainen sanoo. 

Suositellaankin, että kun meikki on poistettu liinalla, kasvot pestäisiin vielä muulla tuotteella ja pyyhittäisiin kasvovedellä. 

Kertakäyttöisten liinojen hyvä puoli on helppous. Jos on uhkana, että juhlameikin puhdistus jää kokonaan välistä pitkän illan päätteeksi, kannattaa meikinpoistoliinapakkaus ilman muuta asetella vaikka vaikka valmiiksi yöpöydälle. 

Vahvasti meikkaavan Youtube-tähti Patrick Starrrin vinkki kuuluu, että oikein vahvan meikin irrotukseen voittajakombinaatio on puhdistusliina, jolle on turautettu puhdistusöljyä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla