Jos sitä vielä vähän sutisi... Kuva: Shutterstock
Jos sitä vielä vähän sutisi... Kuva: Shutterstock

Klovniposket, hämähäkkiripset ja vahanuken iho. Liika meikki näyttää aina pahalta.

Missä kulkee kauneuden ja mauttomuuden raja? Mistä tietää, käyttääkö liikaa meikkiä?

Kauneuden ammattilainen Mariela Sarkima tietää, mitkä ovat meikkauksessa suomalaisten kompastuskivet. Tyypillisimpiä virheitä ovat meikkivoiderajat, tönkköripset ja porkkanasyndrooma.

– Valitettavasti ne kulkevat usein samassa paketissa. Jos meikkikäsi on raskas, se näkyy koko kasvoissa, Sarkima sanoo.

Vältä näitä mokia

1. Vääränsävyinen meikkivoide
Tavaratalojen keinovaloissa valittu meikkisävy on toisinaan väärä. Liian tumma tai vaalea sävy aikaan ikävän meikkivoiderajan, joka näyttää kasvoilla naamarilta.

Vältä näin: Kysy apua sävyn valintaan ja meikkaa mielellään luonnonvalossa.

2. Tuhti meikkipohja
Naisilla on tapana piilotella turvotuksen tai väsymyksen merkkejä paksun meikkipohjan alle. Se saa kuitenkin aikaan päinvastaisen efektin. Liika meikkivoide- ja puuterikerros näyttää kuivalta ja tunkkaiselta.

Vältä näin: Luonnonvalossa meikkaaminen auttaa. Puuteria ei tarvitse välttämättä jatkuvasti lisäillä päivän mittaan, jos käyttää kiiltoa poistavaa puuteripaperia.

3. Megasupertuuheat ripset
Suomalaiset käyttävät innolla mainostettuja megatuuheutta ja -pituutta lupailevia XXL Volume -ripsivärejä. Valitettava tosiasia kuitenkin on, etteivät useimpien ohuet ja vaaleat ripset kestä kolmea kerrosta tuuheuttavaa ripsaria. 

Vältä näin: Ripsiväriä riittää kerros tai pari. Satsaa hyvään ripsentaivuttimeen, joka avaa katseesi.

4. Lakupötkökulmat
Vaikka tummat ja paksut kulmakarvat ovat muodissa, ei kulmista tarvitse meikata lakupötkön näköisiä. Suomalaiset valitsevat usein kulmiinsa liian tumman sävyn, jolloin ilmeestä tulee turhan tuima.

Vältä näin: Älä valitse mustanruskeaa tai tummanharmaaseen taittavaa sävyä. 

5. Porkkanasyndrooma
Himppunen liikaa hehkuvaa ja lämpimään taittavaa sävyä näyttää iholla helposti likaiselta. Niin sanottu porkkanasyndrooma on taattu!

Vältä näin: Älä levitä aurinkopuuteria tai varjostusväriä kuin poskipunaa, eli pyörein liikkein posken päälle. Levitä väriä posken sijaan poskiluun alareunaan ja ohimoille.

Vinkki!

Pidä viikossa ainakin yksi päivä, jolloin et meikkaa lainkaan. Iho nauttii, kun saa hengittää. Tekee itsetunnollekin hyvää, kun pystyy näkemään itsensä kauniina myös ilman meikkiä.

Meikitön päivä on hyvä ajankohta kunnolliselle kasvohuollolle: höyrytä kasvoja kattilassa kiehuneen veden yllä, tee kuorinta ja levitä naamio. 

Lue lisää:

Unohda pakkeli! Näin teet ihanan kevyen viikonloppumeikin!

Hienosäädä kulmien sävy –  saat ihmeitä aikaan!

Nämä ovat miesten meikki-inhokit

Syksyn trenditukka on taakse kammattu. Hiukset voi sukia takaraivolle joko jämptin sileästi tai rennosti sinne päin. Katso kuvat ja inspiroidu!

Kuin sormilla harotut

Poiret. Kuva: Imaxtree
Poiret. Kuva: Imaxtree

Jos hiuksia ei ehdi tai jaksa föönata ja puunata, ne voi vain sipaista sormilla taakse – ihan sama, mihin muotoon ne ovat sattuneet pesun jälkeen asettumaan. Kampaus on syntynyt! Jotta suortuvat pysyisivät paikallaan, ne saattavat vaatia tuekseen pari strategisesti aseteltua hiuspinniä.

Toispuoleiseksi tupsuksi

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Hiusten latvat voi joko kammata niskan taakse piiloon tai jättää pilkottamaan korvan takaa. Polkkamittaisen tukan voi myös laittaa osittain kiinni niin, että latvat jäävät vapaiksi.

Sileänä wet lookina

Alexander Wang. Kuva: Imaxtree
Alexander Wang. Kuva: Imaxtree

Vauhdikas tyyli syntyy silottamalla hiukset huolella ja kiinnittämällä ne niskaan. Kiiltosuihke tai geeli tuo kampaukseen märkää hohtoa.

Romanttisesti laineilla

Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree
Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree

Suositun sotkunutturan voi tehdä keski- tai sivujakauksella tai kokonaan ilman jakausta. Ilmavat laineet tekevät kampauksesta pehmeän romanttisen.


5. Takaviistoon

Jil Sander. Kuva: Imaxtree
Jil Sander. Kuva: Imaxtree

Hiuksia ei tietenkään ole pakko kammata suoraan kohti peräseinää. Takaviistokin käy. Geeli pitää hiukset paikallaan ja luo trendikkään wet lookin.

Napakasti kiinni

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Kampaus voi olla yhtä aikaa sileä ja rento. Kun sen tekee pelkästään sormilla mutta mahdollisimman tiukaksi, hiuksista ei tule liian viimeistellyt.

Niin, että kamman jäljet näkyvät

Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree
Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree

Jos hiukset ovat tyvestä likaiset, harvapiikkinen kampa ja pieni sipaisu geeliä tai vahaa auttavat hämäämään lookin, jossa pieni lähmäisyys näyttää tarkoitukselliselta.

Hetken kuumin hiustyyli on elegantti ja aikuinen.

Hiuksissa luksusta on kuin itsestään asettuva, kantajansa kasvoja imarteleva leikkaus – sileä, kiiltävä pinta ja herkullinen, hehkuva väri. Aivan kuten huippumalli Christy Turlingtonilla vuonna 1990. Turlingtonin hiustyyli himottaakin taas. Moschinon kevätnäytöksessä staili luotiin peruukeilla, koska lyhyttukkaisia malleja ei löytynyt tarpeeksi. Siististi kammattu, paksuksi ja kiiltäväksi sokerisuihkeella viimeistelty lyhyt tukka on elegantti ja aikuinen, arjen luksusta aidoimmillaan.

Givenchyn näytöksessä otsis näytti huolettomalta mutta oli tarkkaan aseteltu.
Givenchyn näytöksessä otsis näytti huolettomalta mutta oli tarkkaan aseteltu.

Christy Turlingtonin hiukset olivat vuonna 1990 takaa ja sivuilta lyhyet, mutta kruunulta ja otsalta muunneltavan pitkät. Kuva: All Over Press
Christy Turlingtonin hiukset olivat vuonna 1990 takaa ja sivuilta lyhyet, mutta kruunulta ja otsalta muunneltavan pitkät. Kuva: All Over Press

Miten eleganttia! Kuva Moschinon näytöksestä.
Miten eleganttia! Kuva Moschinon näytöksestä.