Rajausten tekemisessä ei kannata hätiköidä. Ammattilaisetkin joutuvat joskus tarttumaan pumpulipuikkoon ja korjailemaan viivojaan. Kuva: Imaxtree
Rajausten tekemisessä ei kannata hätiköidä. Ammattilaisetkin joutuvat joskus tarttumaan pumpulipuikkoon ja korjailemaan viivojaan. Kuva: Imaxtree

Jos kissarajauksen tekeminen yläluomelle ei tunnu onnistuvan oikein millään, kannattaa kokeilla, josko rajauksen aloittaminen alaluomelta ratkaisisi ongelman.

Youtuben ja Instagramin videossa silmänrajausten tekeminen näyttää ihanan helpolta. Pari kevyttä sipaisua, ja silmäkulmasta lähtee kauniisti kapeneva viiva kohti ohimoa.

Rajausguruilla on tietenkin vakaa käsi, oikeat tuotteet ja takana tuhansia harjoituskertoja, mutta usein rajaamista helpottavat myös siihen optimaaliset kasvonpiirteet. Kun liikkuva luomi jää silmien auki ollessakin reilusti näkyviin, ylimääräiset ihopoimut eivät suotta häiritse kissa- eli siipirajauksen piirtämistä. Näin helpolta rajaaminen voi parhaimmillaan näyttää:

Jos yläluomet sen sijaan ovat raskaat tai silmäkulmat ovat kääntyneet ulkonurkista alaspäin, homma menee hieman mutkikkaammaksi. Luomivaon poimu katkaisee rajauksen, joten tarvitaan luovia ratkaisuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kissarajauksen lisäksi on tietenkin olemassa useita muita rajaustyylejä – rajauksessa ei ole mikään pakko olla terävää ”häntää”, vaikka tyyli onkin huippusuosittu ja trendikäs etenkin Youtube- ja Instagram-väen keskuudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikäli klassinen rajaus kuitenkin houkuttelee, kannattaa kokeilla sen tekemistä yläluomen sijaan alaluomelle.

Meikkitaiteilija ja tubettaja Karima McKimmie havainnollistaa tuoreella Youtube-videollaan tekniikkaa, jolla kissamaisen rajauksen saa aikaan, vaikka yläluomet olisivat raskaat. Silloin rajauksen ”siipi” tulee hieman alemmas, joten yläluomen poimu ei katkaise sitä.

Käytännössä rajaus siis piirretään alaluomen ulkoreunaan ripsien alle ja häivytetään siitä siipimäisesti kohti ohimoa. Esimerkissä yläluomi jätetään kokonaan rajaamatta, mutta jos yläluomi näyttää liian paljaalta, rajausväriä voi hyvin levittää myös yläripsien tyveen.

Katso videolta, miten Karima McKimmie rajaa kolmet erimuotoiset silmät:

Videollaan Karima McKimmie näyttää myös, kuinka tyyliä voi muunnella silmien muodon mukaan. Silmäkulmaan voi myös tehdä vain pienen ”kiilan”, jos näyttävämpi siipi ei tunnu millään sopivan tyyliin. Myös sopivaa siiven suuntaa kannattaa etsiä, sillä parhaiten toimiva kulma riippuu silmien ja yläluomen muodosta.

Rajaustulokseen vaikuttaa myös se, kuinka pitkälle kohti sisänurkkaa alaluomen rajauksen häivyttää. Toisille sopii koko alaluomen rajaaminen, mutta jos se näyttää liian raskaalta, tumma sävy kannattaa pitää vain alaluomen ulkoreunassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla