Kuvat
Shutterstock
Paras puoli lämpökäsittelemättömissä kiharoissa on niiden luonnollisuus ja huolettomuus.
Paras puoli lämpökäsittelemättömissä kiharoissa on niiden luonnollisuus ja huolettomuus.

Sekä rennot laineet että säkkärän kiharapilven voi saada ilman lämpökäsittelyä, kun osaa valita oikean tekniikan. Näillä vinkeillä saat kiharoistasi juuri sellaiset kuin toivoit.

Kaipaatko korkkiruuveja kesäiltaan tai surffilaineita rantapäivään?

Olemme aikaisemmin listanneet erilaisia hiusten kiharrustekniikoita, joiden avulla kiehkurat saa aikaiseksi ilman lämpökäsittelyä.

Jos mietit, mikä menetelmä kannattaisi valita, kannattaa lähteä liikkeelle siitä, millaiset kiharat haluat. Nyt kerromme, millä tekniikalla pääset mihinkin lopputulokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ennen kihartamista kosteaan tukkaan on hyvä lisätä muotovaahtoa tai muuta muotoilutuotetta, jotta kiehkurat pysyvät pidempään.

Huolettomat surffilaineet

Jos haluat huolettomat surffilaineet, onnittelut! Tämä on tekniikoista helpoin. Surffilaineet syntyvät nimittäin perinteisillä leteillä.

Letitä kosteat hiukset niiden paksuudesta riippuen 1–4 letille ja anna kuivua – upeat laineet ovat taatut! Jotta kihartuminen alkaisi jo päälaelta, kannattaa hiukset letittää joko hollantilaisille tai ranskalaisille leteille. Letitystekniikkaa vaihtamalla voit muuttaa lopputulosta.

Klassiset kiharat

Klassisiin korkkiruuvityyppisiin kiharoihin on monta tietä. Helpoin (ja arvaamattomin) niistä lienee nutturakiharat, joissa kosteat hiukset sidotaan hiusten paksuudesta ja halutusta lopputuloksesta riippuen 1–4 nutturalle.

Vinkki! Kiinnitä nutturat ohuen ponnarin sijaan hiusdonitseilla, ettei hiuksiin jää painaumia ja etteivät ne pääse katkeilemaan.

Nutturakiharoita hallitumman lopputuloksen saat pinnikiharoilla, joissa pyörität kosteat hiussuortuvat sormiesi ympäri ja kiinnität ne pinneillä. Pinnikiharoiden hyvä puoli on se, että itse voi säädellä, mihin suuntaan suortuva lähtee kihartumaan. Tämä tekniikka onnistuu myös lyhyisiin hiuksiin?

Viimeinen, edellisiä työläämpi, mutta upeat kiharat loihtiva tekniikka on sukkakiharat. Siihen tarvitset vain sukkia (puhtaita sellaisia) ja näppärät sormet. Tee näin:

  1. Jaottele hiuksesi sopiviin osioihin niiden paksuuden ja toivomasi lopputuloksen mukaan.
  2. Ota sukka ja kääri yksi osio aina yhden sukan ympärille.
  3. Sido sukka solmulle ja odota, että hiukset kuivuvat muotoonsa.
  4. Poista sukka, kiinnitä suortuvat hiuslakalla ja nauti kiharoistasi

Jos puhtaita sukkia ei ole riittävästi, kihartamiseen sopii myös vessa- tai talouspaperi. Sukat ovat kuitenkin ekologisempi vaihtoehto.

Kunnon korkkiruuvit

Jos laineet eivät kelpaa, vaan haluat kunnon käkkärät, kannattaa turvautua pilleihin. Perinteisillä muovipilleillä saa aikaan kunnon korkkiruuvit, kun kosteat hiussuortuvat kiepauttaa pillin ympärille ja antaa hiusten kuivua muotoonsa. Samoja pillejä voi käyttää uudelleen ja uudelleen, joten säästä ne myös seuraavaan kertaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla