Suola kaunistaa. Tässä yllättävät vinkit kotikylppäriin!

1. Tee laineita hiuksiin

Suolasuihkeita myydään kampaamoissakin – ruhtinaalliseen hintaan – mutta hyvä lainekampaus syntyy superhelposti superhalvoilla tuotteilla. Sekoita teelusikallinen suolaa puoleen litraan vettä. Kun suola on liuennut veteen, suihkuta liuosta kosteisiin hiuksiin ja anna kuivua huolettomille laineille.

2. Kuori ihoa

Jos kuorinta-aine sattuu olemaan lopussa, ei muuta kuin keittiökaapille. Kantapäät voi kuoria karkealla merisuolalla, kasvoille käytetään hienojakoisempaa. Sekoita esimerkiksi himppu hienoa suolaa kosteusvoiteeseen tai vaikkapa kookosöljyyn ja käytä kasvokuorintana.

3. Hoida aknea

Suola kuorii ja desinfioi, joten sillä voi hyvin putsata ja hoitaa rasvoittuvaa ihoa. Muista vain varoa herkkiä silmänympäryksiä.

4. Valkoiset hampaat, raikas suu

Tämä konsti ei maistu hyvältä, mutta toimii: sekoita yksi osa suolaa ja kaksi osaa ruokasoodaa. Levitä seosta hammasharjaan ja harjaa. Lisää hiukan vettä, niin seos ei leviä ympäri kylppäriä.

Hengitys raikastuu samoilla aseilla: sekoita 1/8 teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallinen ruokasoodaa puoleentoista desiin vettä. Purskuta ja kurlaa. Bakteerit, jotka aiheuttavat pahanhajuista hengitystä, kaikkoavat.

6. Kirkasta kynnet

Jos aluslakka unohtuu, saattavat kynnet muuttua kellertäviksi. Suolaa voi testata tähänkin: sekoita teelusikallinen suolaa, teelusikallinen ruokasoodaa ja teelusikallinen sitruunamehua ja hankaa tahnalla kynnet kirkkaiksi. Samalla kynsinauhat pehmenevät.

Lue lisää:

Kärsitkö kuivasta ihosta? Suolaa se!

Suolalla hienostelu johtaa jodin puutteeseen

Saako terveysvaikutteista suolaa ripotella enemmän?