Kuiskaussilmänrajauksessa ei tarvitse huolehtia millintarkoista reunoista.

Niin mielettömän hienon näköinen kuin kunnon kissansilmärajaus olisikin, sen tekeminen ei aina ole vaivan arvoista. Pahimmillaan rajauksen tuhraamisessa kuluvat hermojen lisäksi kaikki vanupuikot, eikä tarkkuudesta ole tietoakaan.

Viime syksynä kissansilmärajausta vihaaville suotiin sormenjälkirajauksen trendi. Stressittömässä meikkityylissä rajaus näyttää siltä, kun väri olisi painettu peukalolla silmän ulkonurkkaan.

Jos sormenjälkirajaus on vähän turhankin epätarkka, nyt tarjolla on hillitympi mutta yhtä lailla helppo silmänrajaustyyli: kuiskaussilmänrajaus!

Nimen meikkityylille on keksinyt Glamour, joka ennustaa, että tyylistä tulee yksi syksyn huipputrendeistä.

Kuiskaussilmänrajaus on periaatteessa samanlainen klassisen silmänrajauksen kanssa. Keskiössä on kuitenkin hailakka väri sekä kevyt suttuisuus, mikä tekee rajauksesta ikään kuin tavallisen silmänrajauksen kuiskauksen.

Hillitty silmänrajaus on paitsi helppo saada aikaan myös melko kevyt, mikä sopii arkeenkin. Meikin voi tehdä esimerkiksi ruskealla silmänrajaustussilla tai -kynällä, mutta myös luomivärillä saa kevyesti sumuisen tuloksen aikaan.

Kokosimme yhteen 7 esimerkkiä siitä, mistä kuiskaussilmänrajauksessa on kyse:

 

@nikki_makeup 💖

Henkilön Veronica Bistene (@veronicabistene) jakama julkaisu

 

eyeliner esfumado e lábios nude ✨ 👉🏻 vejam o antes #makeup #makeupartist #nudelips #smokyeyeliner

Henkilön inês silva (@inessilvaxmakeup) jakama julkaisu

 

Hetken kuumin hiustyyli on elegantti ja aikuinen.

Hiuksissa luksusta on kuin itsestään asettuva, kantajansa kasvoja imarteleva leikkaus – sileä, kiiltävä pinta ja herkullinen, hehkuva väri. Aivan kuten huippumalli Christy Turlingtonilla vuonna 1990. Turlingtonin hiustyyli himottaakin taas. Moschinon kevätnäytöksessä staili luotiin peruukeilla, koska lyhyttukkaisia malleja ei löytynyt tarpeeksi. Siististi kammattu, paksuksi ja kiiltäväksi sokerisuihkeella viimeistelty lyhyt tukka on elegantti ja aikuinen, arjen luksusta aidoimmillaan.

Givenchyn näytöksessä otsis näytti huolettomalta mutta oli tarkkaan aseteltu.
Givenchyn näytöksessä otsis näytti huolettomalta mutta oli tarkkaan aseteltu.

Christy Turlingtonin hiukset olivat vuonna 1990 takaa ja sivuilta lyhyet, mutta kruunulta ja otsalta muunneltavan pitkät. Kuva: All Over Press
Christy Turlingtonin hiukset olivat vuonna 1990 takaa ja sivuilta lyhyet, mutta kruunulta ja otsalta muunneltavan pitkät. Kuva: All Over Press

Miten eleganttia! Kuva Moschinon näytöksestä.
Miten eleganttia! Kuva Moschinon näytöksestä.

Ripsiväri ei välttämättä ole parhaimmillaan heti avattuna.

Tuore ja vielä koskemattomassa putelissa oleva kosmetiikkatuote on aina ilo ottaa käyttöön, mutta ripsiväri on meikki, joka ei välttämättä ole parhaimmillaan heti avaamisen jälkeen.

Ensimmäisellä levityksellä ripsiväri saattaa sutata, aiheuttaa klimppejä ja sen kuivuminen voi kestää turhan kauan. Niin voi käydä etenkin kaikkien märimpien ripsarikoostumuksien kohdalla. Sellaiset eivät ole parhaimmillaan vasta-avattuina, vaan muutaman viikon käytön jälkeen ja kun koostumus on saanut hieman kuivahtaa.

Sitä mieltä on myös Coveteur-sivuston haastattelema meikkitaiteilija Cassandra Garcia. Hänen mukaansa ripsivärit ovat parhaimmillaan puolivälissä käyttöikäänsä. Silloin ripsiväri antaa reilusti tuuheutta, mutta se on yhä kunnolla mustaa ja pysyy ripsissä varisematta.

Optimaaliseen käyttökokemukseen on kuitenkin mahdollista päästä Cassandran vinkillä nopeammin.

– Joskus, kun otan käyttöön uuden ripsivärin, avaan sen, pumppaan sitä muutaman kerran ja lasken sen sivuun hetkeksi. Koska joskus uudet ovat hyvin liukkaita ja silkkisiä (ja päätyvät kaikkialle), meikkaaja selittää.

Hän toimii siis vastoin kaikkia sääntöjä. Kirjoitimme nimittäin hetki sitten, että ripsiväriharjaa ei tulisi ikinä pumpata tuubissa, vaan paras tekniikka on pyörittäminen.

Pumppaaminen sekoittaa ripsivärimassaan ilmaa ja kuivattaa sitä. Siksi sitä suositellaan välttämään, jos ripsivärinsä haluaa pysyvän käyttökunnossa mahdollisimman pitkään. Jos sen sijaan käyttää ripsiväriä runsaasti ja kuluttaa tuubit loppuun melko nopeasti, ripsivärin kuivatuskikkoja kannattaa kokeilla. Kaikkein uskaliaimmat jopa jättävät upouuden ripsivärin ensimmäiseksi yöksi auki kuivahtamaan, jotta suttaaminen loppuu mahdollisimman nopeasti.

Säästeliäämmälle ripsivärin käyttäjälle parempi konsti sotkujen välttämiseen voi kuitenkin olla se, että pyyhkäisee ylimääräisen värin paperiin ennen kuin vie harjan ripsiin.