Vähän aikaa sitten päättyneet muotiviikot näyttivät, että nyt on helppojen hiustyylien vuoro. Kun ajasta on pulaa, kokeile jotakin näistä neljästä tyylistä!

Syvä sivujakaus

Kuva: Noon by Noor / Imaxtree
Kuva: Noon by Noor / Imaxtree

Hiukset näyttävät heti laitetuilta, kun jakaus on kunnolla sivussa. Kiinnitä pinnillä – tavallisen sijaan voit kokeilla myös pientä mutta värikästä pinniä tai kouluajoilta tuttua hiusklipsiä.

Panta päähän

Kuva: Tom Ford / Imaxtree
Kuva: Tom Ford / Imaxtree

Hainhampaiden lisäksi myös hiuspannat ovat tehneet paluun. Kokeile perinteistä, taakse vedettyä tyyliä tai kokoa hiukset pannan (ja ponnarin tai pinnien) avulla päälaelle.


Wet look -ponnari

Kuva: Emilia Wickstead / Imaxtree
Kuva: Emilia Wickstead / Imaxtree

Muotinäytöksistä päätellen ei haittaa, jos hiuksia ei ole ehtinyt pestä noin viiteen päivään. Jos rasvaisuutta ei ole tarpeeksi omasta takaa, wet lookin voi tehdä kevyen geelin avulla. Haro hiuksia sormilla summanmutikassa kohti takaraivoa ja kietaise ponnarille.

Klassikoiden klassikko: sotkunuttura

Kuva: Chanel
Kuva: Chanel

Ihanaa! Päälaelle koottu sotkunuttura on pikahiustyylien kiistaton ykkönen. Nyt se on myös virallisesti muotia.

Ensin tuli heleänä kiiltelevä lasi-iho. Sen luonnollinen seuraaja on tietenkin glass hair eli lasihiukset.

Suorat, kiiltävät, sileät ja nähtävillä erityisesti punaisilla matoilla ja Instagramissa, kuvaillaan tämän hetken himoituinta hiustyyliä Byrdie-sivuston jutussa.

Kesän paahtamalle rantapörrölle voi siis sanoa heipat. Nyt on sileääkin sileämmän glass hair -tyylin vuoro. Jo aiemmin tavoiteltiin lasisena hohtavaa ihoa, ja nyt sama tyyli on saavuttanut myös hiukset. Nimensä mukaisesti ”lasihiukset” kiiltelevät lähes epärealistisen suorina ja sileinä.

Suosituin malli on linjakas polkka ilman kerrostuksia, niin sanottu blunt cut. Siinä kaikkien hiusten latvat on leikattu samaan mittaan tai linjaan. Kaikkein näyttävimmillään suoralinjainen kampaus on nimenomaan sileissä hiuksissa.

 

@lucyhale 💚 @teenchoicefox from the carpet - @kdeenihan @alyssasutterstylist #HairByDave

Henkilön David Stanwell (@davestanwell) jakama julkaisu

Jos näyttelijä Lucy Halen hiukset kiiltäisivät yhtään enempää, niistä voisi jo peilata itseään.

Byrdien mukaan tärkeimmät välineet tyylin aikaansaamiseksi ovat suoristus- tai muotoilurauta ja hiusten kiiltoa lisäävät muotoilutuotteet. Inspiraatiota kannattaa etsiä esimerkiksi hiusstylisti Justine Marjanin Instagram-tililtä, joka on pullollaan kiilteleviä julkkiskuontaloita.

Lue Me Naisten jutusta myös vinkit, joiden avulla silotat ja suoristat hiukset tehokkaasti ja mahdollisimman hellävaraisesti:

 

 

Letzzzzz be blunt ✂️ @justinemarjan

Henkilön Olivia Culpo (@oliviaculpo) jakama julkaisu

Näyttelijä Olivia Culpolla on trendikäs suora polkkatukka.
 
Näyttelijä Mila Kunisin hiuksissa yhdistyvät kiilto ja pehmeät laineet.
 
 

Extreme sports

Henkilön DUA LIPA (@dualipa) jakama julkaisu

Muusikko Dua Lipaa kannattaa seurata, jos haluaa pysyä perillä muoti- ja kauneustrendeistä.

On kohtuullisen ärsyttävää, jos hiusväri taittaa sitkeästi punaiseen. Selvitimme, voiko asialle tehdä jotain.

Puskeeko sinullakin uuden värin jälkeen aina lämmintä sävyä hiuksista – vaikka et haluaisikaan sitä? Et ole ainoa.

Vaikka kuparin ja punaisen sävyt ovat muodissa joka syksy, moni haluaa lämpimät sävyt pois hiuksistaan keinolla millä hyvänsä. Helppoa se ei kuitenkaan ole. Punapigmenttiä on kaikkien hiuksissa enemmän tai vähemmän, sanoo Prof Hair Design -kampaamon art director Antti Moilanen.

– Kaikilla ihmisillä on punapigmenttiä hiusten sisällä. Toisilla se tulee esille näkyvänä ja toisilla piilevänä. Runsaasta punapigmentistä saattaa kertoa myös esimerkiksi pisamat. Miehellä voi kasvaa punainen parta, vaikka hänen hiuksissaan punapigmentti ei näkyisikään ulkoisesti.

Kesällä punapigmentti ilmestyy helposti näkyväksi, jos on taipuvainen siihen ja esimerkiksi aurinko pääsee vaalentamaan hiuksia. Uiminen ja lämpö haalentavat myös mahdollista hiusväriä, jonka alta lämmin väri voi puskea esiin, Moilanen kertoo.

– Tavallinen vesi ei tee kenenkään hiuksista punaisen, keltaisen tai oranssin sävyisiä. Jos vedessä on paljon mineraaleja, kuten rautaa, saattaa se näkyä hiuksissa keltaisuutena. Veden kuparipitoisuus puolestaan taittaa hiusta vihreäksi. Mutta kampaamoista saa nykyisin mineraalipoistoja, käsittelyjä, joilla nuo pystyy poistamaan.

”Hapetteelliset hiusvärit nostavat lämpöä esiin”

Kampaamoasiakkaat yleensä kertovat Moilasen mukaan punapigmenttisyydestään, kun he haluavat vaihtaa hiustensa sävyä. Siitäkin huolimatta joskus hiukset reagoivat väriin toisin kuin on toivottu ja hiukset joudutaan värjäämään uudestaan.

Varsinkin kotivärjäys saattaa aiheuttaa painajaismaisen lopputuloksen, kun markettivärien hapete vaikuttaa hiuksiin tavalla, joka ei ollut lainkaan toivottu. Vaikka värihyllystä valitsisi tuhkaisen viileän sävyn ja laittaisi sen kotona päähän, lopputulos voi olla erittäinkin lämmin.

– Hapetteelliset hiusvärit nostavat helposti lämpöä esiin. Varsinkin jos hiuksia värjätään vaaleaksi, punapigmentti tulee näkyviin. Suora- ja kasvivärit eivät reagoi hiusten kanssa näin, mutta kasvivärit ovat usein luonnostaan lämpimiä, eli niillä ei kovin kylmiä sävyjä saa hiuksiin.

”Virheen korjaaminen on haasteellista.”

Moilanen suosittelee aina konsultaatiota hiusammattilaisen kanssa; tekipä värjäyksen kotona tai kampaamossa.

– Kampaamot antavat ilmaista neuvontaa, ja se kannattaa hyödyntää. Virheen korjaaminen on haasteellista ja vie aikaa pidempään. Kampaaja tuntee väriympyrän ja osaa antaa vinkkejä oikean sävyn taittamiseen.

Puhtaan punaisista hiuksista saa lämpöä pois vihreällä, mutta Moilasen mielestä luonnolliset punapäät harvoin haluavat väriään piiloon. Ja miksipä haluaisivatkaan, sillä kirkas punainen on loistava väri! Värjätyistä punaisista hiuksista saa kyllä värin pois, mutta sekin vaatii aikaa. Moilanen kertoo naisesta, joka istui kampaamossa kahdeksan tuntia, sillä hän halusi punaisista hiuksistaan kylmän vaaleat.

Kotiinkin voi nykyisin hankkia keltaisuuden ja oranssisuuden poissapitäviä shampoita sekä hoitoaineita.

Lämpimissä vaaleissa ja oranssiin taittuvissa hiuksissa suositellaan käytettäväksi siniseen tai violettiin taittuvia sävyjä lämmön poistamiseksi. Kotiinkin voi nykyisin hankkia keltaisuuden ja oranssisuuden poissapitäviä sampoita sekä hoitoaineita, joilla voi taittaa lämpöä pois hiuksistaan sekä ylläpitää viileää sävyä, Moilanen vinkkaa.

Mutta vastaus alkuperäiseen kysymykseen, miten punapigmentin saa pois hiuksista, on hieman surullinen: punapigmenttiä ei saa kokonaan pois mitenkään. 

Punapigmentin kanssa täytyy elää, olipa se sitten näkyvä tai piilevä, mutta onneksi nykyajan hiustekniikalla lämpöä saa pois hiuksista.

Kukka

Miten punapigmentin saa pois hiuksista? Hiusasiantuntija vastaa

"Kampaamot antavat ilmaista neuvontaa". Itse kampaajana hieman karsastan tätä lausetta. Toki asiakkaille sitä annetaan esim. miten kampaamovärjäystä voi ylläpitää kotona, mutta pikkaisen tympäisee opastaa ihmistä joka aikoo hakea väripurkin lähimmästä marketista, miten hänen sitä pitäisi käyttää. Tai neuvoa ilmaiseksi miten korjata pieleen mennyt kotivärjäys, edelleen siellä kotona.
Lue kommentti