Uudet meikkipuuterit ovat silkinhienoja ja hoitavia.

Täysmattaa halajavalle

Lumene Touch of radiance matta meikkipuuteri, 17,90 €

Lupaus Koostumus on hellä­varainen, ihoa hoitava ja hienojakoinen. Poistaa ihon kirjavuuden muutamalla sipaisulla. Kaikille ihotyypeille.
Kokemus Oho, ensimmäinen pyyhkäisy saa nenänpään näyttämään jauhopussissa käyneeltä. Tuotetta kannattaa siis annostella kitsaasti, jolloin meikistä tulee lopulta luonnollinen. Tämä ei ole paras vaihtoehto kuivaihoiselle, mutta rasvaiselle- ja sekaiholle se on omiaan, sillä lopputulos on ultramatta.
Tähdet 3½/5

Kuivalle iholle

Chanel Vitalumière aqua, 61,50 €, täyttö 46,50 €

Lupaus Sulautuu ihoon ja luo kestävän, samettimaisen ja luonnollisen meikkipohjan. Sisältää 24 % vettä. Normaalille ja kuivalle iholle.
Kokemus Koostumus on testin voidemaisimmasta päästä, ja kyseessä on pikemminkin kiinteä meikkivoide kuin varsinainen meikkipuuteri. Tämä on mainio valinta kuivaihoiselle, ja on makuasia, haluaako nenään sipaista lopuksi aavistuksen puuteria. Iho kuultaa kauniisti meikkikerroksen läpi, ja sille jää raikas, hengittävä tuntu.
Tähdet 4/5

Siveltimellä levitettävä

The Body Shop Extra virgin minerals, 27,50 €

Lupaus Tuote levittyy tasaisesti ja tarkasti, lopputulos on läpikuultava ja luonnollinen. Hoitava koostumus, sopii erinomaisesti myös kuivalle iholle.
Kokemus Pakkaukseen kuuluu sienen sijaa sivellin, jonka kanssa on ensin hieman ihmeissään. Tuntuu, että väriä tulee helposti liikaa tai liian vähän, mutta pienellä treenaamisella homma helpottuu. Sivellin tosin tuntuu kaipaavan pesua turhan usein. Koostumus on miellyttävä, sillä se muuttuu iholla voidemaisesta pehmeän puuteriseksi.
Tähdet 2½/5

Ylellistä kuultoa

Shiseido Sheer matifying compact, 51 €, täyttö 38 €

Lupaus Peittää laajentuneita ihohuokosia ja ihon harmautta. Läpikuultava ja matta lopputulos. Sopii rasvaiselle ja sekaiholle.
Kokemus Puuterimainen tuote on ylellisen silkkimäinen. Levittäminen on helppoa, ja iho jää kuultamaan kauniisti meikkikerroksen läpi. Kostealla sienellä levitettäessä meikistä tulee hieman peittävämpi muttei liian paklattu. Koska sientä voi käyttää kosteanakin, on hyvä, että rasia on ilmastoitu.
Tähdet 5/5

Varma valinta

Clarins Everlasting compact foundation, 45 €

Lupaus Peittää tehokkaasti ihon virheet. Ehkäisee kosteuden haihtumista iholta. Voidaan käyttää kuivalla tai kostealla sienellä.
Kokemus Pehmeästi levittyvä puuteri luo iholle kauniin samettipinnan. Vaikutelma on läpikuultava, mutta iho näyttää huolitellulta. Kostealla sienellä levitettäessä lopputulos on peittävämpi mutta luonnollinen. Meikki myös kestää kauniina koko päivän. Ooh-efekti jää puuttumaan, mutta muuten laadukas ja varma valinta.
Tähdet 4/5

Vaatii häivyttämistä

Dior Diorskin nude Natural glow creme-gel makeup, 61 €

Lupaus Muuttuu iholla geelistä puuterimaiseksi. Kevyt koostumus. Kaksipuolinen sieni, josta toinen on sienimäinen ja toinen samettipintainen.
Kokemus Sieni on niin mielenkiintoinen, että kumpaakin puolta on pakko testata heti. Lopputuloksessa ei kuitenkaan näy tai tunnu kovin suurta eroa. Tuotteella saa kauniin ja luonnollisen meikin, mutta voide ei levity tasaisesti ilman huolellista häivyttämistä. Plussaa siitä, että meikki on hyvin hengittävä ja iholle jää raikas fiilis.
Tähdet 3/5

Kestävyyttä kaipaavalle

Lancôme Teint Miracle compact, 56 €

Lupaus Iho saa välittömästi upeaa hehkua ja näyttää luonnolliselta ja virheettömän kauniilta. Levittyy helposti ja
mukautuu ihoon.
Kokemus Oi, koostumus on ihanan pehmeä ja hienojakoinen. Sieni suorastaan liukuu iholla ja väri levittyy erinomaisesti myös nenänpieliin. Leuan kuivaan laikkuun puuteri tosin jättää jauhoisen efektin, mutta kun sientä kostuttaa hieman, tuote levittyy nätisti kuiviinkin kohtiin. Meikki säilyy kauniina ja virheettömänä iltaan saakka.
Tähdet 4½/5


Lämmin, viileä vai neutraali – nyt otetaan viimein selko ihon pohjasävystä.

Mikäli paneutuu meikkaamiseen yhtään peruspuuterointia enempää, päätyy aika nopeasti yhden hyvin yleisen kysymyksen äärelle.

Mikä on ihosi pohjasävy?

Joidenkin kohdalla sen selvittäminen on helppoa, ja ne perinteisimmät kikat toimivat: ranteen verisuoniin kurkkaaminen tai sen pohtiminen, sopivatko itselle paremmin kulta- vai hopeakorut. Sinisinä hohtavat verisuonet ja hopeakorut paljastavat viileän pohjasävyn, ja vihertävät suonet ja kultakorut lämpimän.

Jos kumpikaan ei osu aivan kohdalleen, iho on hyvin todennäköisesti pohjasävyltään neutraali eli jotain siltä väliltä.

Näyttelijä Jennifer Anistonia pidetään hyvänä esimerkkinä julkkiksesta, jolla on neutraali ihon pohjasävy. Kuvista pohjasävyä voi kuitenkin olla hieman vaikea arvioida. Kuva: Reuters
Näyttelijä Jennifer Anistonia pidetään hyvänä esimerkkinä julkkiksesta, jolla on neutraali ihon pohjasävy. Kuvista pohjasävyä voi kuitenkin olla hieman vaikea arvioida. Kuva: Reuters

Joskus ihon pohjasävyä voi kuitenkin olla vaikea arvioida. Jossakin valossa näkyy enemmän keltaista ja vihreää, toisessa sinistä ja punaista. Silloin kannattaa kokeilla myös näitä kikkoja:

1. Valkoinen vai luonnonvalkoinen

Usein pohjasävyn selvittämiseksi neuvotaan nostamaan valkoinen paperi lähelle kasvoja ja katsomaan, heijastavatko kasvot enemmän keltaista vai sinistä, punaista tai vaaleanpunaista.

Parempi keino on kuitenkin pukea ylle vuoronperään puhtaanvalkoinen ja luonnonvalkoinen vaate. Byrdie-sivuston mukaan puhdas valkoinen näyttää paremmalta lämminsävyisellä. Jos puhtaanvalkoinen sen sijaan vie kasvoilta värit, ihon pohjasävy on todennäköisemmin viileä ja kasvot näyttävät raikkaammilta luonnonvalkoisen lähellä.

Ennen testiä hiukset kannattaa laittaa tiukalle poninhännälle ja pestä kasvoilta kaikki meikit.

Laulaja Rihannan iho on pohjasävyltään lämmin. Kuva: Reuters
Laulaja Rihannan iho on pohjasävyltään lämmin. Kuva: Reuters

2. Ruskettuminen

Auringonottoa ihon pohjasävyn selvittämistarkoituksessa ei voi tietenkään suositella, mutta jos iho nyt jostakin syystä sattuu kuitenkin saamaan väriä, on hyvä mahdollisuus saada myös pohjasävy selville.

Meikkaaja Beau Nelson kertoo Peoplen artikkelissa, miten eri pohjasävyiset ihot käyttäytyvät ruskettuessaan:

  • Lämmin pohjasävy näkyy yleensä saman tien kullanhohtoisena rusketuksena.
  • Viileä pohjasävy on todennäköisin, jos iho muuttuu auringossa pinkiksi eli palaa helposti ja myös pysyy vaaleanpunasävyisenä.
  • Neutraali iho saattaa muuttua ensin punaiseksi, mutta sitten tavanomaisen ruskettuneeksi.

Jos iho näyttää helposti harmahtavalta, se saattaa olla oliivinsävyinen. Silloin pohjasävy taittaa vihreään, kuten näyttelijä Jessica Alballa. Kuva: Reuters
Jos iho näyttää helposti harmahtavalta, se saattaa olla oliivinsävyinen. Silloin pohjasävy taittaa vihreään, kuten näyttelijä Jessica Alballa. Kuva: Reuters

3. Iiristen värien tarkastelu

Silmät voivat olla perusväriltään siniset, ruskeat tai jotain muuta, mutta kun iiriksiä katsoo oikein läheltä, niissä näkyy pieniä ripauksia muitakin sävyjä. Jos silmät heijastelevat lämpimiä ja kullanhohtoisia hippusia, ihon pohjasävykin on todennäköisesti lämmin. Jos silmissä sen sijaan näkyy enemmän harmaata ja viileitä sävyjä, pohjasävy lienee viileä.

Poskipunalla voi meikata itsensä näyttämään joko viettelevältä tai viattomalta.

Mihin kohtaan poskipuna kuuluu? Kysymykseen ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Eri poskipunasijoitteluilla saa aikaan erilaisia kasvomeikkejä.

Perinteisimmät levitystavat lienevät hymyileminen ja poskipäille levittäminen sekä poskipunan häivyttäminen viistosti kohti korvaa.

Muun muassa Hadideja, Kardashianeja ja Jennereitä meikkaava Patrick Ta paljastaa Alluren jutussa, mitä eroa eri poskipunatekniikoilla oikeastaan on. Levitystyyli kannattaa valita sen mukaan, millaisilta kasvojensa haluaa näyttävän.

Söpö ilme syntyy pyöreästi poskipäille levittämällä. Japanissa suositaan Tan mukaan jopa humalaisen vaikutelman luovaa tyyliä, jossa poskipunaa levitetään silmien alle ja nenänvarren yli.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reunited With Angel @jennadewan Hair By @kathleen_hair Makeup By @patrickta Assisted By @jentioseco

Henkilön Patrick Ta (@patrickta) jakama julkaisu

Tokiossa vieraillessaan Ta myös huomasi, että trendikkäät kaupunkilaiset levittävät poskipunaa ohimoilleen.

– Se oli hyvin hienovaraista. Se ei näyttänyt muotilehtimäiseltä, vaan osalta heidän arkeaan.

Seksikkyys on enemmän Tan amerikkalaisten asiakkaiden mieleen. Heille meikkaaja sivelee poskipunaa poskipäiden korkeimmalle kohdille, jotta kasvot näyttävät moniulotteisemmilta ja kulmikkaammilta. Punaa ei kannata tuoda liian lähelle poskipäitä.

Instagram-meikkityylissä suositaan usein nimenomaan linjakkaampaa poskipunatyyliä.

Myös sävyllä on väliä. Söpöön tyyliin sopivat heleät pinkit ja raikkaat punaiset, seksikkääseen neutraalit ja murretut sävyt. Tan mukaan Japanilaiset ovat tosin siirtymässä pinkistä poskipunasta oranssin ja korallin sävyihin.