Me Naiset
|
Oona Kujala
Brittihovin kauneusikonit: prinsessa Diana, herttuatar Catherine, kuningatar Elisabet II ja herttuatar Meghan. Kuvat: Reuters, Sanoma-arkisto
Brittihovin kauneusikonit: prinsessa Diana, herttuatar Catherine, kuningatar Elisabet II ja herttuatar Meghan. Kuvat: Reuters, Sanoma-arkisto

Kiinnostaako kuninkaallinen hehku? Näillä kikoilla sellainen pitäisi saada aikaan.

Miten ihmeessä joku voi aina näyttää noin hyvältä?

Brittihovin herttuatar Meghan, herttuatar Catherine ja kuningatar Elisabet II näyttävät poikkeuksetta upeilta – unohtamatta prinsessa Dianaa, joka muistetaan upeasta tyylistään.

Kokosimme yhdeksän parasta kauneusvinkkiä, joihin nämä kuninkaalliset ovat luottaneet

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Treenaa kasvoja

Meghanin ehkä erikoisin kauneusvinkki on tässä: herttuatar on kertonut treenaavansa kasvojaan säännöllisesti. Kyllä, vähän samaan tapaan kuin kroppaakin treenataan, Meghanin mukaan jumppaa on syytä tehdä myös kasvoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Treenaamisella Meghan tarkoittaa erilaisia kasvojen ja kaulan hieronta- ja venyttelyliikkeitä. Niiden avulla ainakin kasvojen muotojen pitäisi näyttää terävimmiltä, eli tavallaan jumppaamisen pitäisi kiinteyttää kasvoja.

2. Älä turhaan jännitä hiusmuutosta

Prinsessa Dianan hiukset olivat 1980-luvun tyyliin erittäin paksut ja laineikkaat, kunnes hän lopulta rohkaistui leikkauttamaan haluamansa hyvin lyhyen mallin.

Eikä muuten kaduttanut, päinvastoin! Dianan kampaaja on kertonut, että prinsessa monien muiden tapaan piiloutui hiustensa taakse ihan turhaan, kunnes lopulta uskaltautui antamaan kampaajalleen vapaat kädet. Niin kadehdittava tukkaupeus sai alkunsa.


3. Käytä paksua peruskosteusvoidetta

Kuningatar Elisabet II on jo 92–vuotias ja näyttää silti edelleen erinomaiselta. Iso kiitos siitä menee paksun ja kunnolla kosteuttavan perusvoiteen suuntaan.

Kuningatar on pitkään luottanut tuttuun kosteusvoiteeseensa, joka lupaa kosteuttaa ihoa jopa 8 tuntia levittämisen jälkeen. Ei siis unohdeta päivittäistä ihon kosteutusta, jotta ikänaisina voisi näyttää yhtä hehkeältä kuin kuningatar!

4. Suojaa kasvosi auringolta

Toinen Elisabetin hyvän ihon salaisuus on se, että kuningatar on aina mahdollisuuksien mukaan vältellyt auringon paahdetta. Ei haitallisia säteitä, ei auringossa palamista ja tuloksena erinomainen iho vielä yhdeksänkymppisenäkin.

Jos lomareissuja tai rantapäiviä ei halua täysin jättää väliin, aurinkorasva ja muut suojautumiskeinot auttavat.

5. Taltuta karkaajahiukset hammasharjalla

Vaikka Meghanin luottokampaus onkin rento niskanuttura, toisinaan sliipatumpi tyyli on paikallaan. Silloin kampauksen teossa auttaa hammasharja.

Jos kampauksesta haluaa todella siistin, sinne tänne karkailevat yksittäiset hiukset saa aloilleen suihkuttamalla hammasharjaan hiuslakkaa ja harjaamalla sitten suortuvat ojennukseen. Muista kuitenkin pitää hiusten ja suun hammasharjat erillään!


6. Sulfaatitonta sampoota

Herttuatar Catherinella näyttää aina olevan upean kiiltävät hiukset. Selitys saattaa olla se, että Catherine käyttää ainoastaan sulfaatittomia sampoita.

Kyseessä ei ole kallis kampaamotuote, vaan sulfaatittomia sampoita saa tavan marketeistakin. Jos tukkaan kaipaa lisää hohtoa ja eloa, kannattaa kokeilla Catherinen vinkkiä.

7. Korostustuote silmäkulmissa

Vaivaako silmäpussit tai muuten väsyneen näköinen nassu? Meghanilla on vaivaan näppärä kikka: kun highlighteria eli korostustuotetta levittää hiukan silmien sisänurkkaan, katse kirkastuu oitis.

Vaikka korostuspuuterilla ei varsinaisesti saakaan mitään peitettyä, se auttaa kiinnittämään huomiota pois väsymyksen merkeistä.

8. Meikkivoidetta sinne, missä sitä oikeasti tarvitsee

Meghan neuvoo välttämään paksua meikkivoidemaskia ja levittämään meikkivoidetta kasvoille vain alueille, joilla sitä oikeasti tarvitaan. Siten iho pysyy raikkaan ja kuulaan näköisenä, etkä suotta peitä ihon muita hienouksia, kuten Meghanilla upeita pisamia.

Meghan luottaa myös meikkisienen käyttämiseen. Siten lopputuloksesta tulee mahdollisimman tasainen ja häivytetty.

9. Valitse kaksi korostettavaa: silmät, posket tai huulet

Kuten prinsessa Diana oppi meikkaajaltaan, meikissä usein vähemmän on enemmän. Diana keskittyi aina vain kahteen seikkaan kerrallaan: silmiin, poskiin tai huuliin.

Jos siis esimerkiksi silmämeikki on vahva ja huulet punatut, kannattaa poskipuna jättää maltilliseksi. Jos taas huulipuna on nude, voi rohkeasti korostaa silmiä ja poskia ja niin edelleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla