Raaka-aineet kotitekoiseen kosmetiikkaan löytyvät keittiönkaapista. Kuva: Shutterstock
Raaka-aineet kotitekoiseen kosmetiikkaan löytyvät keittiönkaapista. Kuva: Shutterstock

Kosmetiikan tekeminen omassa keittiössä voi olla superhelppoa ja halpaa. Raaka-aineiksi kelpaavat vaikka kahvinpurut, ruokasooda ja kaakao.

  1. Kotona tehty deodorantti saattaa kuulostaa hippeilyltä, mutta moni vannoo sen nimeen. Kokeile rohkeasti! Sekoita kaksi ruokalusikallista perunajauhoja ja ruokasoodaa sekä kolme ruokalusikallista kookosöljyä. Säilytä jääkaapissa. Levitä ”deodoranttikiveä” kainaloihin roll-on-deodorantin tapaan.
  2. Käytä ruuanjämät kosmetiikkaan ja vähennä keittiöjätettä: kahvinpuruista ja oliivi- tai kookosöljystä saa superkosteuttavan vartalokuorinnan.
  3. Kaakaojauhe toimii yllättävän hyvin aurinkopuuterina sekä kulmavärinä. Bruneteille kaakao sopii myös itsetehdyn kuivasampoon raaka-aineeksi. Kun jauheen ostaa vielä kierrätettävässä pahvipakkauksessa, jää jäte todella minimiin.
  4. Ruokasoodan ja kookosöljyn yhdistelmä kirkastaa hymyä. Kokeile kotitekoista hammastahnaa esimerkiksi ennen juhlia: sooda puhdistaa pinttymiä hampaiden pinnasta, ja tadaa! – hampaat näyttävät valkoisemmilta.
    HUOM! Ruokasoodan valkaiseva vaikutus perustuu sen emäksisyyteen. Pitkäaikaista käyttöä ei suositella, sillä sooda hioo hammasta ja saattaa vaurioittaa sitä jatkuvasti käytettynä.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla