Ripsiväri saa silmät näyttämään suuremmilta, mutta se ei ole ainoa keino. Kuva: Shutterstock.
Ripsiväri saa silmät näyttämään suuremmilta, mutta se ei ole ainoa keino. Kuva: Shutterstock.

Miten silmistä saa suuremman näköiset? Opi ehostamaan kulmia ja silmiä niin, että saat pienistäkin silmistä avarat.

Moni keskittyy meikissään syystäkin silmiin. Terävä, avoin katse vetää puoleensa ja saa näyttämään virkeältä. Suurien silmien tavoittelu ei ole hankalaa, jos oppii korostamaan silmiä, kulmakarvoja ja ihoa oikein.

Näillä Alluren listaamilla ohjeita voit taikoa itsellesi Bambin silmät:

 1. Luo kaunis pohja. Aamuinen turvotus saa silmät näyttämään tavallista pienemmiltä. Silmäpusseihin tehoaa muun muassa suolan vähentäminen ja selällään nukkuminen. Jo syntyneitä silmäpusseja voi hoitaa vaikkapa rauhoittavilla silmämaskeilla. Nopea apu löytyy myös jääkaapista: kylmät teelusikat ja viileät kurkkusivut toimivat.  
 2. Muotoile kulmakarvat. Kaikki, mikä korostaa silmiä saa ne näyttämään aiempaa suuremmilta. Kaarevat ja siistityt kulmat avaavat katsetta. Nypi hajakarvat ja täytä harvat kohdat esimerkiksi sopivan sävyisellä kulmakynällä tai tussilla. Harjaa sitten karvoja ylöspäin. Kulmien meikkaamisen salat löydät täydellisten kulmakarvojen oppaasta. Kulmat saavat silti olla rennot ja luonnolliset, sillä Instagram-kulmien aika on ohi.
 3. Peitä tummat silmänaluset. Ne voivat saada silmäsi näyttämään pienemmiltä. Sopiva peitevoide peittää tummuuden, kirkastaa koko silmän aluetta ja vie huomion tummiin ripsiin. Muista häivyttää peiteväri hyvin sormella, siveltimellä tai meikkisienellä silmän alle ja luomille, jotta saat luotua tasaisen pohjan. Katso vinkit myös silmänalusten puuterointiin ja löydä hyvä mutta edullinen markettipeitevoide Me Naisten testistä.
 4. Rajaa silmät ohuesti. Superohuen rajauksen vetäminen aivan yläripsien tyveen korostaa ripsiä ja kehystää silmiä. Jos haluat nostaa silmien ulkokulmia, voit tehdä kevyen kissarajauksen. Eikö silmänrajaus ole vahvinta alaasi? Selvitä oikea rajaustyyli silmiesi muodon perusteella.
 5. Rajaa alaripsien ulkonurkka. Mantelinmuotoiset silmät saat, kun rajaat alaluomen ripsien alapuolelta aivan tyvestä. Aloita rajauksen piirtäminen silmän keskikohdasta niin, että se paksuuntuu ulkonurkkaa kohti. Jos keskiosa on liian paksu, voi tuloksena olla pandasilmät. Pehmennä rajausta siveltimellä tai pumpulipuikolla.
 6. Taivuta ripset. Suorat ripset voivat luoda varjon silmän alueelle ja saada ne näyttämään pieniltä. Kaarevat ripset avaavat välittömästi silmiä, joten parinkymmenen sekunnin ylimääräinen askel arkimeikkirutiinissa kannattaa. Tiedäthän viiden sekunnin säännön, jota kannatta noudattaa ripsentaivutinta käyttäessä?
 7. Syvennä luomivakoa. Levitä mattaista, keskiruskeaa luomiväriä silmän ulkonurkkaan, keskikohtaan ja luomivakoon pehmeällä siveltimellä. 
 8. Leikittele väreillä. Jos olet kyllästynyt mustaan ja ruskeaan, kokeile rajata silmät tummansinisellä. Se tekee silmistä valkoisemman ja siten suuremman näköiset. Luomiväreistä kirkkaat vedensiniset, hopeat ja pinkit näyttävät parhaalta luomilla, kun ne yhdistää ripsiväriin ja huoliteltuihin kulmiin. Laventelin värinen luomiväri imartelee ja kirkastaa yleensä kaikkia ihonsävystä tai silmienväristä huolimatta. Hohtava luomiväri heijastaa valoa ja suurentaa silmiä, kun sen levittää liikkuvalle luomelle. 
 9. Älä unohda ripsiväriä. Se on silmien tärkein apu, kun katsetta haluaa avata. Pidentävä ripsiväri ylä- ja alaripsissä luo suuret kauriinsilmät. Päälle voi sipaista vielä tuuhentavaa väriä. Myös levitystekniikalla on väliä, jos haluaa megaripset. Tehokeinona voit vielä lisätä väriä vain ulkonurkan ripsiin. 
 10. Levitä sisäluomelle vaaleaa. Mustat rajaukset alasisäluomissa toimivat sumuisessa iltalookissa, mutta ne voivat saada silmät näyttämään kovin pieniltä. Suurentavan ja kirkastavan efektin saat aikaan, kun levität sisäluomelle valkoista silmäkynää.
 11. Muista highlighter. Hohtavaa highlighteria eli korostuspuuteria tai -voidetta levitetään kasvojen korkeimmille kohdille. Helmiäisenä hohtava väri suurentaa silmiä, kun sitä levittää kulmaluun alle, silmien sisänurkkaan ja silmäluomelle. Kylmään taittavalle iholle sopivat lämpimät, vaaleanpunaiseen taittavat värit. Lämpimään taittavaa tai oliivinsävyistä ihoa imartelevat kultaiset sävyt. Lue myös, miten levität hohtotuotteet niin, että lopputulos on luonnollinen.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla