Me Naiset
|
Linnea Lassila
Jos sitä vielä vähän sutisi... Kuva: Shutterstock
Jos sitä vielä vähän sutisi... Kuva: Shutterstock

Klovniposket, hämähäkkiripset ja vahanuken iho. Liika meikki näyttää aina pahalta.

Missä kulkee kauneuden ja mauttomuuden raja? Mistä tietää, käyttääkö liikaa meikkiä?

Kauneuden ammattilainen Mariela Sarkima tietää, mitkä ovat meikkauksessa suomalaisten kompastuskivet. Tyypillisimpiä virheitä ovat meikkivoiderajat, tönkköripset ja porkkanasyndrooma.

– Valitettavasti ne kulkevat usein samassa paketissa. Jos meikkikäsi on raskas, se näkyy koko kasvoissa, Sarkima sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vältä näitä mokia

1. Vääränsävyinen meikkivoide
Tavaratalojen keinovaloissa valittu meikkisävy on toisinaan väärä. Liian tumma tai vaalea sävy aikaan ikävän meikkivoiderajan, joka näyttää kasvoilla naamarilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vältä näin: Kysy apua sävyn valintaan ja meikkaa mielellään luonnonvalossa.

2. Tuhti meikkipohja
Naisilla on tapana piilotella turvotuksen tai väsymyksen merkkejä paksun meikkipohjan alle. Se saa kuitenkin aikaan päinvastaisen efektin. Liika meikkivoide- ja puuterikerros näyttää kuivalta ja tunkkaiselta.

Vältä näin: Luonnonvalossa meikkaaminen auttaa. Puuteria ei tarvitse välttämättä jatkuvasti lisäillä päivän mittaan, jos käyttää kiiltoa poistavaa puuteripaperia.

3. Megasupertuuheat ripset
Suomalaiset käyttävät innolla mainostettuja megatuuheutta ja -pituutta lupailevia XXL Volume -ripsivärejä. Valitettava tosiasia kuitenkin on, etteivät useimpien ohuet ja vaaleat ripset kestä kolmea kerrosta tuuheuttavaa ripsaria. 

Vältä näin: Ripsiväriä riittää kerros tai pari. Satsaa hyvään ripsentaivuttimeen, joka avaa katseesi.

4. Lakupötkökulmat
Vaikka tummat ja paksut kulmakarvat ovat muodissa, ei kulmista tarvitse meikata lakupötkön näköisiä. Suomalaiset valitsevat usein kulmiinsa liian tumman sävyn, jolloin ilmeestä tulee turhan tuima.

Vältä näin: Älä valitse mustanruskeaa tai tummanharmaaseen taittavaa sävyä. 

5. Porkkanasyndrooma
Himppunen liikaa hehkuvaa ja lämpimään taittavaa sävyä näyttää iholla helposti likaiselta. Niin sanottu porkkanasyndrooma on taattu!

Vältä näin: Älä levitä aurinkopuuteria tai varjostusväriä kuin poskipunaa, eli pyörein liikkein posken päälle. Levitä väriä posken sijaan poskiluun alareunaan ja ohimoille.

Vinkki!

Pidä viikossa ainakin yksi päivä, jolloin et meikkaa lainkaan. Iho nauttii, kun saa hengittää. Tekee itsetunnollekin hyvää, kun pystyy näkemään itsensä kauniina myös ilman meikkiä.

Meikitön päivä on hyvä ajankohta kunnolliselle kasvohuollolle: höyrytä kasvoja kattilassa kiehuneen veden yllä, tee kuorinta ja levitä naamio. 

Lue lisää:

Unohda pakkeli! Näin teet ihanan kevyen viikonloppumeikin!

Hienosäädä kulmien sävy –  saat ihmeitä aikaan!

Nämä ovat miesten meikki-inhokit

Sisältö jatkuu mainoksen alla