Meikkivoiteen valinnassa on muutakin huomioitavaa kuin väri. Kuva: Shutterstock
Meikkivoiteen valinnassa on muutakin huomioitavaa kuin väri. Kuva: Shutterstock

Jos käsityksesi ihotyypistäsi on peräisin muutaman vuosikymmenen takaa, voi meikkivoidekin olla väärä ihollesi. 

Ihon hyvinvoinnin kannalta meikkivoiteen huolellinen valinta on tärkeä juttu. Tätä mieltä on SKY-kosmetologi ja maskeeraaja Tuija Luukkainen. Make Up For Ever Academyssa kouluttava Luukkainen vinkkaa, mitkä asiat voivat olla merkkejä siitä, että käytössä on omalle iholle väärä meikkivoide. 

Ja puhumme nyt meikkivoiteen ominaisuuksista, emme värisävystä. Sävyn valinta kaupassa puolestaan helpottuu, kun tietää, mihin kohtaan meikkivoidetta oikeasti kannattaa testata

1. Käytät samaa voidetta kuin yläasteella

Tuija Luukkaisen mukaan moni valikoi kypsään aikuisikäänkin päästyään ihonhoito- ja meikkituotteita sen mukaan, millainen oma iho oli teininä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos on kärsinyt nuorena aknesta, saattaa keski-iässä edelleen luottaa kuivattaviin putsareihin ja mattapintaa lupaavaan meikkivoiteeseen, vaikka iho olisi vuosien kuluessa normalisoitunut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Ihollesi ilmestyy näppylöitä

Finnit, mustapäät ja muut epäpuhtaudet voivat johtua todella monista tekijöistä. Jos naama kuitenkin riehaantuu kukkimaan samaan aikaan meikkivoiteen vaihdon kanssa, kannattaa varmistaa, ettei voide ole omalle ihotyypille liian öljyistä.

Kovin öljypitoinen, kuivalle iholle suunnattu meikkivoide saa epäpuhtauksiin ja rasvaisuuteen taipuvaisen ihon pukkaamaan vain lisää näppylöitä. 

3. Et tiedä ihotyyppiäsi

Oman ihon tunteminen on edellytys aidosti sopivan meikkivoiteen valitsemiselle. Monella suomalaisella on varsinkin talven tullen pintakuiva iho, mutta sinun ihotyyppisi voi olla joku ihan muukin.

Tarvittaessa ammattilainen osaa auttaa määrittelemään ihotyypin ja sen tarpeet. 

4. Muoti sanelee meikkivoiteesi

Takavuosina on välillä tavoiteltu melkein jauhoisuuteen asti mattaista pintaa, ja nyt muodissa on jo hetken ollut kiiltävän kuultava meikkipohja. 

Meikkitrendien vaihdellessa voi joskus käydä niin, että tulee valittua itselle sopimaton meikkivoide. Jos nykytrendin mukaisen kiillon jättävä meikkivoide saa ihosi kukkimaan, voit koettaa vaihtaa meikkivoiteen mattaisempaan ja loihtia kuultoa korostustuotteilla sekä kiinnityssuihkeella. 

5. Meikkivoiteesi korostaa juonteita

Jos meikkivoide tuntuu päivän mittaan nostavan kasvoiltasi esiin pikku juonteita, joita et tiennyt siellä olevankaan, kärsit luultavasti kuivasta tai pintakuivasta ihosta ja vääränlaisesta meikkivoiteesta.

Kosteuttavampi meikkivoide häivyttää juonteita sen sijaan että korostaisi niitä. Vika voi olla myös käyttämässäsi kosteusvoiteessa: saatat tarvita vielä kosteuttavamman version. 

+ 1 merkki, josta ei kannata olla huolissaan

Se, että meikki on illalla eri näköinen kuin aamulla heti levityksen jälkeen, ei kuitenkaan aina ole merkki siitä, että meikkivoideostokset olisivat menneet pieleen. 

– Se, että nenä vähän kiiltää päivän mittaan tarkoittaa vain sitä, että olet elossa, Tuija Luukkainen sanoo. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla