Kuvat
Getty Images, Imaxtree
Nuttura sopii aina juhlaan, mutta toimii rentona versiona myös arjessa.
Nuttura sopii aina juhlaan, mutta toimii rentona versiona myös arjessa.

Tähdet muotoilevat hiuksensa nyt juhlakuosiin kiepauttamalla. Tee perässä! 

Pitkät hiukset: näyttävä kruunu

Pitkistä hiuksista saa luotua näyttävän nutturan kruunuksi päälaelle. Rento versio sopii hyvin arkipäivien lookiksi, mutta tiukaksi kiillotettuna kampaus hurmaa juhlissa. Mallin juhlavuutta voi lisätä näyttävillä hiuskoruilla tai koristeellisella donitsilla.

Tee näin: 

  1. Avaa geelipurkki. Taivuta pää alaspäin ja kerää harjalla hiukset päälaelle napakkaan otteeseen nyrkin sisään. Nosta pää ylös ja irrota vapaalla kädellä pienet hiusosiot otsan molemmilta puolilta. Nappaa hieman geeliä ja silota sillä ponnariin meneviä hiuksia, jotta ne pysyvät paremmin paikallaan. Kiinnitä hiuslenkillä ponnari tiukasti keskelle päälakea.
  2. Ota käsiin lisää geeliä ja levitä ponnariin. Tartu hiuksiin latvasta ja ala kieputtaa ponnaria kierrepötköksi. Kun sinulla on kädessä tiukka hiuspötkö, kuljeta se keoksi hiuslenkin ympärille. Kun nuttura on valmis, työnnä hiusten tyveen neljä pinniä eri suunnista, jotta saat latvan pysymään paikallaan. Pyöräytä vielä toinen hiuslenkki nutturan tyveen, jotta kampaus pysyy kasassa.
  3. Kiharra roikkumaan jääneitä hiusosioita esimerkiksi muotoiluraudalla ja suihkauta kampauksen päälle hiuslakkaa.

Puolipitkät hiukset: Kiemura niskaan

Puolipitkistäkin hiuksista saa kiepauttamalla runsaan näköisen kampauksen. Rullaamalla hiukset pienissä osioissa mininutturoiksi puolipitkäkin tukka näyttää paksummalta ja isommalta. Taittelu kannattaa aloittaa jakamalla niskahiukset pikkuponnareille.  Oikein valittu suihke parantaa hiusten käsiteltävyyttä ja auttaa kampauksen rakentamisessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tee näin: 

  1. Tee jakaus korvalta korvalle päälaen kautta. Laita etuosa klipsillä odottamaan. Jaa niskan puolelle jääneet hiukset 3–4 osaan tukan paksuudesta riippuen. Kiinnitä osiot ohuilla hiuslenkeillä ponnareiksi joko keskelle niskaa tai toiselle sivulle.
  2. Ota ensimmäinen ponnari ja ala pyörittää sitä itsensä ympäri. Kun osio on kireä hiuspötkö, pidä toisella kädellä kiinni pötköstä ja tartu toisella latvaan, vain muutamiin sen hiussuortuviin. Ala rullata pötköä tiiviiksi keoksi päänahkaa vasten, pidä samalla otteesi kiinni latvan muutamissa hiuksissa. Ota pinni ja kiinnitä valmis hiuskerä tyvestä.
  3. Kiepauta jokainen ponnari samalla tavalla viikatuksi keoksi. Pyöräytä lopuksi etuosan hiukset samanlaisina osioina taakse. Näin niskaan muodostuu rento kampaus, johon voit lisätä pinnejä ja hiuskiinnettä tueksi.

 

Lyhyet hiukset: Taittele taakse

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun kampaus tehdään lyhyestä hiuksesta, siihen kannattaa yhdistää tiukkoja, siloteltuja osioita sekä runsaina rönsyileviä osioita. Näin lyhyen tukan kampaukseen saa vaihtelua ja juhlavaa muotoa. Tässä kampauksessa kannattaa satsata kahdenlaisiin tuotteisiin: toisaalla tasoittamaan, toisaalla tuomaan volyymia. Jos haluat kampauksesta juhlavan, käytä kiiltoa antavaa geeliä sivuille sekä korostamaan päälaen kiharoita.

Tee näin:

  1. Jaottele hiukset jakaukselle neljään osaan: päälaki, oikea ja vasen sivu sekä niska. Jätä päälaen hiukset klipsillä odottamaan.
  2. Kerää oikealta puolelta sivu- sekä niskahiukset taakse. Kiepauta hiusosiota sisäänpäin siten, että latvat kääntyvät ylöspäin, kuin tekisit pienen banaaninutturan. Pidä toisella kädellä kiinni kietaistusta hiuspötköstä ja kiinnitä toisella pinnejä koko takamatkalle. Tee sama pyöräytys ja kiinnitys vasemmalle puolelle.
  3. Poista klipsi päälaelta ja kiharra osion hiukset. Jos takaosan ylöspäin käännetyt latvat jäivät pitkiksi, kiharra myös ne. Suihkuta kiharrettuihin hiuksiin rakennesuihketta ja pörrötä hiukset runsaaksi kiharapilveksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla