Joku viidestä ripsarikikasta toimii varmasti. Kuva: Shutterstock
Joku viidestä ripsarikikasta toimii varmasti. Kuva: Shutterstock

Ripsiväri mikrossa -kikka pelastaa arkesi.

Olet lähdössä ulos ja meikin on oltava kunnossa, mutta tajuat, että ripsivärisi vetelee viimeisiään. Mikä tragedia!

Älä huoli, ripsarin elvyttäminen on maailman helpointa. Mikrokikalla saat otettua viimeisetkin irti tuubistasi. Ja näin se menee: Mikrota korkitonta ripsiväripurkkia ja vesilasia 5–10 sekunnin ajan – valmista! Lasin vesihöyry notkistaa värimassan.

Eikä tämä ole ainoa kikka, vaan ripsivärin saa voimiinsa muutenkin.

Ripsari teemukiin

Keitä vettä ja kaada se teemukiin. Pane ripsiväri korkki kiinni kuumaan veteen ja anna hautua viitisen minuuttia. Kuuma vesi pehmittää ripsivärinestettä ja tekee siitä vähän juoksevampaa.

Kosteuttavat silmätipat

Toimii! Tipauta ripsivärijämien määrästä riippuen tuubiin 5–10 silmätippaa. Sulje ripsari, ravista ja avaa. Pyöräytä harjalla massaa. Älä pumppaa tai teet siitä vain kuivempaa. Nyt voit taas käyttää ripsiväriä. Älä käytä tähän lääketippoja, vaan nimenomaan silmän kosteuttamiseen tarkoitettuja. Ne sopivat herkillekin silmille.

Vettä!

Tämä toimii viimeisenä hätäkeinona: lantraa ripsaria vedellä. Vesi ei säilytä ripsivärimassa tehoja (esim. tuuhennus tai pidennys), mutta ei se sitä pilaakaan, kauneusguru Mariela Sarkima kertoi Me Naisille aiemmin. Saat hyvällä tuurilla ripsiisi edes vähän väriä.

Kaavi jämät

Ehkä purkissa onkin vielä vähän ripsiväriä piilossa! Taivuta harjaa hieman vinoon, jotta saisit pyöräytettyä sillä viimeisetkin rippeet harjaan.

Muista: Saharaakin kuivempi ripsiväri on muuten yleensä merkki siitä, että siitä pitäisi luopua ja ottaa uusi käyttöön. Jos haluaa välttää pöpöt, mascaraa ei kannata elvyttää loputtomiin, vaan hankkia suosiolla uusi. Parhaiten aikaa kestää kakkuripsiväri, joka on kuivatuote. Perusripsari säilyy noin neljä kuukautta ja sen pitäisi näyttää kostealta harjassa.

Lue myös:

Kauneimmat ripset ikinä? Näillä kikoilla saat ne

Haluatko luonnolliset mutta upeat räpsyripset? Poimi nämä niksit

Piikkisuorat ripset? Näin saat ne pysymään taipuisina