Ennen ja jälkeen kotitekoisen kuivasampookäsittelyn.
Ennen ja jälkeen kotitekoisen kuivasampookäsittelyn.
Vehnäjauhoista tehty kuivasampoo poisti silminnähden hiusten rasvaisuutta.
Vehnäjauhoista tehty kuivasampoo poisti silminnähden hiusten rasvaisuutta.

Tämä lienee monelle naiselle tuttu kaava: Tukka on aamulla likainen, eikä suihkuun ehdi. Kuivasampoo on tällaisten liimalettipäivien pelastus. Tiesitkö, että kyseisestä taikapölyä löytyy myös keittiön kuiva-ainekaapista?

Moni välttelee vehnäjauhoa kuin ruttoa. Se turvottaa, pöhöttää ja lihottaa. Huonona tukkapäivänä se kuitenkin ajaa saman asian kuin kuivasampoo. Testasimme, miten esimerkiksi The Good Morning -bloggaajan suosima kikka pelastaa "bad hair dayn".

Poimi nämä niksit:

1. Valitse vehnäjauho. Vehnäjauho on riittävän karkeaa pysyäkseen hiuksissa. Sen sijaan esimerkiksi perunajauho liihottelee tiehensä helpommin ja voi saada aikaan lumihiutaleolkapäät.

2. Vältä sotkua. Vehnäjauho leijailee helposti minne huvittaa, joten suojaa vaatteet vaikkapa pyyhkeellä. Jauho kannattaa levittää lavuaarin yllä tai suihkussa, jolloin välttyy remonttipölyä muistuttavan sotkun siivoamiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Levitä oikeisiin kohtiin. Hiusraja, niska ja jakaus ovat nuhjuisimpia kohtia, joten tupsuta jauhoja erityisesti näihin kohtiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Kampaa hiukset. Jauhokökkäreet eivät kuulu hienon naisen hiuksiin. Siistin lopputuloksen takaamiseksi harjaa hiukset läpi hellästi. Myös sormien avulla kannattaa käydä läpi kohdat, jotka ovat jääneet turhan valkoisiksi.

5. Käytä muotoilutuotetta. Jauhot eivät valitettavasti toimi yhtä tehokkaana muotoilutuotteena kuin varsinainen kuivasampoo. Siispä hiuslakka tai hiuspuuteri apuun, mikäli kaipaa lisää volyymiä tai tukea kampaukseen.

6. Vain blondeille. Kotikutoinen kuivasampoo ei valitettavasti toimi bruneteilla. Tummaveriköllä lopputulos voi vaikuttaa liikahilseilystä kärsivältä päänahalta.

Lopputulos:

Pesua huutaneet hiukset pärjäsivät vielä päivän verran ilman suihkua vehnäjauhokäsittelyn jälkeen. Hiukset tuntuivat pehmeiltä ja raikkailta,  ja värikin kirkastui selvästi. Helppo, nopea ja edullinen ratkaisu kiireisiin hetkiin!

Lue lisää:

Tuuheat hiukset yhdellä pesulla

Näin syntyy kestävä kampaus

Sisältö jatkuu mainoksen alla