Nuttura päälaella pitää niskan viileänä. Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
Nuttura päälaella pitää niskan viileänä. Kuva: Shutterstock

Kiepauta helteellä tukka nutturalle, harjoittele trendikäs letti tai huijaa polkka ylös, hiustaiteilija Mariela Sarkima vinkkaa.

Hair Bible -kirjan kirjoittanut hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkima neuvoo, miten pää pysyy viileänä ja tukka kunnossa helteellä.

1. Pikku Myy -nuttura

"Oma vakkarini nykyään. Pikku Myy -kampaus eli korkea nuttura keskellä päätä toimii, koska helteellä niskaan turkiskaulukseksi kerrostuvan tukan saa ylös."

Kiepauta tukka nutturalle pään päälle. Jos sipaitset kutreihin muotoiluvoidetta tai muuta kevyttä muotoilutuotetta, saat illaksi juhlakelpoiset laineet.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pikku Myy -nuttura on Marielan mukaan virallinen hipsterikampaus, viikonloppuna järjestettävä Flow Festivalin vakiotyyli. Kampaus on uudistunut viimeisten vuosien aikana. Kun nuttura oli vielä pari vuotta sitten ehtaa Pikku Myytä eli pieni ja tiivis, nykyään se saa olla leveämpi ja muhkeampi. Jos tukkaa ei ole tarpeeksi muhkeaan versioon, nutturan sisään voi ujuttaa donitsivalkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös: Ompele itsellesi nuttura

2. Ranskanletti käänteisesti

"Lettikampauksia näkyy nyt kaikkialla. Vaikka olenkin kampaaja, letittäjänä olen noviisi. Silti minulta sujuu dutch braid eli käänteinen ranskanletti."

Dutch braid eli käänteinen tai käännetty ranskanletti, ranskanletti väärinpäin tai hollanninletti tehdään samalla tekniikalla kuin ranskanletti, eli lettiin tuodaan lisää hiuksia sitä letittäessä, mutta tässä versiossa hiusosioita viedään aina seuraavan alapuolelle. Näin letti eli pullapitko muodostuu hiusten pintaan.

Videolla The Small Things -blogin pitäjä näyttää, millä tekniikalla käännetty ranskanletti tehdään.

Luo myös: Räjähtänyt lettikampaus on huipputrendikäs

3. Polkkahiuksen kieppi

"Vaikka hiuksesi eivät yltäisikään ponnarille, kiepautuksia käyttämällä niska pysyy polkkamitassakin viileänä."

Jos polkkahiuksessa on mittaa sen verran, että sivuhiukset yltävät taakse, hiuksista saa jo tehtyä nykerön. Jos polkka on lyhyempi, hiukset voi jakaa usempaan osioon, kiepauttaa kunkin osion itsensä ympäri ja kiinnittää pinnillä tai parilla. Suurimman osan hiuksista voi kasata ensin niskaan kiepiksi. Ota mukaan kaikki, jotka yltävät. Sen jälkeen loput, irti jääneet hiukset voi kiepauttaa ja kiinnittää parina osiona lähelle niskakieppiä.

Lue myös:

Asiantuntija neuvoo: Näin teet pyöräilykypärän alla kestävät kampaukset

Likaisten hiusten pelastus: vehnäjauhosta kuivasampoo!

Onko hiusten harjaus välttämätöntä? Kauneusguru Mariela Sarkima vastaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla