Freesaava ja muotoileva kuivasampoo pelastaa huonon hiuspäivän.

Kuivasampooputeli alkaa olla jo  peruskauraa monen kylppärin kaapissa. Kuivis on nyt hittituote, eikä kyse ei ole siitä, että ihmiset olisivat innostuneet säästämään hiustenpesussa vettä. Kuivasampoo kun taipuu muuhunkin kuin vain tukan pikafreesaukseen ja pesuvälin venyttämiseen.

Hienojakoinen sumujauhe sitoo rasvaa hiuspohjasta, ja samasta syystä sillä saa ilmavan pehmeää ja mattaista rakennetta hiuksiin. Se on loistava muotoilutuote, etenkin kun se ei kostuta tai koveta tukkaa. Varsinkin hennot hiukset, jotka kaipaisivat päivittäistä pesua pysyäkseen kuohkeina, kiittävät.
Kuivasampoo on loistotuote myös värihiuksille. Kun vesipesuja voi harventaa, värikin kestää pidempään. Vaaleatukkainen voi myös kuiviksella huijata juurikasvuaan piiloon.

Tummakutristen kannattaa olla annostelussa varovaisempia. Jos valkoista jauhetta suihkii kovin reippaalla kädellä, hiuksiin saattaa tulla harmahtava vivahde. Uudet kuivasampoot ovat kuitenkin koko ajan huomaamattomampia.

Herbina Tuuheuttava kuivasampoo, 5 €
"Olen tuhertanut aiemmin perunajauhoa muistuttavan jauhemaisen kuivasampoon kanssa, joten suihkepullo tuntuu ihanan näppärältä: tuote leviää hiuksiini tasaisesti eikä varise hilsekerrokseksi pitkin vaatteita. Entinen tuotteeni teki tukasta mummomaisen karhean, mutta tämä pikemminkin vain vähän jäykähkön. Sampoo tuoksuu vain miedolta hiuslakalta. Hiusten vastapestystä raikkaudesta on turha haaveilla, mutta kun tukan laittaa nutturalle, pesua kehtaa lykätä yhdellä päivällä eteenpäin."
Tähdet: 3½/5

Biozell kuivasampoo, 6,50 €
"Kuontaloni on nopeasti rasvoittuvaa sorttia. Aiemmin olen kokeillut ripoteltavaa hiuspuuteria, mutta tällä suihkeversiolla lopputulos on kyllä selvästi vakuuttavampi. Tukka todella kuohkeutuu ja näyttää puhtaalta. Mutta miinuksiakin on: hienojakoista ainetta menee suihkutettaessa väkisinkin henkeen. Mömmöä tarttuu myös sormiin ja kulkeutuu esimerkiksi tietokoneen näppikselle ikäväksi tahmaksi. Sampoo tuoksahti vähän teinitytön deodorantilta, mutta haihtui nopeasti."
Tähdet: 4/5

Schwarzkopf got2b encore fresh dry shampoo, 6,90 €
"Valkoinen pesuaine suihkuaa ponnekaasulla kuin maali spraypullosta. Hienoakin hienompi jauhe levittyy kuitenkin tasaisesti ja ohuesti. Ainetta saa harjata pois vimmaisemmin kuin hiutaleisempaa, ponnekaasutonta ainetta, jota yleensä käytän. Tukka tukevoituu käsittelyssä mukavasti ja nousee pöyhkeämpänä arjen yläpuolelle. Tuoksu on voimakkaan sitruksinen ja raikas. Ottaisin silti mieluummin hajusteettoman version. Käytän kuivasampoota hiusten pesuun, en muotoiluun." 
Tähdet: 3/5

Tigi catwalk Session series Transforming dry shampoo, 21,20 €
"Käytin kuivasampoota puhdistamaan, muotoiluapua siitä ei liukkaalle ja aika raskaalle tukalleni ollut. Ja hyvää jälkeä tulikin, tukanpesua pystyi lykkäämään jopa kaksi päivää tavallista pidempään ja hiukset sai silti ihan kunnialliselle ponnarille. Aine oli tuoteselosteensa mukaan läpikuultavaa, mutta jopa vaaleaan tukkaan siitä jäi harmaa huurre. Se kyllä lähti harjaamalla vaikkei siihen ohjeistettukaan. Tuoksu oli aika voimakas, ja siinä oli häivähdys äklöä mummopuuteria. Mutta toimi!"
Tähdet: 3½/5

Sunsilk Volumising dry shampoo, 4 €
"En ole aikaisemmin käyttänyt kuivasampoota ja nyt kokeilin sitä muotoilutuotteena. Ohuet ja lyhyet hiukseni muuttuivat täpäkäksi tukaksi, kun suihkauttelin puuterin tuoksuista sampoota hiustyveen. Vaikka lenkkeilin tuulisena päivänä, pysyi kampaus kuosissa iltaan asti. Tummiksi värjättyjen hiuksieni kiilto vähän kärsii kuivasampoosta, mutta asia korjaantuu suihkauttamalla kiiltoa antavaa lakkaa päähän. Kuivasampoo jää vakituotteeksi, sillä kun aamulla laitan kampauksen kuntoon, pääasioita ei tarvitse miettiä sen enempää koko päivänä."
Tähdet: 4/5

Tresemmé Instant refresh kuivasampoo, 8,90 €
"Tutkiikohan kukaan näiden kuivasampoiden pienhiukkaspitoisuuksia? Suihkauttelun jälkeen sampoo tuntuu ahdistuksena keuhkoissa ja on pakko paeta talon itäsiipeen hengittämään. Suihke on kyllä helppo käyttää, ja se tekee tukasta mukavasti käsiteltävän, hiukan pölyisen tuntuisen. Yleensä pesen hiukset joka päivä, suihke auttaa kärvistelemään toisenkin päivän pesemättä. Pelastetun tukan illuusio alkaa haihtua iltapäivän kuluessa. Tuoksu ei ole häiritsevä vaan aika tavanomainen ja hiuslakkamainen."
Tähdet: 2½/5

Big sexy hair Volumizing dry shampoo, 22,50 €
"Suihkaisen kuivasampoota ensimmäisellä kerralla riuskalla otteella ja kiireessä lähdön päälle – apua, olen harmaa! Alan sohia ainetta pois harjalla mutta pitkistä hiuksista sitä on hankala saada pois. Juuret jäävät harmaiksi vaikka tuote on nimenomaan tarkoitettu tummatukkaisille. Olen koko illan epävarma, loistaako päänahkani valkoisena. Se ei ole hilsettä! Seuraavilla kerroilla annostelen tuotetta maltillisemmin ja yleensä vain etuhiuksiin. Tulos on parempi: rasvaisuus on tiessään, tukka pöyheä ja vaikutus kestää pitkään."
Tähdet: 3½/5