Kuvat
Alina Koskela
Ripsien kestotaivutuksella sain räpsyihini tuuheutta ja kaarevuutta, jota en saavuttanut aiemmin edes meikillä.
Ripsien kestotaivutuksella sain räpsyihini tuuheutta ja kaarevuutta, jota en saavuttanut aiemmin edes meikillä.

Ripsien kestotaivutus korostaa omaa ripseä luonnollisen kauniilla tavalla.

Au naturel eli luonnollisuus on ollut kauneudenhoidon johtava trendi on jo pitkään. Luultavasti sen ansiosta lash lift eli omia ripsiä korostava kestotaivutus on yksi tämän hetken kuumimmista kauneusilmiöistä.

Olen törmännyt kestotaivutukseen muutaman kerran somessa, mutta kun supina levisi rymisten ystäväpiiriini, päätin myös itse testata ripsivillityksen. Kestotaivutusta on hehkutettu muun muassa arkiaamujen ja rentojen lomapäivien pelastajaksi.

Me Naiset testasi aiemmin brow liftin eli kulmien laminoinnin, jonka ydinajatus on periaatteessa sama: muotoillut ja värjätyt ripset ja kulmat saavat kasvojen ilmeen näyttämään huolitellulta ilman meikkikikkailua. Ripsien kestotaivutuksella saa luonnollisen kauniit räpsyttimet, mikäli perinteiset ripsipidennykset tuntuvat liian övereiltä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ripsipermanentti on jo vuosikymmenien takaa tuttu kauneustoimenpide, mutta nykyisin kestotaivutuksena tunnettu hoito alkaa olla vakiokalustoa jokaisen kauneussalongin tarjonnassa.

Omat ripseni laitatin helsinkiläisessä hoitolassa, jossa tunnin mittainen taivutus maksoi 60 euroa. Pääkaupunkiseudulla hinnat vaihtelevat 60 ja 100 euron välillä. Lopputulos kestää 8–10 viikkoa, ja kestotaivutus kasvaa ulos, kun ripset uusiutuvat ja kasvavat.

Kestotaivutuksen kerrotaan poikkeavan vanhan mallin ripsipermanentista niin, että ripset taivutetaan aivan niiden tyvestä lähtien ylöspäin. Apuna käytetään eri kokoisia silikonityynyjä, joiden päälle ripset taivutetaan siksi aikaa, että taivutus- ja hoitoaine ehtivät vaikuttaa. Lisäksi ylä- ja alaripset värjätään.

Kemikaalien haju pistää ikävästi nenään hoidon aikana, mutta uskon taivutuksen olevan hellävaraisempi kuin liimattavat volyymiripset.

Luonnollista kontrastia katseeseen

Kestotaivutuksen jälkeen meikkaamiseni on lähes nollaantunut, sillä ripsieni ero ennen ja jälkeen hoidon on merkittävä.

Arkimeikkini on muutenkin hyvin nopea ja simppeli: kevyt meikkipohja, kulmat ja ripsiväri.

Alla ovat kuvat ennen lash liftiä. Toisessa kuvassa olen ilman meikkiä ja toisessa täydessä tällingissä, ripset taivutettuina ja ripsiväriä runsaasti sudittuna. Ripseni ovat luonnostaan suorat ja melko vaaleat. Vaikka ne ovat myös kiitettävän pitkät, ripset eivät saa kummoista wow-efektiä aikaan edes meikattuna, kuten alta näkyy.

Ennen...
Ennen...

Jälkeen-kuvassa alla olen täysin ilman meikkiä ja kestotaivutusten ottamisesta on kulunut aikaa noin kaksi viikkoa.

Ripsissä on enemmän kaarevuutta, kontrastia ja mikä ihaninta, ne näyttävät ympäri vuorokauden siltä kuin olisin sipaissut väriä ripsiini. Katseessa on silloinkin sitä jotain, kun hipsii kauppaan yökkäreissä tai hikoilee salilla.

...ja jälkeen.
...ja jälkeen.

Lopputulos: ehdottomasti jatkoon

Elämä kestotaivutuksen kanssa on ollut ihanan mutkatonta. Olen saanut aamupuuhiini muutaman lisäminuutin, kun meikkaaminen on vähentynyt entisestään, eikä iltaisin tarvitse jynssätä ripsarituhruja kasvoilta. Silmänympärysiho totisesti kiittää!

Ja kun kestotaivutuksen päälle lisää ripsivärin, todellinen wow-efekti on valmis.

Paluuta entiseen on vaikea kuvitella, joten kestotaivutus on äärimmäisen tervetullut osaksi säännöllisiä kauneusrutiinejani.

Vierailija

Juttuun olisi voinut laittaa kuvia missä ripset näkyvät kunnolla, niin eron ripsissä olisi huomannut. Nyt jää mielikuva, ettei käsittely muuttanut ilmettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla