Kodin Kuvalehti
Hiukset rakastavat kosteutusta ja pidempiä pesuvälejä.
Hiukset rakastavat kosteutusta ja pidempiä pesuvälejä.

Kaipaatko hiuksiisi lisää kuohkeutta? Haluatko harventaa pesuväliä? Sovella suosittua curly girl -metodia!

Olet varmasti törmännyt viime aikoina curly girl -sanapariin. Tämä Suomen valloittanut hiustenhoitometodi lupaa upeat kiharat heille, joilla on luonnonkihara tukka. Oleellista on opetella uusi pesutapa: hiuksia pestään pelkällä hoitoaineella ja kosteutetaan vielä pesun jälkeen lisää hoitoaineilla. Ylipäänsä ideana on hoitaa hiuksia tuotteilla, jotka eivät sisällä silikoneja, sulfaatteja ja alkoholia.

Moni miettii, sopiiko metodi omalle hiuslaadulle. Parturi-kampaaja Anna Olenius vakuuttaa, että kaikki hiuslaatuun katsomatta voivat testata menetelmää. Vaikka kiharoita ei tulisikaan, hiusten kunto voi parantua.

Kun käyttää silikonittomia ja sulfaatittomia tuotteita, voi saada pidennettyä hiusten pesuväliä. Olen huomannut tämän omissa hiuksissani, ja saanut niihin ilmavuutta ja kuohkeutta, vaikken käytäkään metodin vaatimaa geeliä tai tee muita toimenpiteitä, Olenius sanoo.

Jos pelkkä hoitoainepesu ei tunnu sopivan omalle hiuslaadulle, voi kokeilla hellävaraista silikonitonta ja sulfaatitonta sampoota. Kannattaa myös muistaa, että hiukset vaativat aikaa tottuakseen uuteen pesutapaan, joten tuloksia voi joutua odottamaan muutamia viikkoja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sovella omiin tarpeisiin

Kaikki hiuslaadut eivät taivu mielettömille korkkiruuvikiharoille intensiivisen hoidonkaan seurauksena. Silti hiuksiin voi saada muodostettua laineita.

Olenius muistuttaa, että curly girl -menetelmää voi noudattaa vain osittain, jos tavoitteena on parantaa hiusten kuntoa.

– Metodia voi soveltaa omaan tyyliin ja saada hyviä tuloksia, vaikkei siitä mikään varsinainen uskonto tulisikaan, Olenius sanoo viitaten menetelmään tiukasti suhtautuviin ihmisiin, jotka noudattavat tarkasti monivaiheista metodia pesu-, hoito- ja muotoiluohjeineen.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla