Kuvat
Shutterstock
Vuonna 2019 haluttiin näyttää todellisuus meikin ja filtterien alla, himoittiin täydellisiä kiharoita ja kaivattiin uutta tekniikkaa silmänrajausten tekemiseen.
Vuonna 2019 haluttiin näyttää todellisuus meikin ja filtterien alla, himoittiin täydellisiä kiharoita ja kaivattiin uutta tekniikkaa silmänrajausten tekemiseen.

2019 oli ehdottomasti kiharoiden vuosi. Selvitimme, mitkä muut kauneuteen liittyvät asiat kiinnostivat suomalaisia muita enemmän.

Me Naiset on julkaissut kuluneen vuoden aikana verkossa satoja kauneusaiheisia juttuja. Nyt vuosi 2019 ja samalla kokonainen vuosikymmen ovat tulossa päätökseen. Päätimme sen kunniaksi koota yhteen kauneusmaailman ilmiöt, jotka suomalaisia puhuttivat tänä vuonna kaikkein eniten. Listaus on laadittu suosikkijuttujemme perusteella, mutta kauneusilmiöt ovat satunnaisessa järjestyksessä.

1. Curly girl -kiharahuuma

Alkuvuodesta koko Suomi tuntui hurahtavan curly girl -hiustenhoitometodiin, minkä huomaa myös sivustomme suosituimmista kauneusjutuista.

Toimittajamme esitteli helmikuussa, kuinka huikean muutoksen metodin noudattaminen toi hänen luonnonkihariinsa, ja sehän kiinnosti!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Moni muukin innostui testaamaan menetelmää. Koska rutiini ei ole ihan yksinkertaisimmasta päästä, sen noudattamiseen kaivattiin runsaasti käytännön neuvoja. Niinpä esimerkiksi listaus curly girl -metodiin sopivista tuotteista kiinnosti. Pian kauppojen hyllyt tyhjenivät niistä.

Metodia kokeilivat myös suorahiuksiset suomalaiset:

Suurin curly girl -huuma on sittemmin ehtinyt jo laantua, mutta moni on saanut siitä pysyvän ratkaisun parempikuntoisiin kutreihin.

2. Meikittömät selfiet

Meikittömyys on ollut tänä vuonna esillä milloin julkkisten, milloin ihan tavan tallaajien ansiosta.

Meikkaamisessa ei tietenkään ole mitään pahaa, mutta meikittömillä kuvilla on haluttu kiinnittää huomio siihen, etteivät esimerkiksi sosiaalisen median kuvat ole koko totuus. Tavalliset suomalaiset naiset pistivät itsensä likoon hyvän asian puolesta näyttämällä, kuinka iso ero täydellisen selfien ja meikittömän todellisuuden välillä voi olla:


3. Onnistuneiden silmänrajausten salaisuus

Kauneuden kestoaiheista kiinnostivat tänä vuonna etenkin kaksi asiaa: silmänrajaukset ja erilaiset hiusmallit.

Rajausten suhteen kiinnosti aivan erityisesti se, miten ne saa toteutettua raskaisiin silmäluomiin. Oiva konsti on yläsisärajaus, sillä se saa ripset näyttämään tuuheammilta eikä pienennä liikkuvaa luomea.


4. Tukka kuosiin

Olivat hiukset sitten ihan lyhyet, todella pitkät tai jotain siltä väliltä, moni miettii, kuinka usein niitä oikein pitäisi leikkauttaa. Koostimme vastaukset ikuisuuskysymykseen jutuksi:


5. Hiusmalli ylitse muiden

Jos taas puhutaan erilaisista hiusmalleista, on yksi ollut tänä vuonna ylitse muiden: polkka. Suomalaiset viehättyivät aivan erityisesti niin kutsutusta lobista eli pitkästä polkasta: sitä pyydettiin kampaajilta, ja se myös äänestettiin parhaaksi naisten hiustyyliksi. Leikkuuta suunnitellessa pähkäiltiin tietenkin, mikä siinä olisi kaikkein tärkeintä onnistuneen lopputuloksen kannalta.


6. Tuuheat kulmakarvat

Suurta mielenkiintoa herätti tuttujen aiheiden lisäksi kulmakarvojen laminointi. Vastikään hitiksi nousseessa menetelmässä kulmakarvat käsitellään hoitavilla tuotteilla, värjätään ja harjataan samaan suuntaan, jolloin ne näyttävät tuuheammilta ja tummemmilta. Myös toimittajamme kävi testaamassa laminointia:


7. Arvet piiloon

Mitä tehdä, jos on ollut esimerkiksi rintasyöpäleikkauksessa ja haluaisi isot arvet piiloon, muttei kuitenkaan näyttävää tatuointia?

Tatuointiartisti Riikka Sares kertoi Me Naisille, että yhä useampi toivoo kuvallisen peitetatuoinnin sijaan huomaamatonta lopputulosta. Hän on erikoistunut tatuoimaan arpia ja esimerkiksi pigmenttihäiriöitä piiloon ihonvärisellä tatuointivärillä.


8. Hienovarainen hiustenvärjäystyyli

Syksyn saavuttua yksi jos toinenkin on himoinnut hiuksiinsa niin kutsuttua tweed-värjäystä. Se on vielä perinteistä balayage-tekniikkaakin hillitympi raidoitustyyli, jossa tummemmat ja vaaleammat sävyt sekoittuvat toisiinsa luonnollisesti ilman palkkimaista raitaefektiä.


9. Meghanin tyyliniksit

Maailma sai toukokuussa uuden kuninkaallisen, kun herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn esikoinen Archie Harrison Mountbatten-Windsor syntyi.

Pienokaisen esittelytilaisuudessa suomalaisia kiinnosti uuden tulokkaan itsensä lisäksi jälleen Meghanin tyyli. Tuoreen äidin kynnet oli muotoiltu käytännöllisen lyhyiksi ja viimeistelty neutraalilla lakalla.


10. Herjattujen hiusmallien uusi tuleminen

Loppusyksystä ihmeteltiin kahden pitkään parjatun tukkatyylin paluuta, kun tyylitietoinen tähti toisensa perään päätti leikkauttaa itselleen potta- tai takatukan. Osa oli moderneista versioista innoissaan, mutta kaikkia leikkaukset eivät vieläkään ole vakuuttaneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla