Luonnollinen meikki saadaan tunnetusti aikaan varjon ja valon tasapainon avulla. Sama idea pätee muuten myös kulmakarvoissa.

Contouring eli kasvojen varjostaminen oli muutama vuosi sitten yksi tärkeimmistä uusista meikkitrendeistä. Tummaa sävyä poskiluiden alle, nenänvarteen ja kasvojen reunoille, korostustuotetta korkeille kohdille ja kas, kasvot ovat kuin uudet!

Mutta miksi lopettaa siihen? Contouria voi nimittäin hyödyntää muuallakin kasvoissa!

Bustle kertoo, että varjostuksia voi tehdä yhtä lailla myös kulmakarvoille. Kulmakarva-contouringin olisikin tarkoitus tehdä kulmista huolitellut, mutta samalla myös luonnollisen näköiset.

Jippona on contourille tyypilliseen tapaan, että meikissä käytetään useampaa eri sävyä korostamaan eri kohtia.

Näin homma käytännössä onnistuu:

  1. Aloita vaalealla kulmatuotteella. Tuote voi olla esimerkiksi kulmakynä, -puuteri tai -geeli, kunhan väri on samankaltainen tai vain vähän tummempi kuin kulmakarvojen luonnollinen väri. Ensimmäisessä vaiheessa lähinnä väritetään kulmat esille. Tavallisesti moni jättäisikin muotoilun siihen. 
  2. Jatka meikkaamista tummemmalla sävyllä. Jos käyttää kulmakynää, voi varovasti esimerkiksi piirtää lisää kulmakarvoja tekemään kulmista tuuheamman näköiset. Kulmakarvoilla on myös tapana olla tummemmat kulmien ohuemmassa päässä, joten tässä vaiheessa kannattaa keskittyä kulmakarvojen keskiosaan ja ”häntään”.
  3. Tarkenna kulmien muotoa meikkivoiteella tai peitevoiteella. Sävyn kannattaa olla sellainen, jota käyttäisi tavallisessa contourissa kasvojen korkeimmilla kohdilla, eli hiukan omaa ihonsävyä vaaleampi. Siten kulmat näyttävät siistiltä ja taatusti erottuvat ihosta edukseen.
  4. Valmista! Kulmien pitäisi näyttää eläväisiltä eikä lättäniltä, mikä yhden tuotteen kulmamuotoilussa voi joskus olla ongelmana.

Alla olevalla videolla näytetään vielä mallia, miten homma hoidetaan: